03 / 05 / 2024

kamu kiraları fetöye mi verildi

kamu kiraları fetöye mi verildi

Son 10 yılda kamunun araç, bina ve arazi kira giderinin 5 milyar lirayı bulduğunu söyleyen Tekin, “Bu para yandaş işadamlarına ve FETÖ'ye finans sağlayanlara akıtıldı. Türkiye'de 100 bin parselin talan edildiğini tahmin ediyorum” dedi…

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

ABD'de kamu borcunun GSYH'ye oranının 2053 yılında yüzde 181'e çıkması bekleniyor!

ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), ABD'nin kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranının 2029 yılında yüzde 107'ye ve 2053'te yüzde 181'e ulaşacağı tahmininde bulundu.

Birleşik Kamu-İş açıkladı: Açlık sınırı 11 bin 810 TL'ye, yoksulluk sınırı 31 bin 152 TL'ye yükseldi! 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Mayıs 2023 verilerine göre, açlık sınırı 11 bin 810 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 31 bin 152 TL'ye yükseldi. İşte kalem kalem hesaplanan o rakamlar...

Avrupa Birliği’nde kamu borcunun oranı yüzde 93 oldu

Kamu borcunun GSYH’ye oranının Euro Bölgesinde yüzde 93 olarak gerçekleştiği ve toplam kamu borcunun 12 trilyon euro seviyesine geldiği bildirildi.

Euro bölgesinde kamu borcunun GSYH'ye oranı yüzde 94,2'ye erişti!

Euro Bölgesi'nin devlet borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYİH) oranı bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 94,2 oldu.

Fahiş konut kiraları özel ve kamu çalışanlarını taşınmaya zorluyor!

Bodrum'da konut kiraları çalışanların aldığı ücretlerin üzerinde seyrediyor. Fiyatlar, üç sene içerisinde 10 kat yükseldi. Özel ve kamu çalışanlarının terk etmeye başladığı Bodrum’da iş dünyasını, işçi bulamama problemini gündeme getiriyor...

Kamu bankaları konut kredisi faizlerini yüzde 1.20'ye indirdi!

Kamu bankaları, kredi faizlerinde ürün ve vade yapısına göre 100 baz puana kadar değişiklik gösteren oranlarda indirime uyguladı. Konut kredi faiz oranları yüzde 1.20'ye indirildi.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

Milli Piyango'dan İstanbul'da 10.6 milyon TL'ye satılık 13 kamu konutu!

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Bakırköy ve Fatih'te bulunan 13 adet kamu konutunu 10 milyon 645 bin TL'ye satışa çıkardı. 

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, kiralarını ödemedi. Sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı öğrenildi. 

AB'de kamu borcunun GSYH'ye oranı arttı!

Avrupa Birliği'nde kamu borcunun GSYH'ye oranı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulanmaya devam ettiği 2020'nin ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yükselerek yüzde 87,8 oldu.

kamu kiraları fetöye mi verildi Haberi

kamu kiraları fetöye mi verildi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kamu kurumlarının yaklaşık 5 milyar lirayı bulan hizmet binası, arsa ve araç kira giderlerinin önemli bir bölümünün, FETÖ'cü işadamlarına aktarıldığını savundu. Tekin, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, 2006 yılından 2016 Temmuz ayına kadar geçen sürede kamunun araç, bina ve arazi kira giderinin yaklaşık 5 milyar lirayı bulduğunu açıkladı. Tekin, “Bu para 10 yıl boyunca yandaş işadamlarına ve FETÖ'ye finans sağlayanlara akıtıldı. FETÖ kamuyu yıllarca kiracı yaptı” diyerek şunları söyledi:


VERDİKLERİ ARSALARI ALIYORLAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, FETÖ'ye destek verenlerin mallarına el konulurken ‘Bin 142 parsel kurtardık. Bir arsanın bedeli 200 milyon dolar' açıklamasına dikkatli bakmak lazım. Bu bir itiraftır. 10 yıl boyunca Milli Emlak'a ait yüzlerce arazi işadamlarına kiraya verildi, sonra bu arazi üzerine gökdelenler yapıldı....