29 / 04 / 2024

Kamilet mühür

Kamilet mühür

Artvin İl Özel İdaresi, Kamilet Vadisi'ne usulsüz bir şekilde yapılan HES Projesi yolunu ikinci kez mühürledi. MNG firması, yapı müteahhidi ve şantiye şefinin ayrı ayrı olmak üzere 2 milyon lira para cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin bitirilmesi ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini belirtti. İşte detaylar...

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Bon Heur İnşaat Metal Ambalaj Orman Ürünleri Geri Dönüşüm Hırdavat Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Lütfi Batkitar tarafından kuruldu.

Herkes altını bir kenara bırakıp hemen gümüşe baksın! Gümüş hız sınırını aştı! Gümüş fiyatlarında son dakika!

Yatırımcılar altın ve gümüş piyasasını merakla takip ediyor. Altın fiyatları bu hafta içerisinde hızla yükselmeye başlarken gümüş fiyatları da altından geri kalmadı. şu dakikalarda gümüş hızla yükseliyor herkes hemen gümüşe baksın! Gümüş bugün ne kadar oldu? İşte son dakika gümüş fiyatları...

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

Diyarbakır'da dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır'da dönüşüm hızla devam ediyor. Başlatılan ve yapımı hızla devam eden projelerle Diyarbakır yeniden dirilecek.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Ankara Büyükşehir'den Altındağ’ın gençlik merkezine mühür!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Altındağ Belediyesi’nin Karacaören Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi ile aynı yerde inşa edilen Karacaören Spor ve Etkinlik Alanı mühürlendi. 

Lütfü Türkkan’ın fabrikasına mühür!

Radiye Sezer Katırcıoğlu, Lütfü Türkkan’ın arazisindeki fabrikayla ilgili, “İYİ Partili Türkkan’ın fabrikası orman arazisinde değil mi? Savcıyı göreve davet ediyorum” dedi. Bu sözlerden 48 saat sonra fabrika mühürlendi.

Silivri’de mühüre rağmen ağır hasarlı evlere geri döndüler!

İstanbul Silivri’deki 5.8 büyüklüğünde depremden ağır hasar gören ve ‘oturulma’ raporu ile mühür vurulan 22 dairelik apartmana 18 aile ölümü göze alarak evlerine geri döndü.

Lapta Sahili'ndeki ‘kaçak inşaata’ 2'nci mühür!

Kıbrıs Lapta Belediyesi tarafından daha önce mühürlenen kaçak inşaatta çalışmaların devam etmesiyle, inşaat yeniden mühürlendi.

Çevikel Ticaret Emlak İnşaat Tarım Hırdavat Orman Ürünleri Otomotiv Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Çevikel Ticaret Emlak İnşaat Tarım Hırdavat Orman Ürünleri Otomotiv Sanayi Limited Şirketi bugün Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hurşit Çevikel tarafından kuruldu.

Aykut Erdoğdu'nun kaçak villasına mühür!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun İzmir Çeşme’de satın aldığı villaya imara aykırı şekilde eklemeler yaptırdı. Çeşme Belediyesi villayı mühürledi. Erdoğdu’ya villadaki kaçak bölümleri yıkması için bir ay süre tanındı…

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Kamilet mühür Haberi

Kamilet mühür

İl Özel İdaresi ayrıca İmar Kanunu'nun 32. maddesine aykırı hareket ederek, mührü söken ve yol inşaatını sürdüren MNG firması, yapı müteahhidi ve şantiye şefinin ayrı ayrı olmak üzere 2 milyon lira para cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 


Arhavi Doğa Platformu Sözcüsü Hasan Sıtkı Özkazanç, "MNG'nin Artvin İl Özel İdaresi'nin 28 Mayıs tarihinde, 'yola imar planlan onanmadan başlamayın' demesine rağmen işe başlaması, işe başladıktan sonra yasa dışı çalışmanın mühürlenmesine karşın mühür kırarak kaçak şekilde işe devam etmesi ve ancak ikinci kere mühürlenmesi sonrasında durması, yasalara ve kamu otoritesine karşı gelmesi, adeta yancından mal kaçırırcasına iş yapması, yaptıkları işin haksızlığından olsa gerek diye düşünüyorum. Yol yakınken MNG firmasının Kamilet Vadisi gibi bir vadiyi tahrip etmeden bu projeden vazgeçmesini talep ediyoruz" diye konuştu.


Özgür...