17 / 05 / 2024

kapıkule tır parkı kaç tırlık olacak

kapıkule tır parkı kaç tırlık olacak

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TIR kuyruklarını sona erdirecek olan TIR parkına onay çıktı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “300 araçlık TIR parkının yapılmasıyla günde 800 TIR’ın geçtiği Kapıkule’de kuyruklar tarih olacak" dedi.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresini 4 saatten 1,5 saate düşürüleceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Kriz kapıda! Süt ve süt ürünleri üretiminde sert düşüş!

Hayvancılıkta yaşanan kriz, Süt, süt ürünleri, yumurta ve et üretiminde sert düşüşe sebep oldu. Peki bu durumdan tüketici nasıl etkilenecek? İşte detaylar...

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Yüksek enflasyon ortamında geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Et ve süt ürünlerine gelen sürekli zamlar yüzünden dargelirli vatandaşlar artık et ve süt ürünlerini gramla alır oldu. Üreticiler ise maliyet artışları ve arzdaki problemler nedeniyle yeni zamların kapıda olduğunu belirtiyor.

Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023...

Altın fiyatları yeni yılın ilk gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023 altın fiyatları...

10 değil 20 değil yüzde 35 zam! Et ve süt ürünlerine dev zam kapıda! 

Şeker, ayçiçek yağı, ekmek derken bir zamda et ve süt ürünlerine geliyor. TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, kasım ayına kadar et ve süt ürünlerine en az yüzde 30-35 zam geleceğini söyledi. İşte Solakoğlu'nun dikkat çeken açıklamaları...

Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Avrupa ülkeleri ile Türkiye'nin büyük standartlı demir yolu bağlantısına katkı sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin ilk etap çalışması tamamlandı.

Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin yüzde 47'si tamamlandı! 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki mesafe arasını 3.5 saate düşerecek projenin yüzde 47's, tamamlandı. 

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 32'si tamamlandı!

Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak "Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin yüzde 32'si tamamlandı...

Aydın Koçarlı'da tarihi kule ve konak kamulaştırıldı! 

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Cihanoğlu Beyliği döneminde inşa edilen tarihi kule ile konağın bulunduğu bölge kamulaştırıldı.

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Kapıkule sınır kapısında bulunan taşınmazların kira alacağı mecliste!

Kapıkule sınır kapısında bulunan ve Bulgaristan menşeili bir kuruluşa kiraya verilen taşınmazların kira alacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

kapıkule tır parkı kaç tırlık olacak Haberi

kapıkule tır parkı kaç tırlık olacak

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde eski gümrük lojmanların bulunduğu alana yapılması planlanan 300 araçlık TIR parkı projesinin onaylandığını ifade ederek, “300 araçlık TIR parkının yapılmasıyla birlikte, günde yaklaşık 800 TIR’ın geçiş yaptığı Kapıkule’de kuyruklar tarih olacak” dedi.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, günde yaklaşık 800 TIR’ın giriş-çıkış yaptığı Kapıkule Sınır Kapısı yolundaki 150 dönüm üzerine kurulması planlanan TIR parkının eski gümrük lojmanlarının bulunduğu alana yapılacağını söyledi. 


Yaklaşık 3 yıldır TIR parkı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projenin geçtiğimiz hafta onaylandığını ifade eden Vali Şahin, “Kapıkule gümrüğünden günde 800’e e yakın TIR, yurt dışına çıkmakta ya da yurt dışından gelmekte. Bu vesileyle bu TIR’ların bazen zaman doldurma yönünden, ana yol, duble yol...