28 / 04 / 2024

Kalamış imara açılmasın kampanyası

Kalamış imara açılmasın kampanyası

Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe-Kalamış sahili imar planına yaptığı itiraz reddedildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre Danıştay’a açılan dava devam ediyor. Change. org’da ise “Kalamış imara açılmasın” kampanyasına 73 bin destek geldi.

Kuşadası'nda 1.5 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda 1.5 milyon metrekarelik alanın TOKİ tarafından imara açıldığını dile getirdi. İşte Günel'in o açıklamaları...

Türkiye’nin en kalabalık mahallesi açıklandı: Nüfus açısından 4 şehirden daha büyük! 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nin nüfusu, son 10 senede gelişen kentleşmenin yanı sıra verimli tarım arazilerinin de imara açılmasıyla beraber hızla yükseldi. İşte ayrıntılar...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

Konut sorununa yeni yasa geliyor: Hazine arazileri imara açılacak, ev fiyatları düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, arzın artırılarak vatandaşın konuta ulaşımının kolay hale getirilmesi ve kiraların düşürülmesi amacıyla Hazine arazilerini imara açacaklarının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...

Otomobil sektöründe umut kredi musluklarının açılması!

Otomotivciler, ‘öngörülmesi zor ve belirsizliklerle dolu’ bir sene olarak tanımladıkları 2023 yılını en az hasarla kapatmak için kredi musluklarının açılmasını bekledikleri ilk yarıya odaklanacak.

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Ahmet Aras: Kamu arazilerinin satılmasını ve imara açılmasını istemiyoruz!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kovid-19 salgını sebebiyle Bodrum’un nüfusunun 2.5 katına çıktığını belirtti. Ahmet Aras, aşırı yapılaşmadan rahatsız olduklarına dikkat çekti.

Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılmasına mahkemeden dur kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Etimesgut’ta Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı sınırlarında kalan tarımsal üretim alanının "askeri alan" şeklinde yapılaşmaya açılmasını kabul etmedi.

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Kalamış imara açılmasın kampanyası Haberi

Kalamış imara açılmasın kampanyası

Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe-Kalamış sahili imar planına yaptığı itiraz reddedildi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre Danıştay’a açılan dava devam ediyor. Change. org’da ise “Kalamış imara açılmasın” kampanyasına 73 bin destek geldi.


KADIKÖY Belediyesi, Fenerbahçe-Kalamış sahili için hazırlanan imar planına itiraz etmişti. Belediyenin Özelleştirme Yüksek Kurulu’na yaptığı itirazda şu gerekçelere yer verilmişti: ‘Proje, hayata geçmesi sonucunda yapı, nüfus ve trafik yoğunluğu oluşacak, halkın kıyı kullanımı azalacak, bölgenin karakteristik dokusu bozulacak, kıyı silueti bozulacak, yat limanı alanının büyütülmesiyle deniz alanındaki ekolojik denge bozularak yosunlaşma artacak, doğal su akımlarını ortadan kaldırmasıyla denizdeki oksijen oranı azalacak, su sporları için yoğun olarak kullanılan alan küçülecek...”


“TARİHİ BİR KOY” 


İtirazı reddedilen Kadıköy Belediyesi, bu kez de aynı gerekçelerle Danıştay’a dava açtı. Dava sürerken change.org’da da imza kampanyası başlatıldı. Planın iptali...