15 / 05 / 2024

kahramanmaraş köprü projeleri

kahramanmaraş köprü projeleri

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehir merkezi ile batı köylerini birbirine bağlayan Aksu Çayı üzerindeki ulaşım köprüsünü malzeme dayanımı ve ekonomik ömrünün dolması sebebiyle yıkma kararı aldı

1939 yılında Maraş'a Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış!

Kahramanmaraş'a 1939 yılında Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış.

Son dakika: Bayramda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar açıklandı! İşte ücretsiz olacak o yollar...

Karayolları Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı dolayısıyla sorumluluğundaki otoyol ve köprülerden geçişlerin ücretsiz olacağını duyurdu. Yap-işlet-devret projeleri ücretsiz geçiş uygulamasına dahil edilmedi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 

Osmangazi Köprüsü dünya basınında!

Ünlü İngiliz ekonomi dergisi The Economist, Osmangazi Köprüsü ve diğer yap işlet devret projeleri için devletin yaklaşık 150 milyar dolarlık gelir garantisi sağladığını, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla birlikte faturanın da kabardığını yazdı.

Kahramanmaraş'taki köprü inşaatı durduruldu!

3 ay önce inşasına başlanan Kahramanmaraş'taki köprünün inşaatı durduruldu. Trafik sıkıntısı çeken vatandaşlar, "Durumuna bakılırsa 2 aylık işi var, yani 1 ay denilen iş bugün başlasalar 5 ayı bulacak" dedi.

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini çizdiği ve belediye işçileri tarafından köprü 300 bin TL'ye mal oldu. 

Denizli Sanayi Bağlantı Köprüsü’nde geri sayım başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent trafiğini rahatlatacak önemli projeleri arasında yer alan Sanayi Bağlantı Köprüsü’nün inşaatında sona gelindi.

Mega köprü projeleri gayrimenkul fiyatlarını artırmayı sürdürüyor!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com’un verilerine göre Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprülerinin güzergahlarındaki bölgelerde gayrimenkul değerleri önemli artışlar gösteriyor.

Aşiyan Köprülü Kavşağı yükseliyor!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in vizyon projeleri arasında yer alan Aşiyan Köprülü Kavşağı'nın inşaatı son sürat ilerliyor.

Cunda Köprüsü'nde sona gelindi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Cunda Köprüsü inşaatında yavaş yavaş sona yaklaşılıyor. İ

Kastamonu Taşköprü otobüs terminaline kavuşuyor!

Taşköprü Belediyesi, ilçe için önem arz eden projeleri tek tek hayata geçirmeye son sürat devam ediyor. Belediye Cuma pazarı yanında bulunan giysi pazarının olduğu alanda modern şehirlerarası otobüs terminali binası için ihaleye çıktı.

Gebze Tavşanlı Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşımı kolaylaştıracak projeleri uygulamaya devam ediyor. Ulaşım Daire Başkanlığı bu kapsamda Gebze Tavşanlı köprüsünü tamamladı.

Adana Seyhan'daki köprü projeleri ne oldu?

Temeli görkemli bir törenle atılan Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yerinde artık yeller esiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün diğer projelerinin akıbeti köprüden farklı olmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, Adanalıların kandırıldığını söyledi.

kahramanmaraş köprü projeleri Haberi

kahramanmaraş köprü projeleri


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehir merkezi ile batı köylerini birbirine bağlayan Aksu Çayı üzerindeki ulaşım köprüsünü malzeme dayanımı ve ekonomik ömrünün dolması sebebiyle yıkma kararı aldı. Yapılan teknik inceleme sonucunda statik açıdan zayıf ve günümüz trafik yoğunluğuna cevap veremediği belirtildi. Köprünün yeniden projelendirilerek, ulaşım standardı yüksek, depreme dayanıklı ve günümüz trafik yoğunluğuna cevap verebilen yeni bir sanat yapısı yapılması planlanmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından Proje aşaması tamamlanan ve yüklenici firmayla imzalanacak sözleşmenin ardından inşaatına başlanacak olan köprüyle ilgili yapılan açıklamada; “Köprü ayaklarının tüm yükleri zemine aktarabilmesi için toplam 34 adet 714 m 120 cm. çapında kazıklar kullanılacaktır" Toplam köprü genişliği 15 m olup, 3 er m sağ ve sol çift tretuvar, 9 m...