04 / 05 / 2024

kaçak binalar için imar addı 2018

kaçak binalar için imar addı 2018

Türkiye genelinde milyonlarca mülk sahibini etkileyecek olan KHK ile kaçak olan ve ruhsatı bulunmayan yapılara yönelik af çıkartılıyor.

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Ebruli İnşaat Başakşehir için düğmeye bastı! 738 konutluk yeni proje geliyor! 

738 konut ve 25 ticari ünitenin yer aldığı Ebruli Başakşehir için düğmeye basıldı. Proje 2 milyar 441 milyon 18 bin 214 TL'ye mal olacak.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ebruli Başakşehir için düğmeye basıldı! Başakşehir'e 728 konutluk dev proje geliyor!

Başakşehir Belediyesi güvencesi ile inşa edilecek Ebruli Başakşehir projesi için düğmeye basıldı. Başakşehir'e 728 konutluk dev proje geliyor. Peki Ebruli Başakşehir konut fiyatları ne kadar? Ebruli Başakşehir'de hangi konut tipleri yar alacak? İşte detaylar...

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Binalar nasıl güçlendirilebilir? Depreme dayanıklı binalar için bunlara dikkat! 

Depremle mücadelede binaları güçlendiren teknolojiler önem arz ediliyor. Peki depreme dayanıklı binalar için hangi teknolojiler önemli? İşte ayrıntılar...

TOKİ Uşak projesi için beklenen tarih geldi! 206 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Uşak projesi için beklenen tarih geldi... 206 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın...

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

kaçak binalar için imar addı 2018 Haberi

kaçak binalar için imar addı 2018


Kentsel dönüşümü hızlandırmak için 15 maddelik bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırlayan hükümet, düzenlemeye bir yıl süreyle geçerli olacak imar affını da ekledi.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre taslak metnin 13'üncü maddesinde yer alan ifadeye göre, 1985'te çıkartılan 3194 sayılı İmar Kanunu'na geçici bir madde eklenecek. O madde ise şu cümlelerle başlıyor: “Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla, 30 Eylül 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvurulması ve bu maddedeki şartların yerine getirilmesi halinde Yapı Kayıt Belgesi verilebilir.”

KAT MÜLKİYETİ VERİLECEK

Yapı Kayıt Sistemi'ne yapı sahibinin beyanına göre, yapının ve arsasının mülkiyet durumu, yapı sınıf ve grubu kaydedilecek....