02 / 05 / 2024

japonya deprem

japonya deprem

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

Japonya depremlere nasıl hazırlanıyor?

Japonya, sık sık yaşadığı doğal afetlere rağmen aldığı önlemler ile afetleri en az hasarla atlatıyor. Peki bu başarının temel nedeni nedir? İşte Japonya'nın depreme hazır olmasının 8 sebebi...

Deprem: Japonya'da bina projelerini kim hazırlıyor, yönetmelikler nasıl yenileniyor?

Japonya'da çalışan Türk inşaat mühendisi Seda Şendir Torisu, İzmir depreminde yıkılan binaların olası yıkılma nedenlerini ve Japonya'da depreme karşı geliştirilen uygulamaları açıkladı. 

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak önemli açıklamalar yaptı. Yoshinori Moriwak Hatay'da yapılacak konutların yatay mimariye uygun olması gerektiğini kaydetti.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki'den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Japonya'da önceki gün meydana gelen depremle Şubatta Türkiye'de meydana gelen depremleri karşılaştırmış, ülkesinin başarılarını açıklamıştı. Bugün de deprem öncesi ve sonrası deprem hazırlık programı gerçekleştirecek.

Japonya'da 7.6 şiddetinde deprem oldu! Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu?

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkılırken, 48 kişi öldü. Peki  Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu? 

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Japonya’da Türk iş insanı Murat Enşici’nin başkanı olduğu Kader Birliği Derneği (GOEN) Hatay’da Çaycuma Belediyesi tarafından hayata geçirilen deprem konutlarından birinin finansmanını üstlendiğini duyurdu.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Japon profesör Shinji uyardı: Kahramanmaraş'ta güçlü bir deprem yaşanma olasılığı...

Japonya Tohuku Üniversitesi Profesörü Shinji, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili konuştu. Shinji uyardı: Kahramanmaraş'ta güçlü bir deprem yaşanma olasılığı...

“Japonya’daki depremlerde niye bu kadar kayıp yaşanmıyor?” sorusuna Japon uzmanlardan çok net yanıt!

Türkiye’deki depremlerde bu kadar çok can kaybı ve hasar yaşanırken, deprem ülkesi Japonya’dan neden hiç felaket haberleri gelmiyor? İşte bu sorunun yanıtını iki Japon uzman çok net verdi. İşte o uzmanların çok önemli açıklamaları…

Mavera Comfort'ı Japonya'dan gelen heyet inceledi!

İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Mavera Comfort temel kolonlarına yerleştirilen deprem izolatörleri Japonya'dan gelen bir heyet tarafından incelendi.

japonya deprem Haberi

japonya deprem

Japonya Büyükelçiliği ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirilen toplantıda, Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da Şehir Planlaması ve Gelişimi ‘Geçmiş ve Bugün’ başlıklı bir seminer verdi. 

Dünya'da yer alan habere göre; seminerde Japonya’nın afet öncesi ve sonrasına yönelik teknolojiden nasıl faydalandığını açıklayan Fumihiko, buna karşılık teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, afetlerin sanal değil gerçek dünyada olduğunu ve donanımın güçlendirilmesinin şart olduğuna dikkat çekti.

Japonya’da diğer ülkelerde kısmen yayılmış olan “deprem erken uyarı sistemi” olduğunu dile getiren Fumuhiko, sistemin, yer altına ve deniz içine sensör gömülmesi esasına dayandığını söyledi. Fumihiko, Deprem anında farklı türdeki dalgaların tespit edilerek anlık analizi yoluyla uzak bölgelerde depremin meydana gelişine yönelik uyarı sağladığını ifade etti. 

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre...