03 / 05 / 2024

İznik Gölü dolgu çalışması

İznik Gölü dolgu çalışması

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü çevresinde yapılan dolgu çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu..

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

İznik Gölü sahilinde inşa edilen kaçak yapı yıkıldı! 

Orhangazi’de İznik Gölü sahilinde inşa edildiği tespit edilen kaçak yapı Bursa İl Çevre Müdürlüğü kararı ile yıkıldı. 

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündeminde!

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa Sarıgöl'de dolgu çalışması başladı!

İl genelinde asfalt çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile Sarıgöl’ün Halis Selçuk Caddesi’nde asfalt öncesi dolgu çalışmasına başladı.

Manisa Sarıgöl'de yollar yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile Çavuşlar mahallesini-Yeşilyurt (Alaşehir) mahallesine bağlayan yolda asfalt altı dolgu çalışmasına başladı.

Manisa Sarıgöl'de dolgu çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezinde toplamda 3,5 kilometrelik yolda asfalt altı dolgu çalışması başladı. Tırazlar Caddesi’nden başlayan çalışmalar diğer ana caddelere kadar devam edecek.

İznik Gölü çevresindeki doldurma faaliyetleri TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü çevresinde belediyelerce yürütülen doldurma faaliyetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa Sarıgöl'ün yol sorunu çözüldü!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı, Işıklar ve Çarıklar mahallelerini birbirine bağlayan 8 kilometrelik yolda asfalt altı dolgu çalışmasına başladı.

İznik Gölü dolgu çalışması Haberi

İznik Gölü dolgu çalışması


Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü çevresinde yapılan dolgu çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na sordu. 


Türkiye’nin 5. doğal büyük gölü olan İznik Gölü'nün ortalama derinliğinin 40 metre, batı doğu yönlü uzunluğunun ise 32 kilometre olduğunu ve birçok özelliği nedeniyle doğal sit alanı olduğunu dile getiren Kayışoğlu "Kültür Bakanlığı Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 1996 yılında aldığı karar doğrultusunda İznik Gölü’nün çevre düzeni planında belirlenmiş mutlak koruma ve yakın mesafe alanlarında hiçbir şekilde kalıcı yapılaşmaya izin verilmemesi gerekmektedir." dedi.


Doğal SİT alanı olan İznik Gölü’nün bir özelliği de uluslararası sulak alan olması olduğunu hatırlatan Kayışoğlu "Ramsar sözleşmesi kapsamında olan İznik Gölü aynı zamanda “Yaban Hayatını Koruma Sahaları, Yaban Hayatı...