16 / 05 / 2024

kadıköy hızlı tren protestosu

kadıköy hızlı tren protestosu

Kadıköy Kent Dayanışması, Haydarpaşa Dayanışması ve İstanbul Kent Savunması platformları, 25 Temmuz'da açılışı yapılacak olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını protesto etti. Grup, Kadıköy Altıyol'dan Haydarpaşa Tren Garı'na yürüdü.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi bu yıl ihaleye çıkıyor! İki büyükşehir arası 80 dakikaya iniyor!

Büyük İstanbul Mitingi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin bu yıl ihaleye çıkacağını müjdeledi. İşte Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi ile ilgili detaylar...

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu. Peki İstanbul - Ankara Hızlı Tren ne zaman açılacak? 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek." dedi.

Adil Karaismailoğlu'ndan Aksaray'a Yüksek Hızlı Tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Aksaray'ın Yüksek Hızlı Tren isteğini bildiklerini ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Little Caesars Kadıköy şubesi açıldı!

Dünyanın en hızlı büyüyen franchise zincirleri arasında yer alan Little Caesars, büyüme hamlesini, Kadıköy’de açtığı yeni şubesiyle sürdürüyor.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren’in son ihalesi yapıldı! 

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında  Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Yapımı Projesi'nin son ihalesinin detayları hakkında bilgi verdi.

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi ne zaman açılacak?

Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ne zaman faaliyete geçeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İstanbul hızlı tren hattı mesafesi 14 dakika kısalıyor!

Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı devam eden Demirköy mevkisindeki T26 Tüneli'nin şantiyesinde inceleme yaptı. Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT hattında Bozüyük-Bilecik arasında bulunan tünel bittiğinde 14 dakikalık bir zaman kazanılacağını belirtti...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi inşaatında koronavirüs şüphesi!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi inşaatında çalışan 300’e yakın işçi, koronavirüs şüphesiyle Hasanoğlan Fen Lisesi’nin yurtlarında karantinaya alındı…

kadıköy hızlı tren protestosu Haberi

kadıköy hızlı tren protestosu


Kadıköy Kent Dayanışması, Haydarpaşa Dayanışması ve İstanbul Kent Savunması platformları, 25 Temmuz'da açılışı yapılacak olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını protesto etti.


41 kişinin hayatını kaybettiği 2004 yılındaki Pamukova kazasını da hatırlatmak için bir araya gelen grup, Kadıköy Altıyol'dan Haydarpaşa Tren Garı'na yürüdü. Grup, yürüyüş sırasında, panolarda bulunan Yüksek Hızlı Tren reklamlarının afişlerini parçaladı.


Ellerinde “Rant için değil, halk için ulaşım", "Sermaye defol, İstanbul bizim" yazılı dövizlerle Altıyol Meydanı'nda toplanan grup, Söğütlüçeşme Caddesi'ni trafiğe kapatarak, Haydarpaşa Garı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında “Haydarpaşa gardır, gar kalacak", “Kültürel miras satılamaz" ve “İstasyonlar halkındır satılamaz" sloganları atıldı.


AFİŞLERİ SÖKTÜLER


Eylemcilerden bazıları, yürüyüş sırasında, cuma günü açılışı yapılacak olan Yüksek Hızlı Tren hattının reklamlarının bulunduğu afişleri yırttı. Haydarpaşa Garı önüne gelen grup adına basın açıklaması yapan Birleşik...