09 / 05 / 2024

kapadokya yerli ve yabancı turist sayısı

kapadokya yerli ve yabancı turist sayısı

Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgeyi bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor. Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artıyor.

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca pek çok farklı ilde yer alan 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Yerli ve milli otomobil TOGG'un T10X modelinin kataloğu yayımlandı! 14 Mart 2023 fiyat listesi...

Yerli otomotiv girişimi Togg, C-SUV T10X'in 953 bin TL'den başlayacağını açıkladı. T10X için ön siparişler, 16-27 Mart tarihleri ​​arasında Trumore dijital platformu ve Togg'un web sitesi üzerinden alınacak ve 2023 yılı boyunca çekilişle belirlenen kullanıcılara satılacak.

Dünya şokta! Taliban kendi yerli ve milli süper lüks spor otomobilini üretti!

Afganistan’da yaşananlar bir kez daha dünyayı şok etti ancak bu kez savaş, şiddet ya da kadınlara eğitimin yasaklanmasıyla değil, Bundan yaklaşık 2 yıl önce Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, kendi yerli ve milli" otomobili Mada 9'u tanıttı. İşte o otomobil!..

Yerli otomobil Togg’un Avrupa’da satışa çıkacağı tarih belli oldu!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil modeli Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş, şirketin Avrupa pazarına açılacağı tarihi duyurdu. İşte Togg'un uluslararası arenada yollara çıkacağı o tarih... 

TOGG Türkiye, ABD ve Brezilya'da TT oldu!

Türkiye'nin gururu yerli ve milli aracı Togg dün ilk kez bizzat Cumhurbaşkanı tarafından banttan indirildi.

Yerli ve milli İHA’mız ihracatta rekordan rekora koşuyor..

Baykar Teknolojileri Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykarın çok güzel noktalara geldiğini söyledi ve gençleri çok  önemsediğini belirtti.işte haberin devamı..

İşte yerli ve milli pasaport! Soylu 'ücretsiz' dedi

İçişleri Bakanı Soylu basımına geçilen yerli ve milli pasaportlarda Turkey yerine Türkiye yazdığını vurguladı. Soylu, süre uzatmalarda ise yapılan haberlerin aksine ücret alınmayacağını söyledi. 

TOGG'un şarj süresi ve menzili açıklandı! Aracın kullanılacağı iller de belli oldu

Türkiye'nin ilk yerli ve yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG'un kaç dakikada şar olacağı ve mevcut şarjla kaç kilometre yaol gidebileceği açıklandı. Aracın satış fiyatıyla ilgili ise resmi açıklama henüz yapılmadı. İşte detaylar...

Yerli Toptan Perakende Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yerli Toptan Perakende Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de Fırat Yeşil, İbrahim Yerli ve Muhammet Ferit Yerli ortaklığında kuruldu.

Yerli otomobil Togg Ankara'da ilk kez görücüye çıktı!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olan Togg, Ankara ATO Congresium'da düzenlenen Ekonomi ve İklim değişikliği Zirvesi'nde ilk kez görücüye çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

kapadokya yerli ve yabancı turist sayısı Haberi

kapadokya yerli ve yabancı turist sayısı


Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgeyi bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin giderek artması turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yılın ilk 6 ayında 1 milyon 262 bin turist ziyaret ettiği bölgede Ramazan Bayramı tatilinde yabancı turist gruplan yoğunlukta olacak. 


Peribacaları, kayadan oyma dinsel merkezleri, eşsiz güzellikteki vadileri ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya bölgesine turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor. Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgeyi bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor. 

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTID) Başkanı Ahmet Tok, Kapadokya turizminin Türk turizmi ile...