04 / 05 / 2024

JMO İzmir deprem açıklaması

JMO İzmir deprem açıklaması

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bora Sonuvar, Ege Denizi’nde art arda meydana gelen depremlerin sürebileceği uyarısında bulunup, denetim eksikliğine dikkat çekti. 

İstanbul'dan sonra İzmir için de büyük deprem uyarısı geldi: 7.1 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'e 7.1'lik deprem uyarısında bulundu ve daha hızlı bir şekilde önlem alınması gerektiğini söyleyerek, kentsel dönüşüme dikkat çekti. İşte o açıklama...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki uyardı!  Bir il için 'fay kırılmadı' dikkat edilmeli...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem gerçeği ile ilgili dikkat çekici uyarılar yaptı. İstanbul depremi nedeniyle kentten ayrılmayı düşünenler için konuşan Moriwaki, Ege Bölgesi'ni ifade etti. Moriwaki, "İzmir depreminde asıl fay daha kırılmadı." dedi.

İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek! Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan açıklama! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir’de çoğu ilçenin fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek" dedi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu: SON DAKİKA DEPREMLER! 

AFAD, Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi açıklaması: İstanbul'da her an deprem olabilir mi?

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük İstanbul depremi ile ilgili bir açıklamada bulundu ve "İstanbul,İzmir'de kısa sürede deprem beklemiyorum" açıklamasına değindi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'a cevap! İstanbul'da deprem olmayacak mı? 

Sosyal medya ve internet deprem uzmanlarını sürekli karşı karşıya getiriyor. Buna göre, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de deprem olmayacak mı?" sorusu ve sorunun yanıtları aranıyor.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Ankara, İstanbul, İzmir açıklaması: Bu üç ilde yakın sürede deprem var mı?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından Ankara, İstanbul, İzmir illerindeki deprem beklentisini açıkladı. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir Tuzla Fayı'nın süresi doluyor! 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 sene önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerine dikkat çekti ve Tuzla Fayı'nı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.

Deprem sonrası gündeme gelmişti... TOKİ konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem sonrası yıkılan evlerin yerine yapılacak konutlarla ilgili TOKİ son aşamaya gelirken, Belediye tarafından yapılmayı bekleyen konutlarda ise dal kıpırdamıyor.

İMO'dan kan donduran deprem uyarısı: 'İzmir ikinci Hatay olabilir'

İzmir İnşaat Mühendisi Odası Başkanı Eylem Ulutaş yaptığı açıklamada İzmir'in deprem için oldukça hazırlıksız olduğunu belirterek, "İzmir ikinci Hatay olabilir!" dedi.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

JMO İzmir deprem açıklaması Haberi

JMO İzmir deprem açıklaması

Ege bölgesindeki kentler güne ard arda dün güne peşpeşe yaşanan yer sarsıntılarıyla uyandı. İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında yaşanan son depremin büyüklüğü 5.2 büyüklüğünde olarak açıkladı. 

Evrensel'de yer alan habere göre; Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bora Sonuvar, art arda yaşanıp, tedirginlik yaratan sarsıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sonuvar, aktif fay hatlarından dolayı benzer büyüklükte depremlerin meydana gelebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İZMİR AKTİF FAY HATLARININ ÜZERİNDE 

Depremin asıl merkezinin Midilli Adası’nın güney açıkları olduğu bilgisini veren Sonuvar, sarsıntının İzmir'de şiddetli hissedilmesinin sebebini “Bu depremler olmaya devam edecek. Sadece Midilli bölgesi olarak algılamamak gerekiyor. İzmir aktif fay hatları üstündedir. Bölgedeki tüm depremleri şiddetli hissediyoruz. Konak, Bayraklı, Çiğli ve Bornova'da şiddetli hissetmemizin nedeni uygun zeminde konut yapılmamış olması” diyerek anlattı. 

Kötü bina tasarımlarının yanı...