06 / 05 / 2024

İznik Gölü betonlaşma

İznik Gölü betonlaşma

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı! Bu ülkede de artık haftanın 3 günü tatil!

Haftada dört gün çalışma düzeni Avrupa'nın dört bir yanında hızla yayılıyor! Avrupa'daki dört günlük çalışma düzeni eğilimi artmaya devam ediyor. Bu düzene bir ülke daha katılarak haftalık beş günlük çalışma programını dört günlük çalışma düzeni ile değiştirdi.

Türkiye’de bir ilk gerçekleşti, o şirket haftada 4 gün çalışma uygulaması başlattı!

Türkiye’de bir şirket, haftada ilk kez 4 gün çalışma uygulaması başlattığını duyurdu. Peki o şirket hangisi ve bu sistem nasıl işleyecek?

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Gülşen'in noter telaşı!

Ünlü popçu Gülşen, Bebek’te bir notere girerken görüntülendi. Yeni bir proje için notere geldiğini söyleyen ünlü şarkıcı, “Çok acelem var. Noterin açılmasını bekliyorum. Yeni bir anlaşma var'' dedi.

Mesa projeleri görüntülü konuşma ile evinizde!

Mesa, koronavirüs salgını sebebiyle evde kalınan bugünlerde, projelerinin internet sitelerinden randevu oluşturulan görüntülü konuşma hizmetine, canlı olarak gerçekleştirilen bire bir sohbetleri de ekledi. Mesa projeleri, görüntülü konuşma ile evinize geliyor...

Burdur Valiliği: Salda Gölü'nde sorumlu firmayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır!

Burdur Valiliği yaptığı açıklamada Salda Gölü yakınında çevre düzenlemesi yapan sorumlu firma hakkında izinsiz ve usulsüz çalışma yaptığı gerekçesiyle idari ve adli süreç başlatıldığını açıkladı.

Salda Gölü’nde inşaat başladı!

Salda Gölü'nde inşaat çalışmaları başladı. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü’ndeki iş makinelerinin çalışma görüntüsünün yer aldığı bir video paylaştı...

TOKİ'den Salda Gölü açıklaması! 

TOKİ yaptığı açıklamada, Salda Gölü'nde yapılaşma ve betonlaşma olduğuna ilişkin sosyal medyada yer verilen görüntülerin, göl ve çevresindeki çalışmalara ait olmadığını belirtti.

İznik Gölü betonlaşma Haberi

İznik Gölü betonlaşma

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü çevresindeki betonlaşmayı meclis gündemine taşıdı. 

Kayışoğlu, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlandırması istemiyle hazırladığı önergede "İznik Gölü, Türkiye'nin 5’inci, Marmara Bölgesi’nin ise en büyük doğal gölüdür. Çevresinde İznik ve Orhangazi gibi iki büyük ilçe yer almaktadır. Son zamanlarda gölün kendisini temizleyebilmesi için önem arz eden sahilinin betonla sınırlandırıldığı, bunun da Uzun Göl gibi ölüme mahkûm edilir bir pozisyon doğurduğu gözlenmektedir." dedi. Kayışoğlu bu bağlamda 3 soru sordu.

Kayışoğlu'nun soruları

1. İznik Gölü’nün çevresinin betonlaştırılması İznik Gölü Çevre Planı’na uygun mudur?

2. Uygun değil ise bu çalışmaya neden izin verilmiştir?

3. Göllerin kendini temizleyebilmesi için kıyılara ihtiyaç duyduğu bir gerçek iken böyle bir uygulama kime hizmet etmektedir?