14 / 05 / 2024

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz

Tapuda mal alım ve satışlar belli kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor. Peki bu kurallar nelerdir? Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz? İşte detaylar!

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

Bu yıl çalışmaya başlayanlar dikkat! 2024’te işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

Bu sene yüz binlerce genç ilk defa çalışmaya başlayacak. Peki bu yıl işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

1937'de Tozkoparan Caddesi yapılmış! Tarlabaşı'ndan sonra bu cadde kullanılmış!

1937 yılında Belediye Tozkoparan Caddesi'ni asfalt olarak yaptırmaya karar vermiş. Çalışma tamamlandıktan sonra Tarlabaşı'ndan sonra bu cadde kullanılacakmış.

18 yaşından önce sigortalı olanlar için tarih tarih açıklandı: Erken emekli olabilir misiniz?

Birçok aile çocukları için küçük yaşta sigorta girişini yaptırmak ve erken emekli olmalarını sağlamak istiyor. Peki 18 yaşından önce sigortalı olanlar erken emekli olabilir mi? İşte önemli tarihler...

İslam Memiş'ten yatırımcılara 'bekle' çağrısı! Yarından sonra buna yatırım yapan kazanacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yarından sonra dolar karşısındaki enstrümanlarda yükseliş beklediğini açıklayarak yatırımcılara 'bekleyin' çağırısı yaptı.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Asgari ücret zammından sonra kıdem tazminatı 500 bin lirayı geçti!

Asgari ücret zammından sonra bir çok kalemde ödemeler yeniden hesaplandı. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle hem ücretlerde, ödeme kalemlerinde büyük değişim yaşanacak. Özellikle kıdem tazminatında...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.

Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında?

Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği'nin yeni başkanı uzun senelerdir dernekte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yapan Bayram Tekçe oldu. Peki Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında, hangi okullardan mezun oldu?

Yılbaşından sonra araç piyasasında durum nasıl olacak? Fiyatlar artacak mı?

Türkiye'nin otomobil pazarında son dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında önemli düşüşler gözlenirken, bu trend Bursa'da açık oto pazarını hareketlendirdi. Araç piyasası gündeminde araçların yılbaşından sonra artacağı konuşuluyor.

Neşecan Çekici kimdir? GYODER yeni başkanı Neşecan Çekici nereli, kaç yaşında?

3 Kasım 2023 tarihinde GYODER Başkanı olarak koltuğa geçen Neşecan Çekici'nin biyoğrafisi merak ediliyor. Peki  GYODER yeni başkanı Neşecan Çekici kimdir? Neşecan Çekici nereli, kaç yaşında? İşte Neşecan Çekici ile ilgili merak edilenler... 

Hulusi Acar kimdir? Hulusi Acar kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

1 Şubat 2023 itibari ile sektöründe Pazar lideri konumundaki MediaMarkt Türkiye'nin CEO'su olarak görev almakta olan Hulusi Acar Kimdir? Eğitim durum nedir? Kaç yaşındadır? İşte Hulusi Akar hakkında merak edilenler...

TOKİ Isparta 2023 projesi yarından sonra ihaleye çıkıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Isparta projesi yarından sonra ihaleye çıkıyor. Isparta TOKİ projesinde 124 konut yer alıyor.

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz Haberi

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz? Bu ve buna benzer soruların cevapları vatandaşlar tarafından aranmaktadır. Tapu alım ve satışları tapu müdürlüklerinde gerçekleşir. Peki bu işlem nasıl yapılır? Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz? İşte sorulan bu soruların yanıtları…

KAÇ YAŞINDAN SONRA MAL SATIŞI YAPILAMAZ?

Mal satışının gerçekleşmesi için belli başlı kriterler bulunmaktadır. Bu işlemin gerçekleşmesi için tarafların alım ve satım yapma ehliyetine yani belirlenen kriterlere sahip olması gerekir. Tapuda yaş sınırı 18 ve 65 yaş sınırı olarak belirlenmiştir. 18 yaşının altındakiler işlem yapamazlar aynı şekilde 65 yaşının üzerindekilerin de gerekli sağlık raporları aldıkları takdirde ve raporda da herhangi bir işlem yapamaz sonucu çıkmaz ise mal alım ve satışı yapabilir.

HİSSELİ TAPU AYIRMA NASIL OLUR?

Hisseli tapunun tek tapuya dönüştürülmesi işleminin gerçekleşmesi yasal...