01 / 05 / 2024

kapıcıların hakları

kapıcıların hakları

Kapıcıların hakları nelerdir? İşte 31 Aralık 1994 tarihinde 22158 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan Konut Kapıcıları Tüzüğü kapsamında bulunan apartman kapıcılarının hakları ve çalışma koşulları...

Kapıcı dairesi kapıcıya ücret almadan tahsis edilir!

Güneş Gazetesi yazarlarından Arif Temir bugünki köşe yazısında özellikle kıdem tazminatı fonu ile ilgili düzenleme yapılacağının kamuoyuna açıklanmasından sonra kapıcıların hakları konusunda sorulan soruları cevaplıyor...

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Emlak uygulaması kullanıcıları dikkat! Kullanıcıların bilgileri çalındı!

Emlak uygulaması kullan binlerce kişinin kullanıcı verileri sızdırıldı. Uzmanlar, bu tür uygulamalar üzerinden kullanıcıların hassas bilgilerinin çalınması konusunda uyarıda bulundu.

Ev almak isteyenler aman dikkat! Ucuz diye hemen atlamayın, dolandırıcılar avını bekliyor! 

İnternetten ev ilanlarına bakarken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Çünkü bazı fırsatçılık sahte ilanlarla dolandırıcılık yapıyor. Bunun son örneğine Kütahya'da rastlanıldı. İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

İstanbul’da toplu ulaşıma son dakika düzenlemesi: İstanbulkart kullanıcılarının yetersiz bakiye sorunu sona eriyor! 

İBB Meclisi’nde alınan karar kapsamında dijital İstanbulkart kullanıcılarının, yetersiz bakiye halinde 15 liraya kadar eksi bakiye kredisi kullanılabileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

ATM’den işlem yapanlar sakın bu gaflete düşmeyin! Dolandırıcılar kol geziyor!

Bankaların ATM’lerinden gün aşırı milyonlarca kişi işlemler gerçekleştiriyor. Bundan dolayı da ATM'ler, dolandırıcıların en uğrak noktası oldu. İşte, dikkat edilmesi gerekenler!

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor.

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Kiracılar dikkat! Oturduğunuz ev riskli çıktıysa hemen bunlara bakın! Kiracıların hakları peş peşe açıklandı!

Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Kendisini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcıların yeni yöntemi pes artık dedirtti. ''Mesai bitti'' yalanıyla günde 5 kişiyi dolandırıyorlar.

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Pek çok dolandırıcının insanları oltaya düşürebilmesinin arkasında, iletişim kurdukları kişiye az ya da çok miktarda para kazandırma vaadi yatıyor. Herkes dolandırılabilir. Benim başıma gelmez demeyin, mutlaka bakın; işte dolandırıcıların yeni taktikleri ve bunları boşa düşürecek yöntemler…

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

Whatsapp'a şok ceza! Kullanıcılarını zorladığı için şirkete 5.5 milyon euro ceza verildi!

Sosyal medya platformu Whatsapp'ın kullanıcılarına uyguladığı ‘onay’ dayatmasına ceza yağdı. Kullanıcıları kişisel verilerinin, "hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik" sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle şirkete 5.5 milyon euro para cezası verildi.

kapıcıların hakları Haberi

kapıcıların hakları

Kapıcıların hakları nelerdir?

Kapıcıların hakları sahip olduğu haklar ve çalışma koşulları ile ilgili yasal hükümler 31 Aralık 1994 tarihinde 22158 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut Kapıcıları Tüzüğü kapsamında açıklanıyor.


Apartman kapıcılarının hakları ve çalışma koşulları..

Hizmet sözleşmesi

Madde 5 - Kapıcı ile yapılan hizmet sözleşmesinde:

İşverenin adı ve adresi,

Kapıcının kimliği,

İşyerinin adresi,

Kapıcının işe başlama tarihi,

Kapıcının yapacağı işler,

Ücret ödeme şekli ve zamanı,

İş süresi ve ara dinlenmesi,

Varsa özel hükümler,

Düzenleme tarihi ve tarafların imzası,

hususlarının bulunması gerekir.


Yazılı hizmet sözleşmesi yapılmaması halinde, kapıcıya işvereni ve yöneticinin kimliğini gösteren, çalışma koşullarını ve görevlerini belirten imzalı bir belge verilir.


İş süresi ve ara dinlenmesi

Madde 6 - Kapıcıların iş süresi haftada en çok 45 saattir. İş süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır.


Ara dinlenmesi, işin niteliğine göre en çok dörde bölünebilir. Ara dinlenmesi yarım saatten az...