26 / 07 / 2024

izmire yat üretim merkezi mi kurulacak

izmire yat üretim merkezi mi kurulacak

İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Aslan Bilgi, "Çaltıdere'de bin 200 dönümlük araziye kurulacak merkezde, 130 yat üretici firma faaliyet gösterecek" dedi

Muğla Milas'a yeni yat üretim tesisi geliyor!

DNK yat Gemi Mühendisliği Emlak şirketi turizm cenneti Muğla'ya yat limanı için düğmeye bastı. İşte yeni yat projesine ilişkin tüm detaylar...

İzmir Aliağa'da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

Türkiye'de yatçılık sektörü yeni bir yatırımla büyüyor. İzmir Aliağa'da Aurora Nautical Turizm Yatçılık şirketi tarafından kurulacak tesiste 5-24 metrelik yatlar üretilecek. 

Afyonkarahisar Kızılören'e İlköğretim Yatılı Bölge Okulu yapılacak mı?

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesine İlköğretim Yatılı Bölge Okulu yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Faruk Özlü: Yatırımcıya hazır sanayi parseli üreteceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi'nin ardından, Üretim Reform Paketi'nin de Meclisten geçmesi halinde Türkiye, yatırımcılar için bir cennet olacak." dedi.

Ytong'dan Çatalca'ya çevre dostu bina yatırımı!

Türk inşaat sektörünün gelişimine önemli katkılar sağlayan Ytong, İstanbul-Çatalca'da 30 milyon euro'luk yatırımla, yüksek teknolojili yeni üretim tesisini devreye aldı.

VitrA üretim kapasitesini yüzde 20 artıracak!

Türkiye’nin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının % 50’sinden fazlasını gerçekleştiren VitrA, üretim kapasitesini % 20 artıracak. Yeni yatırımla, yıllık seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesi altı milyon adede çıkarken, 500 kişiye daha istihdam sağlanacak.

Enerjisa’dan 4,5 milyar TL'lik enerji yatırımı!

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler, geçtiğimiz 5 yıl boyunca planlarının yüzde 100’ünü uyguladıklarını anlatarak “Bundan sonraki süreçte ise yerli üretim kaynaklarına yöneleceğiz” dedi. Zaimler, 2016-2020 yıllarını kapsayan dönemde elektrik dağıtımına 4,5 milyar lira yatırım yapacaklarını belirtti.

Batı Anadolu, Söke fabrikasına yaptığı yatırımı 2017'de devreye alacak!

Hazır beton ve çimento sektöründe Batıçim, Batısöke ve Batıbeton firmaları ile faaliyet gösteren Batı Anadolu Grubu, yaptığı yatırım ile klinker üretim kapasitesini artıracak.

Abdi İbrahim, Esenyurt’taki 2 tesis yatırımını öne çekti!

İlaç şirketi Abdi İbrahim, Esenyurt’taki üretim kompleksinde 2017 yılı içinde temelini atacağı iki yeni tesis yatırımını öne çekme kararı aldı.

Bankalar, yatırım ve üretim kredilerini de ucuzlatmalı!

Başta Ziraat Bankası olmak üzere bankalardan peş peşe faiz indirimi haberleri geliyor. Ekonomiye hareket ve bereket getirecek olan yatırım ve üretim kredilerinin ucuzlaması, sanayi yatırımları ve üretiminin artmasını sağlar.

Kelebek Mobilya Düzce fabrikasına yatırım yapacak!

İleri teknoloji ve yüksek kaliteli üretim hedefleyen Kelebek Mobilya, Düzce'de bulunan fabrikasına 10 milyon dolar yeni yatırımıyla üretim kapasitesini yüzde 25 artırıyor.

Sütaş Aksaray Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi açıldı!

Sütaş'ın Aksaray'daki fabrikasında, Türkiye'nin tarımsal nitelikli en büyük Biyogaz ve Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yatırımlara devam edeceklerini belirtti.

Berdan Cam, üretim kapasitesini 4 katına çıkardı!

Dekoratif cam, ısı cam, ayna kumlama, vitray, cam ve ayna, hazır mutfak, plastik ve kapı üretimi yapan Berdan Cam, 6 milyon TL'lik yatırımla kurduğu yeni tesisinde üretim kapasitesini 4 katına çıkardı.

izmire yat üretim merkezi mi kurulacak Haberi

izmire yat üretim merkezi mi kurulacak


İzmir'in liman ve gemi söküm bölgesi Aliağa'da, S.S. İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (YATEK) tarafından büyük bir yat üretim merkezi kurulacak. YATEK Başkanı Aslan Bilgi, Çaltıdere'de bin 200 dönümlük araziye kurulacak merkezde, 130 yat üretici firmanın faaliyet göstereceğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü'nün proje ile ilgili alt yapıyı hazırladığını ifade eden Bilgi, ÇED ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirti. Yat üretim merkezinin Türkiye'nin ve dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacağını ifade eden Bilgi, "Şu anda İzmir'de merpen altında dağınık ve denizle bağlantısı olmayan birçok yerde tekne üretimi yapılıyor. Bu proje sektörümüz için kaçırılmaz bir fırsat. Her kesimin katkı koyması gerekir. Bu proje, yat imalatında dünyada üçüncü sırada olan Türkiye'nin yükselişinin...