01 / 05 / 2024

kamu bankaları inşaat kredisi

kamu bankaları inşaat kredisi

Kamu bankaları, istihdamını artıracak firmalara özel işletme kredisi paketi hazırladı. Paketle özellikle inşaat ve hazır giyimde istihdam artışı sağlanması hedefleniyor. İş dünyası, paketin büyümeye de olumlu yansıyacağını düşünüyor...

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

İnşaat malzemelerindeki artış iflasa neden oluyor!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek, son zamanlarda inşaat malzemelerinde yaşanan zamların müteahhitleri iflasa sürüklediğini ifade etti.

Kamu bankalarından müjde! 25 bin TL hemen hesabınıza yatacak

Kamu bankaları emekliler için yeni bir duyuru paylaştı. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda, devlet bankalarının başlattığı kampanyaya başvuran emeklilere anında 25.000 TL nakit verilecek. İşte tüm detaylar...

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

Kamu bankalarında havalara uçuran son dakika rüzgarı! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank açıkladı! Hemen bakın!

Kamu bankaları, vatandaşlara düşük faiz oranları ile kredi imkanı sunuyor. Bu fırsattan yararlanarak, ihtiyaçlarınızı uygun şartlarla finanse edebilirsiniz. Başvuru yapmak için bankaların şubelerini ziyaret edebileceğiniz gibi, internet ve mobil uygulamaları da kullanabilirsiniz.

Deprem kredisi için nasıl başvuru yapılır! İşte kamu bankalarından deprem kredi şartları

Son zamanlarda, deprem kredisi başvurusu yapmak isteyenlerin sayısı artıyor. Türkiye kamu bankaları depremzedeler için kredi desteği sağlayacak kampanyalarını duyurdular. 

Dikkat! Kamu bankalarından yeni kredi paketi geliyor, piyasa paraya boğulacak!

Günün haberi bomba gibi düştü! Kamu bankalarından çok büyük kredi paketi geliyor! Peki bu kredilerden kimler hangi alanlar için verilecek ve kimler faydalanacak?

Çin'den flaş dolar hamlesi! Kamu bankaları dolar sattı

Çin'de kongre sonrasında para birimi yuan değer kaybederken kamu bankalarının dolar satarak kura müdahale ettiğini açıkladı.

Kızışan yarışa kamu bankaları da dahil oldu! Emekli promosyonuna okkalı zam geldi!

Bankalar arası emekli maaşı promosyon yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Kamu bankalarında SGK emeklilerine 3 sene için ödenen promosyon tutarı 5 bin TL'ye çıkarıldı.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İnşaat sektörüne kur farkı müjdesi!

Kamu ihalelerinde Türk Lirası ile sözleşme yapan ve dövizdeki yükseliş sebebiyle sorun yaşayan inşaat şirketlerine kur artışı dikkate alınarak fiyat farkı ödemesi yapılacak.

İnşaat sektörünün gözü Fiyat Farkı Kararnamesi’nde!

Kamu müteahhitleri yeni senenin ilk günlerinde TBMM’de görüşülecek Fiyat Farkı Kararnamesi’ne odaklandı. Kovid-19 salgınıyla girdi maliyetlerinin yüzde 200 yükseldiği inşaat sektörünün temsilcileri, tatmin edici bir kararname çıkmasını umut ediyor.

İnşaat sektörü konut kredisi faiz indiriminden memnun!

Merkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirim yaptı. İnşaat sektörü alınan bu faiz indirim kararından oldukça memnun. 

kamu bankaları inşaat kredisi Haberi

kamu bankaları inşaat kredisi

Türkiye'nin her yıl bir milyona yakın gence iş bulması gerekiyor. Bunun için de yeni yatırım şart. Bırakın yeni yatınım mevcut istihdamı korumanın zorlaştığı bugünlerde kamu bankaları istihdam için seferber oldu. Ekonomi yönetiminin de yönlendirmesiyle kamu bankaları, iki 2 yıla kadar anapara ödemesiz beş yıla kadar vadeli istihdam odaklı işletme kredisi vermeye başladı. Para Dergisi'nden Rahime Baş Uçar'ın haberine göre; istihdama getirilen bu dolaylı teşvikin ilk haberini geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak verdi Malatya iş dünyası ile buluştuğu toplantıda Bakan Albayrak, “Reel sektör öncelikli yeni dönem politikalarımızla birlikte işsizlikle mücadeleye destek sağlamayı amaçlıyoruz. İşte bugün, istihdama katkı sağlamak adına üç kamu bankamızla istihdam odaklı kredi paketim devreye alıyoruz” açıklamasını yaptı. Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bankalarımızın istihdam yoğun...