15 / 05 / 2024

Kadastro geçmiş gayrimenkul

Kadastro geçmiş gayrimenkul

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Gayrimenkule yapılan kadastro için dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Anneme miras kalan gayrimenkuller, 2010 yılında kadastro çalışması yapılırken üç kardeş yerine, erkek kardeşimiz adına tescil ettirilmiş. Biz şimdi hakkımızı arayabilecek miyiz?' sorusunu cevapladı.

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

İslam Memiş gram altında Nisan 2024 rotasını çizerek, 'Bilmiyordum, kaçırdım diyenlere geçmiş olsun' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altında yeni rotayı çizerek, '15 gün' uyarısı yaptı. İslam Memiş açıklamasında "Bilmiyordum, görmedim, kaçırdım diyenlere şimdiden geçmiş olsun" dedi.

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Selçuk Geçer doları olanlara kötü haberi açıkladı! Geçmiş olsun! Yeni sistem devreye giriyor...

Ekonomist Selçuk Geçer '' Dolar için yeni sistem devreye giriyor, geçmiş olsun diyerek'' dolar sahiplerine kötü haberi verdi.

Altın kahini İslam Memiş, altındaki altındaki yeni zirve beklentisi açıkladı! “Bunu yapana geçmiş olsun" dedi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 sonu için gram altındaki zirve öngörüsünü değiştirerek yeni zirve beklentisini açıkladı. Memiş, "Bunu yapana geçmiş olsun" diyerek uyardı.

Dolar mı alalım euro mu? sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Bunu yapana geçmiş olsun!

Yatırımcılar tarafından en çok merak edilen ''Dolar mı alalım euro mu?'' sorusuna net yanıt Finans analisti İslam Memiş'ten geldi! Bunu yapana geçmiş olsun!

Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor

Galatasaray Kulübü, Florya arazisini birleştirmek için harekete geçmişti. Galatasaray, Metin Oktay Tesisleri’ni resmen genişletiyor! 95 dönümlük alandaki gayrimenkul projesi için onay bekleniyor! 

İslam Memiş gram altın için 'Geçmiş olsun' dedi! Yeni zirveyi açıkladı!

Finans analisti İslam Memiş, gram altın için yıl sonu öngörüsünü değiştirerek, yeni zirve beklentisini açıkladı. İslam Memiş, 'bunu yapana geçmiş olsun' diyerek bir de uyarı yaptı.

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

İşte geçmişten bu yana en çok satılan cep telefonları! Listenin başındaki marka şaşırttı!

Geçmişten bu yana en fazla satılan cep telefonları listesi açıklandı. Listenin başındaki marka herkesi şaşırttı. İşte herkesin merak ettiği haberin detayları…

''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın

Gümüş, 2022 yılına damgasını vurdu ve 2023 yılına tekrar rekor bir yükselişle başladı. Gümüş fiyatları yükselmeye devam ederken yatırımcıların ''Gümüş almak için geç mi kaldım?'' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Son tren kalkıyor! Sakın kaçırmayın...

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

Kadastro geçmiş gayrimenkul Haberi

Kadastro geçmiş gayrimenkul

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senetin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini ve 10 sene zamanaşımı olduğu için mirasçıları adına kayıtlara geçtiğini söyledi. Aynı hissedarlardan babaannesinin bu hisseyi aldığını, babasının da onun hissesini aldığını söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Burada yaşananlar karışık bir olay. Tam olarak olay da değil anlatım şekli karışık. Adım adım değerlendirilmeli. 1948 yılında gayrimenkullerin satışı köy senetleriyle yapılabiliyordu. Bu senedin ismi ‘köy senedi’ ya da ‘muhtarlık senedi’ şeklinde belirtilir. Kadastro geçmemiş kesimlerde, taraflar düz beyaz kağıda alım satım sözleşmesini yazar, imzalar ve mülklerinin satışını gerçekleştirir.

Fakat oldukları mevkide muhtarın önemli bir görevli...