04 / 05 / 2024

kapatılan kurumlara karşı dava

kapatılan kurumlara karşı dava

Yargıtay, 15 Temmuz sonrasında KHK’larla kapatılan kurumlarda çalışanların işe iade, fazla mesai ve kıdem tazminatı gibi davalar açamayacaklarına karar verdi.

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Yılların derdi bitti! İşte android - ios karşılaştırması

Halk arasında da devamlı tartışmaya yol açan Android mi İos mu? çelişkisine son noktayı, yapılan bir karşılaştırma koyabilir. Performans özelliklerinin karşılaştırıldığı andorid - ios kapışmasının detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Kapatılan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a giriş yapmak isteyen kişiler bazı durumlarda “hesabın kapatıldı” ikazıyla karşılaşabiliyorlar.

TMSF'den kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon lira! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kapatılan evim şirketlerinin tasfiye komisyonlarına 698 milyon Türk Lirası aktarıldı. İşte detaylar...

Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek

Dünyaca ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun salmonella hastalığı nedeniyle kapatılan Belçika'daki fabrikasının yeniden açılmasına izin çıktı.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı! Sürücüler dikkat! İşte trafiğe kapatılan o yollar...

İstanbul'da, 57'inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun son etabı bugün gerçeleştiirliyor. Bu nedenle megakent İstanbul'da bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Peki İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapatıldı? İşte trafiğe kapatılan o yollar...

Evlerdeki fırtına hasarını sigorta karşılar mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında lodoslar nedeniyle evlerde oluşan zararın sigorta tarafından karşılanıp karşılanmayacağını kaleme aldı. 

Pandemi sebebiyle kapatılan iş yerleri kira ödemeyebilir!

BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, pandemi sebebiyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinin kirayı ödemekten kurtulacağını belirtti.

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Adana'da özelleştirilen, satılan, kapatılan işletmeler için araştırma önergesi verildi!

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde özelleştirilen, satılan, kapatılan kamu kurumu ve kuruluşları ve işletmelerden istihdama ve ekonomiye katkı sağlayabilecek olanların yeniden açılması konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Konya'da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

Konya'da 8 yıldır ızgara salonu işleten Azmi D,'nin kira ücretine pandemi döneminde yüzde 50 zam yapıldı. Yapılan zam karşısında şoke olan Azmi D, duruma isyan etti. 

Ankara'da şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler TBMM'de!

Ankara'da açılan ve açılması planlanan şehir hastaneleri nedeniyle kapatılan hastaneler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Müteahhitler ile arsa sahibinin anlaşmasına bağlı olarak yapılan kat karşılığı ev inşasında dikkat edilecek hususlar bulunuyor.  Peki, kat karşılığı (arsa payı) inşaat sözleşmesi nedir, imzalarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar...

kapatılan kurumlara karşı dava Haberi

kapatılan kurumlara karşı dava

Yargıtay, 15 Temmuz sonrasında KHK’larla kapatılan kurumlarda çalışanların işe iade, fazla mesai ve kıdem tazminatı gibi davalar açamayacaklarına karar verdi.


Yargıtay, FETÖ ile mücadele kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) kapatılan işyerlerinde çalışanların işe iade, fazla mesai ve ihbar ve kıdem tazminatı gibi davalar açamayacaklarına karar verdi. Daire, dava önceden açılmışsa da düşme kararı verilmesi gerektiğine işaret etti. Darbe girişimi öncesinde de olsa çıkarılanlarla kapatılma nedeni ile çıkarılanları yakından ilgilendiren emsal kararın veriliş süreci şöyle işledi:


'KHK NEDENİYLE DÜŞME KARARI VER'

İstanbul Özel Nilüfer Coşkun İlkokulu'nda çalışan öğretmen 2013'te işten çıkarıldı. Haziran 2013'te de "işçilik alacaklarının tahsili" talebiyle dava açtı. Dava, darbe girişimi sonrasına kadar devam etti. İstanbul Anadolu 4'üncü İş Mahkemesi, "öğretmenin çalıştığı dönemden alacağı olmadığı" gerekçesiyle davayı reddetti. Yani yargılama...