04 / 05 / 2024

kâgir yapılarda aranan şartlar

kâgir yapılarda aranan şartlar

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliğine göre yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof Dr. Ahmet Ercan ülke genelindeki kaçak yapıları değerlendirerek 'depremden değil kötü yapılardan korkuyoruz' dedi.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

1942'de Ankara'da memurlar için mahzenli kâgir binalar yapılmış!

Ankara'da 1942'de Tapu Kadastro Müdürlüğü için Mahzenli kâgir binalar yapılmasına karar verilmiş. 

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Boğaziçi’ndeki yapılarda İBB Meclisi devre dışı kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin seçim öncesi yaptığı son toplantıda Boğaziçi ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Boğaziçi ön görünümünde yer alan tescilli kültür varlığı olan yapılarda planlama süreci uzun olduğu için İBB Meclisi devre dışı bırakıldı.

Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliğine göre yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

İnşaat sektörünün en büyük sorunu Yapı Yasası eksikliği!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye’de inşaat sektöründeki en büyük sorunun ‘yapı yasası’ eksikliği olduğunu söyledi.

Arven Yapı: Kınaş Yapı'nın ismi değişti!

Kayseri'nin önde gelen inşaat firmalarından biri olan Kınaş Yapı'nın yeni adı Arven oldu. Arven Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, Kayseri ve Türkiye için imajlarını yenilediklerini söyledi.

Kocasinan'da sağlık tesisi yapımı karşılığı kiralık arsa!

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kocasinan'ın Kavakyazı Mahallesi'nde bulunan arsayı sağlık tesisi yapımı karşılığı kiraya veriyor. İhalesi 16 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak arsanın bedeli 7 milyon 605 bin 628 TL olarak belirlendi.

Gümrükçüler Yapı İnşaat Otomotiv Metal Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gümrükçüler Yapı İnşaat Otomotiv Metal Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ömer Gümrükçü Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 20 Nisan'da Ümraniye, Atatürk Mahallesi'nde kuruldu.

Kentsel dönüşüm kararından sonra yapılarda uygulanacak 9 madde!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Genel Müdürü Mete Gülbaş Emlakkulisi.com okurları için riskli yapılarda kentsel dönüşüm kararından sonraki süreci değerlendirdi.

kâgir yapılarda aranan şartlar Haberi

kâgir yapılarda aranan şartlar

İmar Yönetmeliği,  plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esasları belirliyor.


3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu ve 29/6/2011 tarihli ve 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik, uygulama imar planı bulunan alanları kapsıyor.


Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir? 


Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar

(1) Binalar, güncel teknik mevzuat ile fen ve sanat kurallarına uygun olarak;


a) Binayı etkiyebilecek bileşik etkilere karşı yeterli dayanıma sahip olacak ve etkileri güvenli bir şekilde zemine aktarabilecek ve aynı zamanda civar yapılara herhangi bir zarar vermeyecek şekilde,


b)...