09 / 07 / 2024

karadeniz doğal afet zararları

karadeniz doğal afet zararları

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Karadeniz Bölgesi'nde afet olaylarından zarar gören yapı oranı yüzde 17, bu çok yüksek bir rakam. Bu bölgemizde selden ve heyelandan dolayı yaklaşık 300 bin yapı etkilenmiş vaziyette şimdiye kadar." dedi.

Filyos Vadisi’nde doğal gaz için 50 dönüm araziye el konuldu!

Karadeniz doğal gazının karadaki adresi olan Filyos Vadisi'ndeki bölge sakinleri, arazilerine hukuksuz olarak el konulduğuna dikkat çekti. İşte yaşananlar...

Karadeniz doğal gazında üretim iki kat arttı

Karadeniz'de çıkan doğal gazda üretim günlük 2 milyon tondan 4 milyon ton seviyesine çıktı. Sadece yıl sonunda Karadeniz doğal gazı üretim miktarının günlük 7 milyon tona, Türkiye’nin toplam üretim miktarının da 8 milyon tona yükseleceği belirtiliyor.

Karadeniz gazında sevindiren gelişme! Doğal gazda kapasite artıyor

Doğal gaz üretiminde sevindiren gelişme. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretildiğini, kapasitenin giderek yükseleceğini ifade etti.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğal gazından yararlanarak desteklerin artırılacağını açıkladı!

Desteklerin artırılması ve genç girişimcilerin iş kurmalarına yönelik faizsiz kredi desteğiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğal gazı kaynaklı gelirlerin kullanılacağını açıkladı.

Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? Ne zaman fatura ödenmeyecek?

​​​​​​​Türkiye'nin toplam doğal gaz tüketiminin yüzde 30'unu karşılayacağı düşünülen Karadeniz gazının kullanılmaya başlaması, doğal gaz bedava mı oldu sorularını akıllara getirdi. Peki, Doğal gaz bu ay mı ücretsiz olacak? 1 ay ücretsiz doğal gaz hangi tarihte başlayacak?

3 yılda doğal gaza ne kadar zam geldi? Duyanın aklı başından gitti!

Karadeniz doğal gazının ilk defa kamuoyuna duyurulduğu 2020’den bugüne kadar konutta gaz tarifesinin 3.5 kat, sanayide ise 6 kat yükseldiği ifade edildi.

Deprem veya herhangi bir doğal afette hayat kurtaran mobil uygulamalar! Herkesin cebinde olmalı, üstelik ücretsiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından iletişim önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak herhangi bir doğal afet sırasında internet olmasa da cep telefonlarımıza indireceğimiz bazı uygulamalar ile sevdiklerimize ulaşmak mümkün.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Yeni deprem gelmeden önce hemen bunu öğrenin! e-Nabız Doğal Afet Bilgilendirme bölümüne flaş güncelleme!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından e-Nabız uygulamasına yeni eklenen Doğal Afet Bilgilendirme bölümü için fotoğraf ekleme özelliği eklendi.

Ucuz doğal gaz hayal mi oldu? Faturaların düşmesi mümkün olacak mı?

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gazın 2023'ün ilk üç ayında hanelere verileceği açıklaması vatandaşları ucuz doğal gaz beklentisine sokmuştu. BOTAŞ 'ın 2023 ile ilgili mali hedefleri doğrultusunda 2022'den 25 kat daha fazla borçlanacak olması bu h

Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023'ün ilk çeyreğinde evlere ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Doğal gazın evlere gireceği tarih belli oldu! Bakan Fatih Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Dönmez, Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023 yılının ilk çeyreğinde evlere ulaşacağını açıkladı. İşte detaylar…

karadeniz doğal afet zararları Haberi

karadeniz doğal afet zararları

 Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Karadeniz Bölgesi'nde afet olaylarından zarar gören yapı oranı yüzde 17, bu çok yüksek bir rakam. Bu bölgemizde selden ve heyelandan dolayı yaklaşık 300 bin yapı etkilenmiş vaziyette şimdiye kadar. Bu sebeple Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 2010 yılından bugüne kadar yani sadece 5.5 yılda yapılan harcamaların miktarı 1 milyar 25 milyon lira." dedi.


Kaynak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 4 Ulusal Taşkın Sempozyumu’nun kapanış programında yaptığı konuşmada, ümmete cesur bir lider, kahraman millete gazi bir reis kazandıran Rizelilere selamlarını sunarak başladı.


"Gazi Recep Tayyip Erdoğan’a da ayrıca selamlarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Ben bunu ilk kez Kahramanmaraş’ta kullanmıştım. Kulağına gidip, bana kızıncaya kadar bu gazi unvanını kullanmaya devam...