07 / 07 / 2024

kapatılan özel okullar

kapatılan özel okullar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada 524 özel okul ve 102 diğer kurum olmak üzere toplam 626 kurum hakkında kapatma işlemi başlatıldığını söyledi. İşte o haber...

Özel okul fiyatları cep yakıyor! En pahalı olan özel okullar hangileri?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasından sonra veliler de özel okulların fiyatlarını araştırmaya başladılar. Buna göre, özel okul ücretleri ne kadar oldu ve İstanbul'da özel lise fiyatlarında en pahalı kolej hangisi? 2024 özel okul fiyatları ne kadar olur?

YESİDEF açıkladı! Özel okullara yemek ücretlerinde indirim teklifi geldi!

Yemek sanayicileri, özel okullarda günlüğü 500 lirayı bulan yemek ücretlerini düşürmek için bir teklifte bulundu. Bu kapsamda Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonundan, "Özel okulların vereceği yemeği günlük 200, senelik 30 bin liraya yeni dönemde yapmaya hazırız" diye bir açıklama yapıl

Bakanlık açıkladı! Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verilecek destek miktarları yükseltildi!

Organize sanayi bölgeleri (OSB) içinde ve dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrencileri için verilecek olan 2023-2024 senesi eğitim ve öğretim destek miktarlarında yükseliş yapıldığı duyuruldu.

Özel okullarda zam fırtınası: Eğitim ücretine yüzde 220'ye varan artışlar yapılıyor!

Özel okullar tarafından maliyetler neden gösterilerek, eğitim ücretlerine en az yüzde yüz zam istiyor. Zam oranı okullara göre değişirken, yüzde 220'yi gören bile var. Veliler, bu durumu şikayetvar platformundan dile getirdi. İşte o şikayetler...

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde zamlara yönelik tanımlama olduğunu ve özel okulların ara sınıflar için ''TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları var." dedi. 

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Özel okulların her sene ocak-mayıs dönemi arasında yeni sene ücretleri belli oluyor. Uygulanacak olan yeni ücretlerin açıklanmaya başlaması ile  veliler tarafından özel okul ücretlerine yapılabilecek yasal zam oranları da bekleniyor.

Özel okullar zammı az buldu, devletten teşvik istedi! Vatandaş ne dedi?

Özel okullarda eğitim ücretlerine yapılan zamlar velileri kara kara düşündürüyor. Okullar ise zamdan memnun değil. Zam oranını yetersiz bulan okulların devletten teşvik isteğini belirten Gazeteci Zeynep Aktaş X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ne düşünüyorsunuz bu konuda” diye sordu.

Özel okullardan 'erken kayıt dönemi başladı' mesajı velileri şoke etti! Her şey planlamış, gelen mesaj değil zam...

2024-2025 öğretim yılı için özel okullarda erken kayıtlar başladı. Özel okullar ''erken kayıt dönemi başladı'' mesajı atmaya başlarken veliler gelen mesajlar karşısında şoke oldu. 

Özel okullarda KDV tuzağı! 

Özel okulların velilerden talep ettiği KDV'ye ilişkin uzmanlardan uyarı geldi. Uzman isimler velileri bu konuda uyararak "Talep yasal değil ödeme yapmayın" dedi.

Özel okullar ateş pahası! Veliler yüzde 100 zammı duyunca kaçıyor

Milyonlarca öğrenci için üniversite tercih dönemi geldi. Öğrenci ve veliler, özel üniversitelerin yüksek fiyatlarıyla karşı karşıya kaldı. İşte son dönemde özel okullara gelen zamlar ve fiyatlar...

Özel okulların yıllık ücretleri açıklandı! İşte dudak uçuklatan rakamlar!

Özel okulların 2023 ile 2024 eğitim öğretim yılı ücretleri netliğe kavuştu. Robert Koleji, bu sene de öğrenim ücretleri ile rekor kıran okul oldu. İşte detaylar!

Özel okullardan deprem bölgesindeki hem çocuklar hem de velilere müjdeli haber! Büyük kampanya başlatıldı!

Depremin ardından tüm Türkiye yaraları sarmak için adeta birbiri ile yarışırken çok sevindiren bir destek haberi de özel okullardan geldi. Yaşanan felaket sonrası harekete geçen özel okullar, sadece çocukları değil, büyükleri de çok sevindiren bir kampanyaya imza attı.

Özel okullara yapılan devasa zamlar öğrencileri okulsuz bıraktı! Binlerce öğrenci okulu bırakmak zorunda kaldı!

Özel okulların eğitim dışı hizmetlere yaptıkları astronomik zamlara aileler daha fazla dayanamadı. Veliler çocuklarını özel okuldan alırken, düşük ücret alan öğretmenler ise işten ayrıldı.

kapatılan özel okullar Haberi

kapatılan özel okullar

Dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 524 özel okul hakkında kapatma işlemi başlatıldığını duyuruldu. Peki Kapatılan özel okullar hangileri?



MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yapılan açıklamada Fethullahçı terör örgütüne ait tüm özel okulların kapatıldığını duyurdu. Dün yapılan açıklamanın ardından hangi okulların kapandığı sorusu gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı bu kapsamda 524 özel okul 102 diğer kurum olamak üzere 626 özel okulun kapatıldığını duyurdu. 


YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE ;


Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bakanlığa bağlı  faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan  haklarında işlem başlatılan 524 özel okul ve 102 diğer kurum olmak üzere, toplam  626 kurum hakkında kapatma işlemi başlatıldı. Bakanlıkta, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, FETÖ ile irtibatlıtüm özel eğitim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı...