04 / 05 / 2024

Kadastro geçmiş arazi

Kadastro geçmiş arazi

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu 'Kadastro geçmiş arazi için tapu iptali davası açılır mı?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

İslam Memiş gram altında Nisan 2024 rotasını çizerek, 'Bilmiyordum, kaçırdım diyenlere geçmiş olsun' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altında yeni rotayı çizerek, '15 gün' uyarısı yaptı. İslam Memiş açıklamasında "Bilmiyordum, görmedim, kaçırdım diyenlere şimdiden geçmiş olsun" dedi.

Selçuk Geçer 'dolar düşüyor yorumlarına itibar etmeyin' dedi! Yeni rekor için sinyal verdi!

Dolar yorumları ile bilinen ve dolarla ilgili dedikleri çıkan ekonomist Selçuk Geçer, geçmişteki faiz artırımlarının dolar kurunu frenlediğini söyledi ve yeni rekorlar için sinyal verdi. 

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

10 yılda 100 bin TL'yi değerlendirenlerin kazananı hangisi oldu? Altın mı, dolar mı, ev mi? 

Geçmiş 10 yılın finansal göstergeleri incelendiğinde, 100 bin TL ile yapılan yatırımların bugünkü değerleri dikkat çekici sonuçlar sunuyor. Altın, dolar, borsa, ev ve hatta Bitcoin gibi varlık türleri, yatırımcılarına farklı seviyelerde zenginlik kazandırdı. 

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Selçuk Geçer doları olanlara kötü haberi açıkladı! Geçmiş olsun! Yeni sistem devreye giriyor...

Ekonomist Selçuk Geçer '' Dolar için yeni sistem devreye giriyor, geçmiş olsun diyerek'' dolar sahiplerine kötü haberi verdi.

Nissan’dan büyük iddia: Türkiye otomotivde İspanya'yı geçebilir!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem büyüme tahminlerini 1 milyon civarında yaptıklarını belirterek, “Türkiye’deki piyasalar bu rakamı aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylece İspanya’yı geçmiş olacak" dedi.

Casper bilgisayarın bu kampanyası Nisan ayına damga vuracak! 30 Nisan geçmeden acele edin 

Türkiye'de de kadim bir geçmişe sahip olan Casper bilgisayar, Paraf kartı olan müşterilerine casper.com.tr üzerinden yapılan bilgisayar, monitör ve aksesuar alışverişlerinizde peşin fiyatına vade farksız 12 taksit, tablet alışverişlerinizde 6 taksit fırsatı sunuyor. 

Altın kahini İslam Memiş, altındaki altındaki yeni zirve beklentisi açıkladı! “Bunu yapana geçmiş olsun" dedi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 sonu için gram altındaki zirve öngörüsünü değiştirerek yeni zirve beklentisini açıkladı. Memiş, "Bunu yapana geçmiş olsun" diyerek uyardı.

Dolar mı alalım euro mu? sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Bunu yapana geçmiş olsun!

Yatırımcılar tarafından en çok merak edilen ''Dolar mı alalım euro mu?'' sorusuna net yanıt Finans analisti İslam Memiş'ten geldi! Bunu yapana geçmiş olsun!

İslam Memiş gram altın için 'Geçmiş olsun' dedi! Yeni zirveyi açıkladı!

Finans analisti İslam Memiş, gram altın için yıl sonu öngörüsünü değiştirerek, yeni zirve beklentisini açıkladı. İslam Memiş, 'bunu yapana geçmiş olsun' diyerek bir de uyarı yaptı.

Borsada umutlu bekleyiş! Borsa her deprem sonrası bir ay içerisinde kayıplarını telafi edip artıya geçiyor

Kahramanmaraş depreminin ardından borsada dalgalı seyir devam ediyor. Endeks düzenleyici otoritelerin aldığı önlemlerle toparlanmaya çalışırken, geçmişte yaşanan depremlere bakıldığı zaman borsanın bir ay içerisinde kayıplarını telafi ettiği gözleniyor.

Kadastro geçmiş arazi Haberi

Kadastro geçmiş arazi

Sevgili ağabeyim, benim de bir problemim var. Baba tarafım köyde geniş bir arazi almış. 

Buradan kadastro geçmeden önce almaktan amaç aile mezarlığı yapmak. Nitekim babam ve amcalarım öldüklerinde buraya gömülmüş. Sonra buradan kadastro geçmiş, sağ kalan amcalarım burayı kendi adlarına tapuda yazdırmışlar, şimdi ekin ekiyorlar. Ancak ekin nedeni ile mezara ulaşamıyoruz. Ben şimdi buradaki ekinlerin kaldırılması, bana yol verilmesi veya tapunun iptali gibi nedenlerle dava açabilir miyim. 


Bunu bana yazan uzun zamandır görmediğim sevdiğim bir dostum. Öncelikle kendisinden haber almış olduğum için mutluyum. Problemine gelince: Sevgili dostum, ölü gömülecek yerler yasalar çerçevesinde belirlenir. Bu yerler yani mezarlıklar dışına gömü yapılmaz. Dolayısı ile sizin aile efradının sizin tarlaya gömülmesi biraz olması gerekeni aşmış. Bu birinci husus. İkinci husus; diyorsun ki kadastro geldiğinde...