24 / 07 / 2024

japonya çökme

japonya çökme

Japonya'nın güneybatısındaki Fukuoka şehir merkezinde oluşan göçük nedeniyle 5 şeritli cadde çöktü.

İşte Japonya'daki ilginç evler!

Japonlar binaları ve yapıları tasarlarken yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Japonya'daki en ilginç binalar sizler için araştırıldı. İşte o yapılar....

ABD Japonya'ya 40 bin dönümlük arazi devretti!

ABD, Japonya'nın Okinawa eyaletindeki askeri üssünden 40 bin dönümlük alanı Tokyo hükümetine törenle devretti. Binlerce kişi ise ABD'nin Okinawa'daki varlığını tamamen sonlandırması talebiyle eylem yaptı.

Ankara Hacı Bayram Veli'deki restorayonda çökme tehlikesi!

Hacı Bayram Veli Türbesi ve etrafından restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ancak mahallenin alt bölümünde kalan tarihi konaklar çökme riski ile karşı karşıya bulunuyor.

Adana SGK binasının çökme davasında 5 kişiye ceza verildi!

Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binasının inşaatında meydana gelen çökme sonucu işçilerden Zeki Akan’ın ölümü, 4 kişinin de yaralanmasıyla son bulan olayın davasında tutuksuz sanıklara para cezası verildi.

Japonya'da 5 şeritli yol çöktü!

Japonya'nın güneybatısındaki Fukuoka şehir merkezinde oluşan göçük nedeniyle 5 şeritli cadde çöktü.

Japonya'daki Müslümanlar Tokyo'da mescit açtı!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşayan Müslümanlar, 2003 yılından beri yardım toplayıp inşa etmeye çalıştıkları mescitlerine nihayet kavuştu. Söz konusu bu mescit, Japonya'daki Müslümanlar tarafından Tokyo'da açılan ilk mescit olma özelliğini de taşıyor.

Panasonic Japonya’da akıllı şehir inşa edecek!

Panasonic, Nomura Real Estate Development Co. Ltd. işbirliği ile Japonya’da geleceğin şehrini inşa etmek üzere harekete geçti. Proje, “Sürdürülebilir Akıllı Şehir” olarak hayata geçirilecek.

İşte Panasonic'in Japonya'da kuracağı akıllı şehir!

Dünya devi PANASONIC, Nomura Real Estate Development Co. Ltd. iş birliği ile Japonya'da geleceğin şehrini inşa etmek üzere harekete geçti. İşte o akıllı şehir..

Panasonıc Japonya’da geleceğin şehrini inşa edecek!

Dünya devi PANASONIC, Nomura Real Estate Development Co. Ltd. iş birliği ile Japonya’da geleceğin şehrini inşa etmek üzere harekete geçti.

Gaziantep'te apartman inşaatında çökme!

GAZİANTEP’te, bir apartman inşaatında beton dökümü sırasında meydana gelen çökmede 1 kişi yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Zeytinli Mahallesi’nde meydana geldi. Bir apartman inşaatında beton döküm işlemi sırasında çökme meydana geldi.

Monoray projesine Japonya'dan ilgi!

Başkan Gökçek’in hayalleri arasında yer alan ve Türkiye’de ilk kez uygulanacak Monoray projesine başta Japonya olmak üzere pek çok yabancı ülkeden talep geldi. Uluslararası finans kuruluşları ise proje için kredi desteği verebileceklerini Büyükşehir’e iletti

Çin ve Japonya arasındaki adalar sorunu büyüyor!

Çin ve Japonya arasında tarihsel bir siyasi çatışmaya dönen Çin'de "Diaoyütay" Japonya'da "Senkaku" olarak adlandırılan adacıklar, 1895'e kadar o dönemin Çin yönetimine bağlı Tayvan'ın bünyesinde bulunuyordu.

Japonya 2018'de 7 hızlı tren üretecek!

Japonya'nın hızlı tren konusundaki başarısını biliyoruz. Manyetik kaldırma teknolojisiyle üretilen süper hızlı trenler saatte 600 km hızı görebiliyor. Bu hızda hareket eden bir treni net bir şekilde görebilmek de oldukça güç.

japonya çökme Haberi

japonya çökme

Japonya'nın güneybatısındaki Fukuoka şehir merkezinde oluşan göçük 5 şeritli caddeyi yuttu.


Japonya ulusal televizyonu NHK'nın haberine göre, ülkenin en büyük şehirlerinden Fukuoka'daki Hakata tren istasyonu yakınlarında önce 2 küçük çökmeyle başlayan göçük dakikalar içinde 30 metre genişliğe ulaştı.


Bölgedeki gaz, su ve elektrik tesisatına zarar veren ve ulaşım hatlarını olumsuz etkileyen olayda, ölen ya da yaralanan olmadı.


Yetkililer, istasyon yakınlarında devam eden fen işlerinin ani göçmeye sebep olduğunu tahmin...