30 / 04 / 2024

kadastro itiraz

kadastro itiraz

Açık bir tapu sicili sistemi kurulması amacıyla kadastro ekip ve komisyonları tarafından kadastro çalışmaları yürütülüyor. Kadastro tespit çalışmalarına itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro tespitine itiraz süresi ne kadardır?

Kadastro tespitine itiraz!

Kadastro Kanununa göre, kadastro teknisyenlerince tespit edilen sınıra yedi gün içerisinde kadastro müdürlüğü nezdinde itiraz edilebiliyor. İşte kadastro tespitine itiraz dilekçe örneği ve kanun hükümleri...

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kadastro itiraz süresi kaç yıldır? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babadan kalma köy arazilerine 2008’de kadastro geçti, tapular sadece erkekler üzerine yapılmış, annem hakkını almadığı için pisman “10 seneyi aştığı için bozamazsınız” diyorlar, Bu konuda ne yapılabilir?' sorusunu yanıtladı...

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz!

Kök tapu ile kadastro tespitine itiraz edilebiliyor. Yargıtay Kararı gereğince ifraz yoluyla oluşan tapu kayıtlarının kapsamının sağlıklı olarak belirlenebilmesi için müfrez kayıtlarına da bakılıyor..

Kadastro tespitine itiraz süresi!

Açık bir tapu sicili sistemi kurulması amacıyla kadastro ekip ve komisyonları tarafından kadastro çalışmaları yürütülüyor. Kadastro tespit çalışmalarına itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro tespitine itiraz süresi ne kadardır?

Kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kadastro teknisyenlerince tespit edilen kadastro çalışmalarına itiraz edilir mi?

Kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmi Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla uyurulur. Peki, kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Kadastro ne zaman kesinleşir?

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro ne zaman kesinleşir? İşte kadastro tutanaklarının kesinleşmesi kanun esasları..

2b arazisi kadastro tespitine itiraz!

2b arazisi tespiti Kadastro çalışmaları sırasında yapılıyor. Orman sınırlaması ve orman sınırları dışına çıkarma işlemler kadastro tarafından yapılıyor. Peki, 2b arazisi kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi!

Temyiz dilekçesi ile idare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. Temyiz isteminin süresinde yapılması gerekiyor. İşte Kadastro mahkemesi temyiz süresi ve kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi...

Kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro itirazı; tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren belli bir içerisinde yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor. Peki, kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro tutanaklarına itiraz süresi!

Dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Peki, kadastro tutanaklarına itiraz süresi ne kadardır? İşte Kadastro Kanunu kapsamında yer alan itiraz esasları..

Kadastro dava dilekçesi!

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kadastro dava dilekçe örneği...

Kadastro tespitine itiraz hak düşürücü süre!

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebilir. Kadastro tespitine itiraz hak düşürücü süre ne kadardır? İşte sorunuzun yanıtı...

kadastro itiraz Haberi

kadastro itiraz

Kadastro tespitine itiraz süresi!

Kadastro ile sağlam ve açık bir tapu sicili sistemi kurmulması amaçlanıyor. Bu doğrultuda kadastro ekip ve komisyonları tarafından kadastro çalışmaları yürütülüyor.


Kadastro tespit çalışmaları yapıldıktan sonra sonuçlara itiraz edilebiliyor. İtiraz, kadastro teknisyenliğine veya kadastro müdürlüğüne yapılıyor. Peki, kadastro tespitine itiraz süresi nedir? Kadastro tespitine itiraz süresi ne kadardır?


Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor.    


Bu durumda itirazla ilgili tutanak veya ekleri en geç on gün içinde kadastro komisyonuna intikal ettirilir.    


İtiraz sadece uygulanan belgelerin geçerliliği hakkında yapılabilir. Bir belgeye dayanmayan itirazlar incelenmez. İtiraz edenin ilan süresi içinde dava açma hakkı saklıdır. 


Komisyon kendisine intikal eden işlerle itirazlı tutanakları, intikal tarihinden itibaren en geç bir ay içinde veya gerekçe gösterilmek...