02 / 10 / 2024

Kapadokya turizm projesi

Kapadokya turizm projesi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini, yılın 8 ayında 1 milyon 986 bin 635 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Turizm Bakanı Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Projesi açıklaması: Tunç Soyer tarafından sabote edildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açılamada Çeşme Projesi'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından sabote edildiğini belirtti. İşte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un konu ile ilgili o açıklamaları...

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Karain tarafından kuruldu.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

TOKİ 400 milyon TL'lik dev projesi için düğmeye bastı! Kapadokya'ya 470 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kapadokya projesi için düğmeye bastı. TOKİ'nin Kapadokya projesi 399 milyon 826 bin 543 TL'ye mal olacak.

Arsa fiyatlarını uçuran proje için ilk ihale yapıldı

İzmir'in Kanal İstanbul'u olarak nitelendirilen ve Çeşme yarımadasının yüzde 50'sinin kapsayacak olan Çeşme Turizm Projesi için ilk etapta 3 otel için düğmeye basıldı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Çeşme Projesi İzmir’in Kanal İstanbul’u!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Çeşme Turizm Projesi ile ilgili süreç devam ederken, projeyle ilgili tartışmalar da sürüyor.

Ali Ağaoğlu Bodrum Yalıçiftlik'teki arsasını satıyor!

Türkiye'nin en büyük müteahhitlerinden biri olan Ali Ağaoğlu'nun Bodrum Yalıçiftlik'te bulunan arazisine otel yapacağı konuşuluyordu. Hatta araziye "Ali Ağaoğlu Turizm Projesi" tabelası da asılmıştı. Ağaoğlu bu projeden vazgeçti. Hatta araziyi satmak için müşteri arıyor...

Mehmet Nuri Ersoy’dan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi ile ilgili olarak "Elde edilecek gelirin büyük kısmını Çeşme projesinin altyapısında sonra da Ege Bölgesi’nin altyapısında kullanacağız" diye konuştu.

Kapadokya turizm projesi Haberi

Kapadokya turizm projesi

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yer altı şehirleriyle ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, ocak-ağustos döneminde ziyaret eden turist sayısı, geçen yıla oranla artış gösterdi.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini, yılın 8 ayında 1 milyon 986 bin 635 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.


Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde 1 milyon 873 bin 706 turist ziyaret etmişti.


Turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekanların başında Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri...