07 / 07 / 2024

Japonya konut sorunu

Japonya konut sorunu

“Bedava ev” kalıbı Japonya'da uygulanıyor. aponya alışılmadık bir mülkiyet sorunuyla karşı karşıya: Evlerin sayısı Japonya’da artık o kadar fazla ki yeterince insan olmadığı için bu evlerden bazıları boşta kalmaya başladı. 

Japonya'da 40 yaş altındakilere ücretsiz ev müjdesi!

Japonya'da uzun zamandır kullanılmayan ve kaderine terk edilen evleri isteyen ve şartları karşılayan kişilere ücretsiz ev verecek.

Konut sorunu çözülmezse, şehrin içinde çadır kentler kurulmaya başlar!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alan barınma sorununa değinerek, konut sorunu çözülmezse, şehrin içinde çadır kentler kurulmaya başlayacağını söyledi.

Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Barınma krizi ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatları ve kredilerin yüksek olması vatandaşın ev sahibi olmasını engelliyor. Konut hayali bile kuramayan vatandaşlar bu soruna çözüm bekliyor. Peki Türkiye'nin konut sorunu nasıl çözülür Kimlerin, neler yapması gerekiyor?

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. Özhaseki yerine Murat Kurum atandı. Murat Kurum yeniden bakan olurken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den açıklama geldi. 

İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi!

İstanbul'da konut sorunu hız kesmeden devam ederken, X hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken İnşaat Doktoru'ndan İstanbul'da sahiplerinden veya devletten kiralanan arsalara konut yapılsın önerisi geldi.

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Hollanda'da konut sorunu büyüyor! 2030'a kadar yapılacak 1 milyon yeni bina bile konut sıkıntısını gidermeyecek!

Hollanda’da yaşanan konut sıkıntısını çözmek amacıyla 6 sene içerisinde 1 milyon konut inşa edilecek fakat Konut Bakanı Hugo de Jonge’ya göre bu bile sorunları çözmeye yeterli değil...

Ünlü ekonomistten çarpıcı analiz: ÖTV ve konut sorunu aşılmazsa 'sokak insanları' ortaya çıkacak!

Yeni Şafak yazarı ekonomist Yusuf Dinç, yeni alınan kararlarla devreye alınan tasarruf programını hedeflerinden geriye düşürecek bazı vergi uygulamalarını eleştirdi ve ÖTV ve konut sorunu aşılmazsa 'sokak insanları' ortaya çıkacağını belirtti.

Japonya'daki konut krizinin nedeni: Boş evler!

Japonya sürekli azalan nüfusuyla mücadele ederken, sonrasında ortaya çıkan boş ev sayısı dokuz milyon gibi rekor bir seviyeye ulaştı. Bu evler Japonya için büyük sorun haline gelmeye başladı.

Barınma sorununa yeni öneri: Konutu kiralamak için yap, geliştir!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan fiyat artışları barınma sorununu gündeme getirdi. Konut sorunu için yeni bir öneri gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

GYODER'in yeni konut modeli MIPIM'de tanıtıldı: Türkiye'de acil olarak bütünleşik konut politikası oluşturulmalı!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğuna dikkat çekerek, konut sorunu ile ilgili önerileri dile getirdi. İşte Çekici'nin o açıklaması...

Japonya'da konut fiyatı 59 milyon yeni aştı!

Japonya'da ortalama olarak konut fiyatı 2023 yılında 59,1 milyon yene (395 bin dolar) kadar yükseldiği açıklandı.

Türkiye’de ev ne zaman alınır?

Türkiye’de konut sorunu toplumsal bir krize dönüşmüş durumda. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık artarken, konuta erişim de zorlaşıyor. Peki konut almak, yatırım yapmak için uygun zaman mı? Türkiye’de ev ne zaman alınır? İşte cevapları…

Japonya konut sorunu Haberi

Japonya konut sorunu

Birinin size bedava ev verme olasılığı Türkiye'de imkansızdı. Ancak Japonya'da mümkün. Olacak iş değil gibi geliyor ama CNN’in haberine göre gerçek. Peki, nasıl oluyor ve daha da önemlisi neden bu evler bedavaya veriliyor? İşte o haber...

“Bedava ev” kalıbı biraz aldatmaca gibi dursa Jağonya'da uygulamaya koyuldu. Mülkiyet sorunuyla karşı karşıya kalan Japonya'da evlerin sayısı insan sayısından daha fazla. aponya Politika Forumu’na göre 2013 yılında 61 milyon ev ve 52 milyon hane vardı. Ve açıklamaya göre bu durum daha da kötüye gidiyor. Nüfus ve Sosyal Güvenlik Ulusal Enstitüsü’ne göre, Japonya nüfusunun 2065 yılında 127 milyondan 88 milyona düşmesi bekleniyor.

2040 yılına gelindiğinde Japonya genelinde 900’e yakın kasabanın ve köyün artık bulunmayacağı düşünülüyor. Bu kapsamda mülkiyeti ücretsiz şekilde vermek, buraları yaşatmak için...