21 / 05 / 2024

kabe mermerleri

kabe mermerleri

Son zamanlarda dikkat çeken Afyonkarahisar mermeri, Kabe'nin döşemelerinde kullanılacak...

Umre fiyatları 2022 belli oldu! Umrede bir günde otel ve yemek masrafı ne kdar olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılına ait hac ve umre tarihlerini belirledi. Hac ibadetini yaparak hacı olmak isteyen adaylar ve umre ibadeti yapmak isteyenler söz konusu tarihlerde Suudi Arabistan'ın Mekke şehrindeki kutsal Kabe'ye giderek ibadetlerini yapabilecek.

Mekke'de Kabe çevresine 7 kule dikilecek!

Suudi Arabistan, gelen tepkilere rağmen İslam'ın en kutsal yeri olan Kabe'nin çevresini bina ile doldurmaya devam ediyor, bu kapsamda 4.5 milyar dolarlık yeni proje için imzalar atıldı.

Hindistan'daki toplu konut projesinin mermerleri Manisa'dan!

Hindistan'da yapılacak en büyük toplu konut projesi için Merkezi Bursa'da bulunan bir firma, 3 yıl boyunca binlerce ton mermer ihraç edecek.

Arabistan'ın Kabe planı korkuttu! Gökdelen sayısı artacak! 

Suudi Arabistan'ın Kabe için hazırladığı plan korkuttu. Kabe çevresindeki gökdelen sayısı artacak. 

Çanakkale Seramik en seçkin mermerleri evinize getiriyor!

Çanakkale Seramik, dünyanın en değerli ve farklı mermer tipolojilerini buluşturduğu ‘Marmoles Brillo’ koleksiyonu ile mekanlara asaletin izlerini taşıyor.

Donald Trump'ın otellerinin mermerleri Bursa'dan!

Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın ofis ve otellerinde kullanılan mermerlerin Bursa'dan ihraç edildiği bildirildi.

Mekke Abraj Kudai Oteli'ne tepki!

Kabe'nin 2 kilometre uzağında dünyanın en büyük oteli Abraj Kudai'nin inşası devam ediyor. Otelin Kabe-i Şerif'e tepeden bakan binalara katılacak olması eleştirileri artırıyor.

2. Selim Kabe'yi yeniledi!

Kabe’nin sel suları ve savaşlar sırasında atılan mancınıklar sebebiyle yıllarca büyük hasarlar gördüğünü anlatan Tarihçi Talha Uğurluel, 1600’lü yıllarda yağmur nedeniyle de üç duvarının yıkıldığını söyledi.

Mescid-i Haram'a 26.6 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

İslâm dininin kutsal şehri olan Mekke, Kabe etrafındaki oteller, lüks konut alanları ve ileri teknoloji altyapı yatırımları ile yenileniyor. Her yıl milyonlarca Müslümanı ağırlayan Mekke'nin radikal dönüşümünü Times gazetesi muhabiri fotoğrafladı.

Kabe çevresindeki mobil tavaf alanı kaldırılacak mı?

Suudi Arabistan Hükümeti´nin, zeminde oluşan yoğunluğu ve izdihamı azaltmak için Kâbe´deki tavaf alanını genişletme çalışması kapsamında inşa edilen geçici tavaf alanı kaldırılıyor.

Kabe’yi Genişletme Projesi'nde son durum ne?

Yaklaşık 4 yıldır devam eden Kabe’yi Genişletme Projesi gündemden düşmüyor. Milyarlarca dolarlık bütçenin aktarıldığı bu dev proje 1 milyon 6 yüz bin hacmin rahatça ibadet etmesini amaçlıyor.

Mekke Müzesi'nde Mescid-i Haram'ın maketi sergileniyor!

Hacı adaylarının ziyaret ettiği yerlerden biri olan Mekke Müzesi'nde yaklaşık 4 yıldır genişletme çalışmaları yapılan Kabe'nin de içinde yer aldığı Mescid-i Haram projesinin maketi sergileniyor.

Kabe'de inşaat çalışmaları 10 Ekim'e kadar durduruldu!

Kabe’deki vinçlerden birinin devrilmesinin ardından Kabe’de yapılan inşaat çalışmalarının 10 Ekim’e kadar durduğu bildirildi.

kabe mermerleri Haberi

kabe mermerleri

Termal Turizm merkezi haline gelen Afyonkarahisar, son zamanlarda da mermeri ile dikkat çekmeye başladı. Kabe'nin döşemelerin'den Afyonkarahisar mermeri...