04 / 10 / 2024

Kadastro geçmiş gayrimenkul

Kadastro geçmiş gayrimenkul

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Gayrimenkule yapılan kadastro için dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Anneme miras kalan gayrimenkuller, 2010 yılında kadastro çalışması yapılırken üç kardeş yerine, erkek kardeşimiz adına tescil ettirilmiş. Biz şimdi hakkımızı arayabilecek miyiz?' sorusunu cevapladı.

1934 yılında İstanbul Belediyesi Taksim Stadı'nın hisselerini almak için harekete geçmiş!

1934 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim Stadı'nın Şeref Bey'deki hisselerini satın almak için harekete geçmiş.

Konut sahibi olmak isteyenler geçmişe dönüyor! Topraktan ev sahibi olmak için yarış başladı!

Konut kredilerinin yükseldiği şu günlerde konut sahibi olmak isteyenler çareyi geçmişte buldu. Binlerce kişi topraktan ev almak için yarışa girdi.

'Deprem Bilgi Sistemi' uygulaması güncellendi! Fay hatları ve geçmişteki depremler de eklendi!

Deprem Bilgi Sistemi uygulamasına, fay hatlarını ve bölgede geçmişte olmuş depremler ile fayın ileride hangi büyüklükte deprem üretebileceği bilgileri de eklendi.

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Selçuk Geçer'den çarpıcı dolar açıklaması! Geçmişi işaret etti, aynısı olacak dedi! O rakamı verdi...

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den son dakika dolar yorumu geldi. Geçer, geçmişte yapılan dolar hamlelerini hatırlatarak ''200 kat değer kaybedecek'' dedi...  

Mirasta önemli detay! Babanın reddettiği miras çocuğa geçer mi?

Miras paylaşımları aileler arasında gerçekleşirken yapılacak olan kuralların bilinmesi çoğu sorunun önüne geçmiş oluyor. Bu süreçte de reddedilen mirasın akıbetinin ne olacağı da hukuki olarak kesin bir şekilde belirlenmiş durumda.

Savur Gayrimenkul GYO oluyor!

60 yılı aşkın geçmişiyle Türkiye’nin en köklü şirketleri arasında yer alan Savur Group’un çatısı altında faaliyet gösteren Savur Gayrimenkul, GYO oluyor.

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

İslam Memiş gram altında Nisan 2024 rotasını çizerek, 'Bilmiyordum, kaçırdım diyenlere geçmiş olsun' dedi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altında yeni rotayı çizerek, '15 gün' uyarısı yaptı. İslam Memiş açıklamasında "Bilmiyordum, görmedim, kaçırdım diyenlere şimdiden geçmiş olsun" dedi.

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Memurlardan yüzde 70 zam talebi! Memur-Sen bir bir açıkladı: Enflasyon farkı geçmişe dönük alacağımızdır!

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, enflasyon farkının geçmişe dönük alacak olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Selçuk Geçer doları olanlara kötü haberi açıkladı! Geçmiş olsun! Yeni sistem devreye giriyor...

Ekonomist Selçuk Geçer '' Dolar için yeni sistem devreye giriyor, geçmiş olsun diyerek'' dolar sahiplerine kötü haberi verdi.

Altın kahini İslam Memiş, altındaki altındaki yeni zirve beklentisi açıkladı! “Bunu yapana geçmiş olsun" dedi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 sonu için gram altındaki zirve öngörüsünü değiştirerek yeni zirve beklentisini açıkladı. Memiş, "Bunu yapana geçmiş olsun" diyerek uyardı.

Kadastro geçmiş gayrimenkul Haberi

Kadastro geçmiş gayrimenkul

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senetin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini ve 10 sene zamanaşımı olduğu için mirasçıları adına kayıtlara geçtiğini söyledi. Aynı hissedarlardan babaannesinin bu hisseyi aldığını, babasının da onun hissesini aldığını söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Burada yaşananlar karışık bir olay. Tam olarak olay da değil anlatım şekli karışık. Adım adım değerlendirilmeli. 1948 yılında gayrimenkullerin satışı köy senetleriyle yapılabiliyordu. Bu senedin ismi ‘köy senedi’ ya da ‘muhtarlık senedi’ şeklinde belirtilir. Kadastro geçmemiş kesimlerde, taraflar düz beyaz kağıda alım satım sözleşmesini yazar, imzalar ve mülklerinin satışını gerçekleştirir.

Fakat oldukları mevkide muhtarın önemli bir görevli...