04 / 05 / 2024

Kadastro parsel nasıl sorgulanır

Kadastro parsel nasıl sorgulanır

Kadastro parsel, kadastro çalışması yapılan yerlerdeki, kadastro adaları içinde bulunan parselleri ifade ediyor? Kadastro parsel ne demek? Kadastro parsel nasıl sorgulanır? İşte kadastro parsel özellikleri..

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Ada parsel nedir? Ada parsel numarası nasıl bulunur?

Ada parsel, günlük hayatta da kullanılan kavramlardan biridir. Gayrimenkul terimlerinden olan ada parsel, özellikle de yatırımcı veya mirasçılar tarafından bilinmesi önemlidir. Peki ada parsel nedir ve ada parsel numarası nasıl bulunur? İşte konu ile ilgili tüm bilgiler...

Parselasyon nedir? Parselasyon planı nasıl yapılır?

Taşınmaz ürünlerden olan arsalar için kullanılan parselasyon, önemli bir terimdir. ‘Parsel’ kelimesinden türetilen bu kelime, belirli bir kavramı ifade etmektedir. Peki parselasyon nedir, parselasyon ne işe yarar ve parselasyon planı nasıl yapılır? İşte parselasyon hakkında tüm merak edilenler…

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tek tek açıkladı!

Web Tapu'da değerleme işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Merak edilen o soruya Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yanıt verdi. İşte detaylar...

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Ada parsel sorgulamasına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? sorusuna yanıt!

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kadastro parsel nasıl sorgulanır Haberi

Kadastro parsel nasıl sorgulanır

Kadastro parsel ne demek?

Kadastro parsel, kadastro çalışması yapılan yerlerdeki, kadastro adaları içinde bulunan mülkiyeti tescilli parsellere deniyor.


Arsalarda bulunan yapılara, ilgili parsel sahiplerinin muvafakatları olmadığı veya plan ve mevzuat hükümlerine göre mahzur bulunduğu takdirde, küçük ölçüdeki zaruri tamirler dışında ilave, değişiklik ve esaslı tamir izni verilemiyor. 


Düzenlemeye tabi tutulması gerektiği halde, bu madde hükümlerinin tatbiki mümkün olmayan hallerde imar planı ve yönetmelik hükümlerine göre müstakil inşaata elverişli olan kadastral parsellere plana göre inşaat ruhsatı verilebiliyor.  


Kadastro parsel nasıl sorgulanır?

Kadastro parsel sorgulama, internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor. Sorgulama için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün uygulaması olan "Parsel Sorgulama"ya giriş yapılması gerekiyor.


Sorgulamada istenen bilgiler:

İl

İlçe

Mahalle/Köy

Ada

Parsel


Bilgilendirme:

"Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri kurumumuz tarafından yapılmaktadır.


Bu uygulama ile MEGSİS...