28 / 04 / 2024

İzmirim Kart

İzmirim Kart

İzmir'de kent içi toplu ulaşımda kart dönüşümü sorunu bir türlü çözülemedi. Elektronik ücret toplama sisteminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle toplu ulaşım araçlarında kağıt bilet uygulamasına geçildi.

İzmir’de Kent Kart devri bitiyor!

İzmir’de 16 yıldır toplu ulaşımda kullanılan Kentkart, 1 Haziran tarihinden itibaren “İzmirim Kart”a dönüşecek. Mevcut kartlar ve dolum yapan bayilerde ise herhangi bir değişiklik yaşanmayacak.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu habere çok şaşıracaksınız!

Günümüzde hemen hemen herkes kredi kartı kullanıyor. Fakat bir çok kişinin bilmediği detaylar var. Bunlardan biri de kırk gün boyunca faizsiz para kullanma imkanı...

Kredi kartı kullananlar dikkat! BDDK'dan flaş açıklama!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartına yapılan taksit süreleri ile ilgili yeni düzenlemeye gitti. Altın alımında kredi kartına taksit sayısı 6 ay yerine artık 3 ay yapılacak. 120 bin TL ve altında olan taşıt alımlarında kredi vadesi 60 aydan 48 aya düşürüldü.

Ayrıntılar belli oldu: Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat!

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yapılandırma yasası kapsamında protestolu senet, çek, bireysel ve ticari nitelikteki kredi ve kredi kartı da olmak üzere borcunu ödeyemeyen vatandaşların yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde sistemden olumsuz kayıtları silinecek.

Şeyma Subaşı adına kripto para çıkartıldı!

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in ardından, evlilik teklifiyle gündeme gelen Şeyma Subaşı adına da kripto para çıkartıldı.

Vergide kredi kartı kolaylığı! Son hafta!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Online olarak kredi kartıyla da ödenebilen emlak vergisi ödemeleri için son haftaya girildi...

Adese Gayrimenkul'ün sermayesi 1 milyar TL'ye çıkartılacak!

Adese Gayrimenkul'ün 252 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 2 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, tamamı nakden karşılanmak sureti ile yüzde 300 oranında 756 milyon TL artırılarak 1 milyar 8 milyon TL'ye çıkartılmasına karar verildi.

Kredi kartı borcu olanlara, borç kapatma kredisi!

Birden çok bankaya ait kredi kartı olan ve borçları dağılan vatandaşlara Finansbank, TEB, Garanti, Akbank, borç kapatma kredisi imkanı sağlıyor. Bu kredi kolaylığı sayesinde vatandaşlar borçlarını isterse tek bir ödeme altında toplayabiliyor veya aylık ödeme ile borçlarını kapatabiliyor.

Kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi mükellefleri ödemelerini internet sitelerinden online olarak yapabiliyor. İşte kredi kartı ile emlak vergisi ödeme 2021...

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Mayıs'ta başlıyor!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren haber bugün geldi. Nakit çekimi 500 lirayı, harcaması ise 1.250 lirayı geçmeyen kartlar için kimlik tespiti ve bilgi verme şartı kalktı...

Kredi kartı kullananlar dikkat! O paralar geri alınabilir!

Kredi kartlarından alınan komisyondan dolayı çok şikayet aldıklarını belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay; “Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki kredi kartından komisyon almak kesinlikle yasal değil.” dedi.

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Kredi ve kredi kartı borçları erteleniyor mu?

Pandemi döneminde kredi ve kredi kartı borçları biriken vatandaşlar borçları birkaç ay da olsa erteleyerek rahat bir nefes almak istiyor. Buna karşılık birçok banka ertelemeli kredi imkanı sunuyor...

Noterlerde 2020'de 600 milyon TL'lik işlem kredi kartıyla yapıldı!

Adalet Bakanlığı, 3 Şubat 2020'de hayata geçirilen "Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi" uygulaması kapsamında 597 milyon 592 bin 328 TL'lik işlemin kredi kartıyla yapıldığını belirtti.

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

İzmirim Kart Haberi

İzmirim Kart

İzmir'de, elektronik ücret toplama sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk devam ediyor.


Mevcut elektronik kartlarını yeni sisteme uyumlu hale getirmeyen ve yeterli dolum noktası bulunmadığı için kartına bakiye yüklemeyenler, toplu ulaşım hizmetinden, gişeler ve otobüs içinde satışa sunulan "kağıt bilet" alarak yararlanıyor.


Ege Üniversitesi ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yanında yer alan Bornova Metro İstasyonu, yoğunluk yaşanan yerlerin başında geliyor.


Uyumsuz kartlarının aktivasyonu ve dolumu için sıra beklemek istemeyenler, başında güvenlik görevlisinin durduğu kutuya bilet atarak, binmeyi tercih ediyor.


Yaşanan sorunlar nedeniyle 1 Haziran'dan bu yana zorunlu "ücretsiz" hizmet veren toplu ulaşım araçlarında, bugün itibarıyla yıllar sonra yeniden "kağıt bilet" dönemine geçildi.


ESHOT Genel Müdürlüğünün aldığı kararla bugün saat 09.00'dan itibaren mevcut elektronik kartını, istasyon ve duraklardaki gişelerde yeni sisteme tanımlamayan ve yeterli...