05 / 05 / 2024

Kamu-özel işbirliğiyle yapılan şehir hastaneleri

Kamu-özel işbirliğiyle yapılan şehir hastaneleri

Kamu-özel işbirliğiyle 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin ihale süreçlerinin tamamlandığını Müezzinoğlu, sadece kamu kaynakları kullanılarak da 40 bin yatak kapasiteli hastanelerin inşaat ve ihale süreçlerinin devam ettiğini söyledi.

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Mobil uygulama aracılığıyla yemek ve market siparişleri teslimat hizmeti sunan Getir, İş Bankası iş birliğiyle hizmete girecek GetirFinans ile bankacılık sektörüne giriyor. İş birliği kapsamında İş Bankası, GetirFinans’a yüzde 20 ortak olurken, GetirFinans, yasal izin ve onayların ardından hizmete b

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

Helmann’dan yatırımda büyük adım! Ünlü şirketten Albaraka Türk ile iş birliği

Geliştirdiği çevreci ve yüksek kaliteli projelerle yerli ve yabancı yatırımcılardan sık sık ilgi gören Helmann, Albaraka Türk iş birliğiyle gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kurduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Kanal İstanbul projesi nasıl işleyecek?

Kanal İstanbul projesi için kamu-özel işbirliği modelinin uygulanacağı öngörülüyor. Yani projeye dahil olan şirketlere devlet bazı garantiler sunuyor. Fakat işletmesinin uzun senelere dayandırılması hedeflenen projede, gelecek senelerde uyuşmazlıkların oluşması da ihtimaller arasında.

Kanal İstanbul'u işletecek şirkete hangi garantiler verilecek?

Kanal İstanbul'un yapımında kamu özel işbirliği modelinin tercih edilmesi planlanıyor. Peki Kanal İstanbul'u işletecek şirkete verilecek garantiler neler? İşte detaylar...

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin ihaleleri mecliste!

15 Mart 2020 tarihinden bu yana kamu özel işbirliği kapsamında yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu Özel İşbirliği sözleşmelerinin kapsamı kanunla belirlenecek!

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinin hazırlık ve uygulamasına ilişkin sözleşmelerin temel çerçevesinin belirleneceği kanun, çeşitli sektörler için yeni tip sözleşmeler hazırlamasına imkan sunacak.

DEİK'ten gayrimenkul sektörüne yurt dışında iş birliği çağrısı!

 Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Buyurun, DEİK ailemizin iş birliğiyle bütün dünyanın iş insanları ağıyla, 146 iş konseyimizle ve karşı kanatlarla önümüzde sizi bekliyoruz. Gelin bu değeri daha fazla faydaya, katma değere dönüştürelim." diye konuştu.

Şehir hastaneleri için 752.7 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödenecek!

CHP Milletvekili Fikret Şahin’in yaptığı hesaba göre, kamu özel işbirliği modelli şehir hastanelerinde yatak başı maliyet 24 milyon TL'ye ulaşacak. Hastaneler için 25 yıl boyunca kira ve hizmet bedeli adı altında yapılacak ödeme tutarı 752 milyar 794 milyon TL olacak. 

Fikret Şahin: Şehir hastaneleri kamulaştırılmalı!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, kamu-özel iş birliğiyle "yap-kirala-devret" modeliyle gerçekleşen şehir hastanelerinin kamuya büyük oranda yük getirdiğini ve maliyetinin üzerinde ödemeler yapıldığını anlattı.

Emlak Katılım'dan Emlak Konut GYO işbirliğiyle konut sahibi olmak isteyenlere destek!

Emlak Katılım, Emlak Konut GYO işbirliğiyle konut sahibi olmak isteyenlere deste oluyor...

Ankara en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden oldu!

Endeksa ve HurriyetEmlak işbirliğiyle 2020 yılı 1. çeyreğine ilişkin kira endeksini hazırladı. 2020 yılının 1. çeyreğinde kira endeksi bir önceki çeyreğe göre 1,82 puan arttı. 1. Çeyrekte en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden biri de Ankara oldu.

Kamu-özel işbirliğiyle yapılan şehir hastaneleri Haberi

Kamu-özel işbirliğiyle yapılan şehir hastaneleri

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkenin bu güçlü yolculuğuna tuzak kurmak isteyenler, çukur kazanlar, o çukurlara kendileri düşecek, bu millet o zihniyeti mutlaka o çukurlara gömecektir" dedi.


 Müezzinoğlu, Antalya'daki turizm bölgesi Belek'te bir otelde düzenlenen, Koordinasyon, Değerlendirme ve Planlama Toplantısında yaptığı konuşmada, gelecek yılı değerlendirirken aynı zamanda Türkiye'nin gelecek vizyonunu paylaşacaklarını söyledi.


Türkiye'de son dönemde terörle ilgili sıkıntılar, sorunlar olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, bunların büyük bir milletin büyük bir medeniyet yolculuğunun zorlukları ve tuzakları olduğunu dile getirdi.


Bu büyük medeniyet yolculuğunu, milletin vicdanı, feraseti, milli ve manevi değerlerine güçlü sahip çıkışıyla, kardeşlik duygularıyla aşacaklarına inandığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu ruh nasıl Çanakkale'de var olan bir ruhsa bugün Güneydoğu'da da var, ülkenin her noktasında da var. Bu ülkenin bu güçlü yolculuğuna tuzak kurmak isteyenler,...