28 / 04 / 2024

Kaçak elektrik kullanımı

Kaçak elektrik kullanımı

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kaçak elektrik kullanımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ok, sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Kaçak elektrik kullanımı nasıl tespit edilir?

Abonelik alınmadan elektrik kullanılması halinde kaçak elektrik kullanımı söz konusu oluyor. Bu şekilde kaçak elektrik kullanımının tespiti halinde kullanıcı cezalı olarak faturalandırılıyor. Peki, kaçak elektrik kullanımı nasıl tespit edilir?

Kaçak elektrik kullanımı yüzde 93'e yükseldi!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 2014 yılının ilk 11 ayında 350 milyon TL tutarındaki 924.316 MWH enerji tüketildi. Fakat bu enerjinin sadece yüzde 7'si kayıt altında.

Usulsüz elektrik kullanımı nedir?

Elektrik aboneliği için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Yapılan aboneliğin ardından elektrik faturaları kişinin adına düzenleniyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı nedir? Neler usulsüz kullanım kapsamına girer?

Uzmanlara göre kaçak elektriğin nedeni altyapı eksikliği!

Elektrik borçlarının, tarım destek primlerinden kesilmesi kararıyla, alacakları için devlet garantisine kavuşan DEDAŞ, Güneydoğu’da Kaçak elektriğin önüne geçilemeyeceği görüşünde. Elektrik mühendislerine göreyse kaçağın nedeni altyapı eksikliği...

Elektrikte 10 yılda 51 milyon 774 bin 832 kaçak taraması yapıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2003-2013 yılları arasında yapılan 51 milyon 774 bin 832 taramadan, 2 milyon 36 bin 905 elektrik abonesinin kaçak elektrik tükettiğinin belirlendiğini söyledi.

Kaçak elektrik kullanımı yüzde 75'lere ulaştı!

Mevsim normallerinin altına inen sıcaklık kaçak elektrik kullanımının da tavan olmasına neden oldu. Ortalama yüzde 15 olan elektrik kayıp-kaçak oranı, Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde yüzde 75’lere ulaştı.

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

Halk Tv patronu Cafer Mahiroğlu'nun İstanbul Boğazı manzaralı Sarıyer'deki 300 metrekarelik villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave etmesine ilişkin yeni açıklaması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

IMEI atma-klonlama devri kapandı! Kaçak telefon kullanımı sıfıra inecek!

Geçtiğimiz ay TBMM'ye sunulan Sinyal Kanunu bugün yasalaştı. IMEI atma-klonlama işlemlerinin ömrü artık tükeniyor.

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Fethiye'de 67 kaçak inşaat mühürlendi!

Tatilcilerin gözdesi olan Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaçak olduğu bildirilen toplam 67 inşaat mühürlendi.

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Avcılar'da ‘paylaşımlı daire’ diye tanıtılan kaçak apart mühürlendi!

İstanbul Avcılar'da 'bayana kiralık, paylaşımlı daire' olarak tanıtılan apartman dairelerinin, apart olarak kullanıldığı ve kaçak işletildiği öğrebildi. Zabıta, söz konusu mekanları mühürledi. 

Konya Ereğli'de 'Belediye kaçak inşaat yapıyor' iddiası!

Konya’nın MHP’li Ereğli Belediyesi’nin hazineye ait 850 metrekarelik arazi üzerine kaçak yapı inşa ettiğini ileri süren İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Amil Acar, “Ereğli Belediyesi kaçak yapı ile mücadele edeceğine kaçak yapı yapıyor" iddiasında bulundu.

Kaçak elektrik kullanımı Haberi

Kaçak elektrik kullanımı


Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, kaçak elektrik kullanımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ok, sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Ok önergesinde "Ülkemizde kaçak elektrik kullanımının yüksek oranlarda olduğu ve kaçak elektrik kullanımlarının faturalarını düzenli ödeyen vatandaşlarımız sırtına dağıtım bedeli olarak yüklenildiği bilinmektedir." dedi.


Ok'un soruları

1 - 2016 yılı ilk 3 ayında tespit edilen kaçak elektrik kullanım miktarı ne kadardır?


2-  2015 yılı ilk 3 ayında elektrik faturasındaki dağıtım bedeli adı altında vatandaşlarımızdan tahsil edilen kayıp kaçak bedeli toplam miktarı nedir?


3- En çok kaçak elektrik kullanılan ilimiz hangisidir?


4- Kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için ne gibi çalışmalarınız...