19 / 05 / 2024

Kamu-özel işbirliği ile yapılan hastaneler

Kamu-özel işbirliği ile yapılan hastaneler

CHP Bursa Milletvekili CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Kamu-özel işbirliği modeliyle yapılan şehir hastanelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti..

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Ankara Büyükşehir, özel halk otobüslerine gelir desteği verecek! Ücretsiz yolcular için 4, abonman yolcular için 2 TL! 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, kasım ayı birinci toplantısında, özel halk otobüsü (ÖHO) işletmecilerine gelir desteği verilmesine oy birliği ile karar verdi. İşte detaylar...

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

Fahiş ev kiralarına karşı 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' önerisi!

Kiralık ile satılık evlerde fiyatlar gün geçtikçe katlanıyor. Peki konutta fiyatlar 'Kamu özel sektör iş birliği ile erişilebilir kiralık konut modeli' ile düşürülebilir mi?

Zonguldaklı madenciler ‘domuz damı’ tekniği ile yüzlerce insanı kurtardı! Domuz damı tekniği nedir? Yaşam Koridoru Nedir

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda vatandaşımızı ‘domuz damı’ tekniği ile enkaz altından çıkaran Zonguldaklı madencilerin başarısı ise herkesin takdirini kazandı.

Çocuklu ailelere nefes kesen son dakika müjdesi! Kimliği ile başvuran 3.295 TL alacak!

Çocuklu ailelere nefes kesen son dakika müjdesi verildi! Kimliği ile başvuran PTT'den 3.295 TL yardım parasını alacak. İşte haberin bütün ayrıntıları...

Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik müstakil bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olabilirsiniz!

Devlet tarafından vatandaşlara verilen destekler arasında ev desteği de bulunuyor. Bu desteklerden biri de prefabrik ev desteği. Devlet desteği ile 276 bin 900 TL’lik bir eve 76 bin 900 TL'ye sahip olunabiliyor. İşte detaylar…

İŞKUR duyurdu! 23 bin kamu ve özel işçi alımı yapılacak! Başvurular ne zaman? Başvuru şartları neler?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile 23 bin kamu ve özel kurumlara işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte ilanın ayrıntıları...

Onur İnşaat, Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesini hayata geçirecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı...

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

Kamu-özel işbirliği ile yapılan hastaneler Haberi

Kamu-özel işbirliği ile yapılan hastaneler

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Kamu-özel işbirliği modeliyle yapılan şehir hastanelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.


İrgil önergesinde "Başbakan Binali Yıldırım, 12 Temmuz 2016 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada; "Sağlıkta yeni bir değişimi yaşıyoruz." diyerek 16 büyük şehir hastanesi inşaatının çalışmalarına devam edildiğini, toplamda 30 ili kapsayacak çalışmalar tamamlandığında, 35 bin civarında yeni yatak kapasitesi sağlanacağını dile getirdi." diyerek 12 soru sordu.


İrgil'in soruları

1. Kamu Özel İşbirliği modeliyle yapılan şehir hastanelerinin yapım işini üstlenen özel şirketlere 25 yıl boyunca devlet tarafından ödenmesi gereken yıllık kira bedelleri her bir hastane için nedir? Ön fizibilite raporlarında her bir hastane için belirlenmiş kira bedelleri ne kadardı?


2. Kamu Özel İşbirliği modeliyle yapılan her bir hastanenin ön fizibilite...