04 / 05 / 2024

İzmit Körfezi atıklardan korunma

İzmit Körfezi atıklardan korunma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Körfezi’nin korunması için yeni projeler geliştiriyor. Körfeze dökülen akarsularla taşınan atıklar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın yeni bir uygulaması ile toplanarak bertaraf ediliyor.

DP World Yarımca Limanı Körfezi Çin'e bağladı!

DP World Yarımca Limanı İzmit Körfezi'nden Çin'e kadar uzanıyor. Ocak ayında inşasına başlana demiryolu 30 Temmuz'da hizmete girdi.

İzmir Körfezi Evleri'nin temeli atıldı!

Temeli atılan İzmir Körfezi Evleri’ni iki yılda tamamlanacak. EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Ege-Koop’un yatırım yaptığı her bölgenin değerinin iki kat artığını herkes biliyor" dedi.

İzmir Körfezi Evleri'nin temeli bu ay atılacak!

Ege-Koop'un 13 projesi olacak İzmir Körfezi Evleri'nin temeli bu ay içinde atılacak. Projenin inşaat alanında hafriyat, istinat duvarlarının imalatı ve yol düzenlemesinde sona gelindi...

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde çalışmalar hız kazandı!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine çok az kaldı. Köprünün iki ayağının arasının birleşmesine çok az kalırken, önümüzdeki günlerde tabliyelerin montajının tamamlanacağı bildirildi.

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi 2017'de tamamlanacak!

Kütahya Atık Su Arıtma Tesisi Projesi açılış toplantısı gerçekleştirildi. Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Vali Şerif Yılmaz ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da katıldı...

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü için geri sayım başladı!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde köprüye konulacak 25 metre uzunluğunda, 35 metre 93 santim genişliğindeki tabliyeler montaj için hazırlanıyor. 113 tabliyeden oluşan köprünün Mayıs ayı sonunda trafiğe açılması planlanıyor.

İzmir Körfezi Geçiş Projesi sit alanına mı yapılıyor?

Gediz Deltası’ndaki flamingolar, İzmir Körfezi Geçiş Projesi nedeniyle tehlike altında. Proje planı uygulandığı takdirde koruma altındaki binlerce hektarlık sulak alan ve birinci derece doğal sit alanı yok farz edilmiş olacak.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü geçiş ücreti TBMM gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü ve Otoyolu'nu TBMM gündemine taşıdı. Tarhan, "Köprüden 120 TL geçiş ücreti mi olur?" diye sordu

Adana'da 950 hektarlık alan atıl şeklinde bırakıldı!

Adana'da yeni inşaat alanı ve arsa üretilmemesi sıkıntısı yaşanırken Büyükşehir Belediyesi, sorunun aşılmasında önemli bir kaynak olarak gösterilen 950 hektarlık alanı atıl bırakıyor.

Kürşat Ufuk: Her yıl yüzde 50 büyümeyi planlıyoruz!

Pana Holding, Anadolu Yakası'nın önemli oyuncularından Selimoğlu İnşaat'ı satın aldı, Fikirtepe'de A Takımına girdiklerini söyleyen Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, her yıl yüzde 50 büyüme planlıyor.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Körfez Geçiş Köprüsü bölgedeki konut ve arsa fiyatlarını arttırdı!

Körfez geçişi süresini 6 dakikaya düşürecek köprüye yönelik çalışmalarda, yükseklikleri 252 metreye ulaşan kuleler, İzmit Körfezi'ne yeni bir silüet kazandırdı.

Engie, İskenderun Körfezi'ne yapacağı termik santralden vazgeçti!

Fransa’nın kamu enerji şirketi Engie, İskenderun Körfezi’nde yapmayı planladığı termik santral projesini iptal etti. Paris’te kasım sonunda yapılacak iklim zirvesinin sponsoru olan şirketin, termik santral yatırımları çevreci grupların tepkisine neden olm

İzmit Körfezi atıklardan korunma Haberi

İzmit Körfezi atıklardan korunma

İlk olarak Sarıdere üzerinde başlatılan çalışmayla derenin üzerine serilen seyyar su üstü sabit bariyer sistemi, akıntıyla gelen atıkların denize ulaşmadan toplanmasını sağlıyor.




ATIKLARI TOPLUYOR


Fuar arkasında denize dökülen Sarıdere üzerine enine yerleştirilen bariyer, yoğun yağışlar sonucu dereye karışan ot, dal gibi parçalar ile suya atılan pet şişe benzeri atıkları tutuyor. Su yüzeyinde biriken atıklar bariyer sayesinde denize ulaşamıyor. Bariyer derenin körfeze dökülmeden önceki 55 metrelik bölümüne monte edildi. Sık sık kontrol edilen bariyerin tuttuğu atıklar ekipler tarafından iş makineleri ile toplanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen yoğun yağış sonucu bariyerin tuttuğu yaklaşık 2 ton atık dereden çıkarıldı. Toplanan atıklar daha sonra bertaraf ediliyor.




DEBİYE GÖRE HAREKET EDİYOR


Sabit bariyerler, bağlantı noktaları su seviyesinin yükselip alçalmasıyla birlikte hareket edebilecek niteliklere sahip aparatlar ile monte...