06 / 05 / 2024

İzmit Valilik Üste Geçit Köprüsü

İzmit Valilik Üste Geçit Köprüsü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Valilik Köprüsü’nün halat takma çalışmalarına başlandı. Toplamda 12 halatın takılacağı köprüye, Perşembe gününe kadar tüm halatların takılması hedefleniyor.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre ülkede mortgage başvuruları üst üste 3. haftasında da düşüş gösterdi.

Japonya'da konut başlangıçlarında üst üste düşüş! 

Açıklanan rakamlara göre Japonya'da konut başlangıçları 2023'ün Aralık ayında analistlerinin beklentileri doğrultusunda üst üste 7. ayda da yıllık bazda düşüşüne devam etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

Borsa İstanbul yükselişini üst üste 5. haftaya taşıdı! Borsada beklenen rakamlar tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, artış eğilimini üst üste 5. haftaya taşırken, analistler, genel seçimlerin ikinci turu sonrasında endeksin yaklaşık yüzde 46 yükseldiğinie ve yatırımcıların temkinli hareket etmesinin yararlı olduğuna dikkat çekti.

Kia Rio’ya üst üste iki zam! Kia Rio toplam 101 bin 217 TL zamlandı!

Dolar kurunun artması ve ÖTV’ye gelen yüzde 40 zammın ardından pek çok otomobil modeline olduğu gibi Kia Rio’ya da zam geldi. Kia Rio, bu nedenle temmuz ayında üst üste iki defa zamlandı.

Ekmek fiyatlarında karmaşa: Valilik 5 TL dedi, 6 ile 8 TL arasında satılıyor! Fırıncılar ekmeğin 10 TL olmasını istiyor!

İstanbul'da farklı ilçelerdeki fırınlardaki ekmek fiyatı farkları kafaları karıştırdı. Valilik 5 TL dedi, 6 TL'ye de satan var 8 TL'ye de. İşte ayrıntılar...

Valilik duyurdu: İstanbul'da ekmek ve simide zam gelmedi! Ekmek 8 TL, simit 10 TL olmadı! Bu fiyatlardan almayın!

Sübvansiyonlu un satışının  sona ermesinden sonra ekmek fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Son gelen bilgilere göre ekmek 8 TL, simidin 10 TL olduğu iddiasına yönelik Valilik duyurdu. İstanbul'da ekmek ve simide zam gelmedi!

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5'e yükseltti ve böylece üst üste 13. kez faiz artırmış oldu.

Cuma gününe dikkat! Valilik o şehirde yaşayanları uyardı; Su baskını, sel, yıldırım, dolu her risk var

Aman dikkat! Valilik, 2 Haziran Cuma günü tüm şehirde etkili olması beklenen sağanak sebebiyle vatandaşları uyardı. İşte detaylar...

Seçimden sonra dolar ne olur? Dolarlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi? Uzman isimden üst üste uyarı geldi!

Dolar/TL kuru 20,47 seviyesini görerek Türk Lirası karşısında en yüksek değere ulaştı. Sçeimden sonrası için doların ne olacağı merak konusu.  Dolarlarımızı bozduralım mı, bekletelim m? Uzman isimden üst üste uyarı geldi!

Eski Hazine Müsteşarı anlattı! Ekonomi kaç yılda düzelir?

Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, 2023 seçimlerine az bir süre kala Türkiye ekonomisine yönelik analizlerini ortaya koydu. İşte detaylar!

Üst üste rapor alınabilir mi? Aile hekimi üst üste rapor verir mi?

Üst üste alınan raporlar çalışan kişilerin aklına belli başlı soruları getirmektedir. Onlardan biri de “Üst üste rapor alınabilir mi? Aile hekimi üst üste rapor verir mi?” İşte bu soruların yanıtları!

Türkiye ekonomisi hız kesmiyor! Üst üste 9 çeyrek büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) yönelik gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçları açıklandı. Türkiye Ekonomisi üst üste 9 çeyrektir büyüme kaydetti. İşte ayrıntılar..

İzmit Valilik Üste Geçit Köprüsü Haberi

İzmit Valilik Üste Geçit Köprüsü

Konuyla ilgili konuşan sorumlu Mustafa Kurt “Biliyorsunuz bu köprümüzün bir özelliği de daha önce yapılan yaya üst geçitlerinde olduğu gibi engellileri düşünerek, yaşlıları düşünerek ve yayaların yoğun olduğu bir yer olduğu planlanarak, engelliler ve yaşlılar için yürüyen merpen ve asansör olması. Burada üç tane asansörümüz olacak, biri ortada ve her iki uçta olmak üzere. Daha sonra demir yolu istasyonu tamamlandığı zaman, demiryolu istasyonuna da bir asansör yapılacak. Yürüyen merpenli, asansörlü yaya geçiş güzergahlı bir köprü olacak. Şubat sonu gibi tamamen bitirmeyi planlıyoruz. Asma köprüler özel köprülerdir. Karşı karşıya geçmek için çelik kablolarla asılarak açıklar geçiliyor. Burada uygulayacağımız kablo sayısı 12 tane, bugün başlıyoruz, inşallah Perşembe günü de 12 tane kabloyu tamamlamış olacağız” diye konuştu.


Hürriyet



Bu haber Özgür Kocaeli Gazetesi'nde şöyle...