16 / 05 / 2024

izmirdeki iskele kazası

izmirdeki iskele kazası

İNŞAAT Mühendisleri Odası Menemen Koyundere’de İzmir-Çanakkale otoyolu viyadük inşaatında iskelenin çöktüğü ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili hazırladığı raporda kalıp iskelesi kurulumunda cıvata eksikliği tespit etti.

Başiskele'de 8 yerleşim birimi mahalle statüsüne geçti!

Başiskele’de önceki dönemde köy olarak Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet gören 8 yerleşim yeri artık mahalle statüsüne dönüştü ve ilçe belediyesinden hizmet görüyor.

Başiskele Doğantepe ve Cami Düzü'nde 2 yeni proje!

Başiskele’de önceki dönemde köy olarak Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet gören 8 yerleşim yeri artık mahalle statüsüne dönüştü ve ilçe belediyesinden hizmet görüyor.

İş kazalarını azaltacak tedbir: Güvenli İskele Projesi!

Metin Güler, 2013 yılında 191 bin 389 iş kazası meydana geldiğini, yaşanan kazaların önüne geçebilmek için tedbir alınmasının şart olduğunu söyledi ve ekledi: "Güvenli İskele Projesi sayesinde inşaatlarda yüksekten düşme nedeniyle ölümler azalacak."

Kocaeli Başiskele Fakülte Caddesi yenilendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler kentteki yollarda hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Başiskele Vezirçiftliği’nde yapılan çalışmada Fakülte Caddesi yenilendi.

Başiskele Belediyesi 12 milyona arazi sattı!

Başiskele Belediyesi’nin uzun süredir satmaya çalıştığı Karşıyaka Yeniköy mevkiindeki 20 dönümlük arazisine yapılan ihalede talip çıktı. İhaleye tek başına katılan Yavuz Dekorasyon arazi için teklif verdi.

Başiskele Sahili'ne kapalı pazar inşa ediliyor!

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın seçim vaatleri arasında yer alan ve Körfez Mahallesi’nde Başiskele Sahili'ne yapılması uygun görülen kapalı pazar alanında organik sebze ve meyvelerin satışı yapılacak...

Başiskele'ye 100 araçlık otopark geliyor!

Başiskele Belediyesi tarafından otopark ile ilgili düzenleme çalışması yapılan Başiskele Sahili’nde bin 500 metrekare alan altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından betonla kaplandı. Otopark, araç sürücüleri için büyük kolaylık olacak.

Kocaeli Başiskele'de hastane inşaatları devam ediyor!

Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın çalışmaları sonucu kent genelinde değer kazanan Başiskele şimdi de sağlık sektöründe öne çıkıyor. Ayaz, "Her şeyin başı sağlık hedefiyle Başiskele'ye Marmara'nın en büyük sağlık kompleksini inşa ediyoruz."

Başiskele'de hastane inşaatları tamamlanıyor!

Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın çalışmaları sonucu Başiskele şimdi de sağlık sektöründe öne çıkıyor. 112 Acil Sağlık İstasyonu ve kapsamlı hastanelere ev sahipliği yapan ilçede birçok özel hastanenin inşası devam ediyor.

Kocaeli Başiskele turizmde dünyaya açılıyor!

Başiskele termal, sağlık ve doğa turizmi eylem planı koordinasyon toplantısı Hüseyin Ayaz öncülüğünde WelIborn Otel'de gerçekleştirildi. Yetkililer, turizm sektörü yetkilileri olarak ayrı ayrı düşüncelerini belirttiler.

Kocaeli Başiskele turizmde 7 yıldızlı kent olacak!

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz 7 Yıldızlı Kent Başiskele tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Başkan Ayaz. “Başiskele’nin parlayan yıldızlarından Turizm yıldızı hakkında konuştu..

Başiskele Erdem Sokak Parkı hizmete açıldı!

Başiskele Belediye Başkanı Ayaz, park ve bahçeler gibi yaşam alanlarının vatandaşların en önemli istekleri arasında olduğunu belirterek vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan mahallelerde yeni parkların yapımlarına devam edeceğiz dedi.

Kocaeli Başiskele'de 13.7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Başiskele Belediye Başkanlığı tarafıdan Başiskele'nin Karşıyaka ve Sepetlipınar mahallelerinde bulunan 2 arsanın satışı 13 milyon 733 bin 200 TL'ye Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecek.

izmirdeki iskele kazası Haberi

izmirdeki iskele kazası

Raporda, teknik güvenlik gerekleri ile işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri açısından tasarım, kullanılan malzeme, uygulama ve denetim eksiklikleri ve yanlışları sonucu 4 işçinin yaşamını kaybettiği belirtilen iş kazasının, öngörülebilir ve önlenebilir olduğu açıklandı.


İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere mevkiindeki viyadük inşaatında, harç dökümü sırasında iskelenin çökmesiyle 4 işçinin yaşamını yitirdiği, geçen 4 Ağustos’taki kazayla ilgili rapor hazırlayan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi çarpıcı tespitlerde bulundu. Viyadük ayağındaki, çökme sonucu meydana gelen iş kazasının en önemli etkeninin sorunlu kalıp iskelesi olduğu sonucuna varılan raporda, "Viyadük ayağı kalıp iskelesinin üst ucundaki yatay yönde montajlı taşıyıcı çelik kirişler parçalar halinde bir araya getirilmiş. Uçlarındaki birleşim noktaları, çöken sağ konsol kirişi kısmındaki aşağıya sarkık asılı kalan bölümden anlaşıldığı üzere yetersiz oluşturulmuş. Paralel olarak iskele üst...