18 / 05 / 2024

Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari neden istifa etti

Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari neden istifa etti

Akira Amari, bir dergide yer alan, "inşaat ve danışmanlık şirketinden görevi kötüye kullanarak 12 milyon yen rüşvet aldığı" iddiası üzerine görevinden ayrıldı.

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakanı Nebati’den 1,5 trilyonluk açıklama Paranın kaynağını ne?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada konut hamlesinin 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını belirtirken "Ekonomi politikamızın tek amacı sadece büyüme değil büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak" ifadelerini kullandı.

Japonya’nın destek teklifi yeni ekonomik ittifaklar açısından bir ümit!

Japonya Başbakanı Şinzo Abe tarafından açıklanan Türkiye’ye tıbbi ve mali destek teklifini, Dünya Ticaret Örgütü Türkiye Daimi Temsilciliği’nde uzun süre ticaret müşaviri, başmüşavir ve müzakereci olarak görev yapan ticaret uzmanı Şahin Yaman, Sputnik’e değerlendirdi.

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

Yunanistan Ekonomi Bakanı kira yardımı sebebiyle istifa etti!

Yunanistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriou, kabinede yer alan eşinin aldığı kira desteğinin tartışmalara neden olmasının ardından istifa etti. 

Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanlığı'na vekalet edecek!

Bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek olan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın dönüşüne kadar Ekonomi Bakanlığı'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari'dan istifa!

Akira Amari, bir dergide yer alan, "inşaat ve danışmanlık şirketinden görevi kötüye kullanarak 12 milyon yen rüşvet aldığı" iddiası üzerine görevinden ayrıldı.

Japonya'nın Marmaray'a katkısı tarihe geçecek!

G-20 Zirvesi için Türkiye’ye gelen Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türk-Japon İş Konseyi’ne katıldı, ardından Başbakan Davutoğlu ile baş başa görüştü.

Bakanı Zeybekci: Konut alan yabancıya vatandaşlık verelim!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi önerisini tekrarlayarak, “Türkiye’de yaşamak hayali varsa gelsin. Vatandaşlık verelim” dedi. Zeybekci, alt sınır getirilebileceğini belirtti.

Bakan Zeybekci'den Samsung'a Türkiye'de fabrika teklifi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Samsung'la evinde yatırım pazarlığı yaptı. Yeni STA'nın yatırımın cazibesini artırdığını anlatan Zeybekci "Samsung'un fabrika yapmasını iki taraf da istiyor. Onlar daha çok teşvik biz de know-how transferi diyoruz" mesajı ve

Nihat Zeybekci: Sath-ı ticaret ve ekonomi vardır!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, " Ticaret ve ekonomide de hatt-ı ticaret ve ekonomi yoktur, sath-ı ticaret ve ekonomi vardır. Bu satıh da bütün dünyadır " dedi.

İnşaatçılardan Ekonomi Bakanı'na vergi indirim talebi!

Konut sektörü temsilcileri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den değer artış kazancının vergilendirilmesinde oranın düşürülmesini, konut kredi faizinin vergiden düşülmesini istedi.

Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari neden istifa etti Haberi

Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari neden istifa etti

Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari, bir inşaat ve danışmanlık şirketinden rüşvet aldığı iddiaları üzerine istifa etti.


Akira Amari, televizyonda yayınlanan bir haber programında rüşvet iddialarına yanıt vererek istifa edeceğini açıkladı.


Görevi kötüye kullandığı iddialarını yalanlayan Akira Amari, "Bu iddiaların endişe ve şüpheye neden olmasından dolayı özür diliyorum. Parlamentonun bir üyesi olarak kamu güvenini zayıflatmaktan sorumlu hissediyorum. Görevimden bugün itibarıyla istifa ediyorum" dedi.


Gelişmeler üzerine Japonya Başbakanı Şinzo Abe de söz konusu skandal nedeniyle özür dileyerek, Akira Amari'nin istifasını kabul ettiğini duyurdu.


Şinzo Abe, Akira Amari'nin istifasının çok üzücü olduğunu belirterek, Akira Amari'nin yerine Eski Çevre Bakanı Nobuteru Işihara'nın atanacağını söyledi.


Geçen hafta Japonya'da bir dergide yer alan makalede, Akira Amari ve personelinin, kimliği belirlenemeyen bir inşaat şirketinden nakit para aldığı iddia edilmişti.


Makalede, ödeme miktarının...