02 / 05 / 2024

Kanal İstanbul kat izni

Kanal İstanbul kat izni

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'dan şok eden Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün akşam katıldığı iftar yemeğinde Kanal İstanbul hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi!

İstanbul İklim Vizyonu etkinliğine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Değirmenköy'de düzenlenen “Hasat Bayramı”na katılım gösterdi. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.

Mahir Ünal'dan Kanal İstanbul yorumu!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan muhalefet hakkında eleştiride bulundu.

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul'un zemini ile ilgili iddialara yanıt!

AK Parti Gençlik Kolları MKYK toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'la ilgili bir adım atmamız şart!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin Türkiye için önemini anlattı. Proje kapsamında yapılacaklara ilişkin detaylı bilgiler paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un, İstanbul Boğazı'ndan 13 kat daha güvenli olduğuna dikkat çekti.

Türkiye, Kanal İstanbul'a kavuşacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısına katıldı, burada açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Kanal İstanbul'a CHP'ye rağmen kavuşacak" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak' görüşünü dile getirerek, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak" diye konuştu.

Kanal İstanbul'un temeli atılıyor!

Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü'nün bugün atılacak. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Kanal İstanbul'un temeli 4 gün sonra atılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeniden gerçekleştirilen "Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi"nin açılış törenine katıldı. Karaismailoğlu, törenin açılışında yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul projesi çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep'teki CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'na katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul kat izni Haberi

Kanal İstanbul kat izni

Yeni Türkiye'nin en çılgın projesi Kanal İstanbul'un tüm detaylarına ve bittiğinde nasıl olacağına dair hazırlanan ilk görsellere SABAH ulaştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile geçen ay yapılan toplantıda netleşen projede, kanal çevresinde yeni kurulacak şehirde doğal su kaynakları ve yeşil alanların azami ölçüde korunması kararlaştırıldı. Yeni şehirdeki nüfus yoğunluğu ise 1.2 milyondan 500 bine çekildi. Kanal etrafında şekillenecek şehirdeki nüfusun azaltılma talimatını bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı. Hayvanların doğal ortamda yaşamlarını sürdürebilmesi için kanal üzerine kurulacak köprülerde bile doğal bitki örtüsünün korunması hedeflendi. 


ARKEOLOJİK PARKLAR 

 Proje alanı içindeki açık alanlar tek tek belirtildi. Orman alanları, dereler ve dere yataklarının mümkün mertebe korunması kararlaştırıldı. Açık alanlar, bio-çeşitliliği, açık hava tesislerini, pasif ve aktif rekreasyon alanlarını,...