19 / 05 / 2024

Kamboçyayı sel mi bastı

Kamboçyayı sel mi bastı

Kamboçya'da muson yağmurları nedeniyle ağustos ve temmuz dönemlerinde seller meydana gelliyor. Kamboçya'yı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurunun neden olduğu selde 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Selçuk Geçer 'dolar düşüyor yorumlarına itibar etmeyin' dedi! Yeni rekor için sinyal verdi!

Dolar yorumları ile bilinen ve dolarla ilgili dedikleri çıkan ekonomist Selçuk Geçer, geçmişteki faiz artırımlarının dolar kurunu frenlediğini söyledi ve yeni rekorlar için sinyal verdi. 

Ev mi dükkan mı? İstanbul, Ankara ve İzmir verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan fiyat endeksini yayımlamasından sonra konut ve dükkan fiyatlarındaki değişim de masaya yatırıldı. Peki ev mi dükkan mı? 

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Tapusu olanlar dikkat! Kentsel dönüşüm nedeniyle tapular tehlikeye mi girdi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun, 'mülksüzleştirme' kanunu olarak eleştirilirken insanlar "Tapularımız tehlikede mi?" sorusuna cevap arıyor. Kentsel dönüşüm avukatı Çiğdem Kezer ve KİPTAŞ Genel Başkanı Ali Kurt, yeni kanunu yorumladı. İşte detaylar...

DEPREM: Son dakika az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika depremlerini yayınlamaya devam ediyor. Peki, az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

Euronun kaderi bu hafta belli olacak! Euro yatırımcıları dikkat! Euro düşecek mi, yükselecek mi?

ING'nin döviz analisti Chris Turner, bugün yayımladığı yatırımcı notunda, Çin'in emlak piyasasına yönelik endişelerin artmasıyla zayıflayan yatırımcı duyarlılığı nedeniyle euronun, kaderinin bu hafta belli olacağını açıkladı. Peki euro/TL kuru düşecek mi, yükselecek mi?

Beklenen büyük Marmara depremi 48 saat önceden tahmin edilebilecek mi? Uzmanlardan çarpıcı açıklama! 

Science’da yayımlanan bir çalışma büyük depremlerin 48 saat önce tahmin edilebileceğini aktardı. Peki beklenen büyük Marmara depremi 48 saat önceden tahmin edilebilecek mi? İşte uzmanların son dakika açıklamaları...

Son dakika: Bugün deprem mi oldu? Az önce sallandık mı? En son deprem nerede oldu? 18 Temmuz 2023!

Kandilli ve AFAD son depremler listesi 18 Temmuz Salı günü için yayınlandı. Peki, az önce deprem mi oldu? Türkiye'de en son nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? İşte ayrıntılar...

Selçuk Geçer doları olanlara kötü haberi açıkladı! Geçmiş olsun! Yeni sistem devreye giriyor...

Ekonomist Selçuk Geçer '' Dolar için yeni sistem devreye giriyor, geçmiş olsun diyerek'' dolar sahiplerine kötü haberi verdi.

Selçuklu Belediyesi 12 ve 16 taksitle dört arsa satacak! Konya'da yüzde 20 peşinatla arsa fırsatı!

Selçuklu Belediyesi 12 ve 16 taksitle dört arsa satacak... Konya'da yüzde 20 peşinatla arsa fırsatı... İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Dolar 30 TL'yi görecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den bomba tahmin!

Haziran ayından bu yana dolar kurunda yaşanan artış, vatandaşları meraklandırdığı ve ekonomiyi etkilediği için gündemde yer alıyor. Ekonomistler de hemen hemen benzer ön görüler yürütüyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 30 olacağı gün hakkında bazı detayları verdi. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Fahiş kira tartışması yayılıyor! 'Dava açan kazanıyor' söylentisi gerçek mi? 

Kira yükselişleri ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıkları ve davaları artırdı. Kira uyuşmazlıklarında 'Dava açan kazanıyor' söylentileri de yayılmaya başladı. Peki gerçekten dava açan kazanıyor mu?

Hamdi Selçuk Tuğrul hangi bankalarda çalıştı? SPK’da hangi alanda görev aldı? Hamdi Selçuk Tuğrul evli mi?

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyesi Türk iş insanı Hamdi Selçuk Tuğrul, hangi kolejden ve hangi üniversiteden mezun oldu? Nerelerde çalıştı? Hangi pozisyonlarda çalıştı? Evli mi ve çocuğu var mı? İşte Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Selçuk Tuğrul ile ilgili merak edilen her şey...

Kamboçyayı sel mi bastı Haberi

Kamboçyayı sel mi bastı

Kamboçya'yı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurunun neden olduğu selde 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


Kamboçya basınına göre, Güneydoğu Asya'nın en uzun nehri Mekong'un  sel suları nedeniyle taştığı Kompong Cham'da yaklaşık 4 bin aile yüksek bölgelere tahliye edildi. Bölgeyi etkisi altına alansel nedeniyle 20 kişi öldü.


Başkent Phnom Penh'in de yağışın şiddetini arttırması halinde sel tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapıldı. Phnom Penh Belediyesi Sözcüsü Long Dimanche, sel olasılığına karşı tüm tedbirleri aldıklarını, ihtiyaç olması halinde kritik bölgelerdeki evlerin de boşaltılabileceğini kaydetti.


Kamboçya'da muson yağmurları nedeniyle ağustos ve temmuz dönemlerinde seller meydana gelebiliyor. Geçen yılki selde 165 kişi boğularak hayatını kaybetmiş, 2011'de ise 250 kişi ölmüş, binlerce kişi evsiz...