05 / 05 / 2024

kaç konutun daskı var

kaç konutun daskı var

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan (DASK) yapılan açıklamada, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki Marmara depreminin 15. yıldönümünde zorunlu deprem sigortasında yaşanan gelişmeler değerlendirildi. DASK'lı konut sayısı 6,5 milyonu aştı.

Büyük deprem İstanbul'un kıyılarında daha çok hasar yaratır düşüncesi yanlış! Tam 600 bin birim bir an önce değişmeli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesi hem de İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve megakentte kaç konutun dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz: Beyoğlu ve Kağıthane'de 1.086 konutun teslimi yapıldı!

İstanbul'un Beyoğlu ve Kağıthane ilçelerinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.086 adet konut hak sahiplerine teslim edildi. İşte ayrıntılar...

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

DASK deprem sigortası zorunlu mu? Deprem sigortası kaç kez yapılır?

DASK hakkında son dönemde pek çok soru gelmektedir. Bilhassa yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra DASK araştırmaları hız kazandı. İşte DASK hakkında merak edilenler!

DASK ücreti nasıl hesaplanır? DASK kaç yılda bir yapılır? DASK en fazla ne kadar öder?

DASK, zorunlu deprem sigortası olarak bilinmektedir. DASK’ın amacı, sahibi olduğunuz binada deprem yüzünden oluşacak maddi hasarları güvence altına almaktır. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ile birlikte DASK sorularında bir artış meydana geldi. İşte vatandaşların DASK hakkında sorduğu birta

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

TOKİ Kahramanmaraş projesi için müjde geldi! İki projede 121 yeni konutun aman kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlğının Kahramanmaraş projesi için son dakika müjdesi geldi. TOKİ Kahramanmaraş projesi için müjde geldi! İki projede 121 yeni konutun aman kaçırmayın...

120 metrekare prefabrik evler kaç para? İşte 17 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik ev, salgın sonrası pek çok kişinin tercih ettiği konutlardan biri olmuştur. Prefabrik konutun yapılışı diğer konutlara göre daha kısadır. Peki “120 metrekare prefabrik evler kaç para?” İşte detaylar!

TOKİ Kars projesi için beklenen gün geldi! 309 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kars projesi için beklenen gün geldi! 309 yeni konutun ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. Bu tarihi sakın kaçırmayın...

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? Veriler şaşırttı!

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası yok!

DASK tarafından açıklanan deprem sigortası konut sayısı verilerine göre; Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor. 

kaç konutun daskı var Haberi

kaç konutun daskı var

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan (DASK) yapılan açıklamada, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki Marmara depreminin 15. yıldönümünde zorunlu deprem sigortasında yaşanan gelişmeler değerlendirildi.


Açıklamaya göre, Marmara depreminin ardından 2000 yılında uygulanmaya başlanan zorunlu deprem sigortası, 18 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe giren Afet Sigortaları Kanunu’nun ardından 2,5 milyona yakın poliçe artışı yakaladı. Böylece, ülke genelinde zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6,5 milyonu aştı. Ulaşılan bu rakamla, Türkiye’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17,7 milyon konutun yüzde 37’si sigorta sistemine dahil edildi.


DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Afet Sigortaları Kanunu sayesinde daha önce hiçbir sigorta ürününü kullanmamış kişilere ulaştıklarını ifade etti.


Tapu ve konut kredisi işlemlerinin yanı sıra su ve elektrik abonelik işlemleri için zorunlu deprem sigortası poliçesi...