15 / 05 / 2024

kanal istanbul marmara depremi

kanal istanbul marmara depremi

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un beklenen İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceği uzun süre tartışıldı. Peki Kanal İstanbul depremi tetikler mi? Kanal İstanbul için yapılacak çalışmalar fay hattını etkiler mi?

Bilim insanları Kanal İstanbul için ne diyor?

8 senedir tartışılan çılgın proje Kanal İstanbul için bilim insanları ne diyor? İşte merak edilen yanıtlar...

Kanal İstanbul manzaralı dev projede düğmeye basıldı!

Uzun zamandır gündemde olan ve tartışmalar yaratan Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, projenin Marmara Denizi’nden giriş bölgesinde, Emlak Konut GYO'nun hayata geçireceği 5.785 konuttan ve 437 ticari üniteden meydana gelen konut projesinde düğmeye basıldı. 

Kanal İstanbul projesinde imar planı değişikliği!

Kanal İstanbul'un Marmara Denizi'nden giriş noktası olan Küçükçekme Gölü’nün kıyısında Avcılar Firuzköy'de yer alan 1.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planlarında dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul'dan yıllık 8 milyar dolarlık gelir elde edilecek!

Marmara Üni. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Recep Bozdoğan, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı ve önemiyle ilgili konuştu. Bozdoğan, Kanal İstanbul'un bir entegre ekonomik kalkınma projesi olduğuna dikkat çekti.

Kanal İstanbul'la ilgili yanlış bilinen doğrular!

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozdoğan, çok konuşulan Kanal İstanbul projesiyle ilgili yanlış bilinen doğruları anlattı...

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul, Marmara için önemli bir mesele!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Denizi'nde meydana gelen ve gündemde tartışmalara neden olan müsilaj (deniz salyası) kabusu konusunun değerlendirildiği etkinlikte Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu.

Ali Öztunç'tan Kanal İstanbul raporu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, tarafından İstanbul'da çözülmesi gereken durumlarla ilgili bir rapor hazırladı. Kanal İstanbul projesine de değinilen raporda, Marmara Denizi'nde yaşanılan kirlilikle ilgili de açıklamalar yapıldı.

Kanal İstanbul tarihe damga vuracak!

Kuzey Marmara Otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nin tarihe damga vuracağını dile getirdi. 

Kanal İstanbul ile İstanbul güvence altına alınacak! 

Kuzey Marmara Otoyolu 7'nci kesim Habibler-Hasdal şantiyesinde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan Kanal İstanbul ile İstanbul'un güvence altına alınacağını dile getirdi. 

Kanal İstanbul Marmara'nın en stratejik projesi olacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin Marmara Bölgesi’nin gelecek resminde yer alan en stratejik ve katma değerli projesi olan Kanal İstanbul Projesi'ne kısa sürede başlanacağını dile getirdi.

Emekli büyükelçilerden Kanal İstanbul için açıklama!

126 emekli büyükelçi bir araya gelerek Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada Kanal İstanbul'un Marmara Denizi üzerindeki mutlak egemenliğinin kaybedilmesine yol açılacağı belirtilerek projeden vazgeçilmesi gerektiği bildirildi. 

Kanal İstanbul için bağlantı yoluna kredi bulmak için Bakanlık kefil olacak iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın, Kanal İstanbul ile yol bağlantısının yapılacağı Kuzey Marmara Otoyolu kapsamındaki Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesine dış kredi sağlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ilk kez kefil olacağını belirtti. 

kanal istanbul marmara depremi Haberi

kanal istanbul marmara depremi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Proje' şeklinde gündeme getirdiği Kanal İstanbul projesi, ilk günden beri birçok tartışmaya sebep oldu. 

27 Nisan 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Çılgın proje Kanal İstanbul, asrın projesi olacak. Kanal İstanbul için Erdoğan, " "Kamu, özel sektör, vatandaş iş birliğiyle boğazın yükünü hafifletecek, şehrimizin marka değerini artıracak Kanal İstanbul’u ülkemize kazandırmakta kararlıyız" demişti. 

Son günlerde ülkemizde yaşanan depremlerin ardından büyük Marmara depremi de gündeme gelmeye başladı. Uzmanların Marmara depremi ile ilgili açıklamaları İstanbulluları tedirgin ederken, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de merak uyandırıyor. İstanbul sakinleri Kanal İstanbul'un depremi tetikleyip tetiklemeyeceğini merak ediyor. 

Peki Kanal İstanbul depremi tetikler mi? Kanal İstanbul için yapılacak çalışmalar fay hattını etkiler mi? İşte detaylar...

İşte Kanal İstanbul'un sitesinde paylaşılan Kanal İstanbul ve deprem ilişkisi...