15 / 05 / 2024

iztuzuna hastane yapılacakmı

iztuzuna hastane yapılacakmı

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde, İztuzu kumsalında yapılması planlanan caretta caretta hastanesine tepki amacıyla eylem yaptı...

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Bursa’ya 1000 yataklı yeni hastane geliyor! Bakın nereye yapılacak!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün kaleme aldığı yazısında AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın Bursa’ya verdiği önemli bir müjdeyi köşesine taşıdı. Yazar Yılmaz Bursa'ya 1.000 yataklı yeni bir hastane yapılacağını belirtti.

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Fikret Şahin: Şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle 62 hastane yapılabilir!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin yaptığı açıklamada, şehir hastanelerinin kira-hizmet bedeliyle toplam 62 hastane inşa edilebileceğini söyledi.

Manavgat'a yeni devlet hastanesi yapılması talebi meclis gündeminde!

Antalya'nın Manavgat ilçesine yeni bir hastane yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu'da 15 milyon TL'ye yapılan botanik bahçesi ne oldu?

Ordu’da belediyenin milyonlarca TL maliyetle inşa ettirdiği Botanik Bahçesi “Hastane yapılacak” diye söküldü.Fakat  şimdi ortada ne botanik bahçesi var ne de hastane.

Fahrettin Koca'dan 6 ile yeni hastane müjdesi!

Koronavirüs salgınını değerlendirme toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Koca, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman’da yeni hastane yapılacağı müjdesini verdi.

Şile'ye hastane yapılması önerisi meclis gündeminde!

İstanbul ili Şile ilçesinde bulunan bir beldeye hastane yapılması önerisi ve bu konuda herhangi bir çalışma olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Havalimanı'nın 2 milyon dolarlık pisti hastane oluyor!

Kapatılan ve kapatıldıktan sonra da kısıtlı biçimde faaliyet gösteren Atatürk Havalimanı’nın 2 milyar dolarlık pistlerine hastane yapılması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane 3. pisti de riske mi attı?

Atatürk Havalimanı'nda, değeri ikişer milyar TL olan iki pistin kırılıp yerine hastane yapılması sonucunda, 3. pistinde riske girdiği, havacılığa uygunluğunu kaybedeceği iddia edildi...

Sancaktepe'deki salgın hastanesinin yapımına başlandı!

Sancaktepe'de yapılması planlanan salgın hastanesi için çalışmalar başladı. İş makineleri ve kamyonların hastane yapılacak alanda çalışmalara devam ediliyor.

KKTC'ye 500 yataklı hastane müjdesi!

KKTC için bir hastane ihtiyacını gündeme getirdiklerini anlatan Sağlık Bakanı Koca, KKTC'ye Türkiye tarafından 500 yataklı bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Başiskele'ye hastane yapılması talebi mecliste!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesine hastane yapılması talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

iztuzuna hastane yapılacakmı Haberi

iztuzuna hastane yapılacakmı


İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) işbirliğinde, İztuzu kumsalında yapılması planlanan caretta caretta hastanesine tepki amacıyla eylem yaptı.


İztuzu kumsalında toplanan İKUP üyeleri, destek veren bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, "İztuzu'nda imara hayır", "İztuzu bizimdir bizim kalacak", "burada inşaat istemiyorum", "imar icat etme doğayı katletme" yazılı dövizler taşıdı.


İKUP Sözcüsü Murat Demirci gazetecilere yaptığı açıklamada, DEKAMER'in projesini desteklediklerini, fakat projenin İztuzu'nda uygulanmasından çekinceleri olduğunu söyledi.


Bilimsel amaçla da olsa kanun ve uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmış, nesli tehlike altında olan endemik türlerin doğal yaşam alanında kanuna aykırı olarak bir bina inşa edilmek istendiğini savunan Demirci, "Hepimizin kaygılandığı ve karşı çıktığı da budur. 20 binden fazla insan projenin İztuzu'na...