03 / 05 / 2024

Karaman- Akçaşehir kömür ocağı projesinin çed olumlu kararı neden iptal edildi

Karaman- Akçaşehir kömür ocağı projesinin çed olumlu kararı neden iptal edildi

Danıştay 14. Dairesi, Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan Karaman-Akçaşehir kömür ocağı projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararını iptal eden Konya 1. İdare Mahkemesi'nin kararını onadı.

17 bankadan 9’u kömür projelerini finanse etmeyecek!

Türkiye’deki 17 bankanın iklim değişikliğiyle mücadelede attığı adımları mercek altına alan rapora göre, 2022’den bu yana bir banka daha yeni kömür projelerini finanse etmeyeceğini açıkladı ve rakam 9’a yükseldi.

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımı için tarihler açıklandı! Acil bakın!

Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı tarihleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TTK işçi alımı tarihleri ne zaman? İş arayanlar acil bakın...

JP Morgan'dan yatırımcılara tavsiye: TL'de ağırlık artır!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası JP Morgan, yatırımcılara gönderdiği bilgi notunda "TL'de ağırlık artır" diyerek Türk Lirasını tavsiye etti. Notta, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Aile Bakanlığı bu kış kömür yardımı yapacak! Kış gelmeden başvurunuzu yapın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması... Bakanlık bu kış kömür yardımı yapacak... Kış gelmeden başvurunuzu yapın... Hemen bakın, sakın kaçırmayın...

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Başkan Global Hafriyat İnşaat Nakliye Kömür Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başkan Global Hafriyat İnşaat Nakliye Kömür Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Kocatepe tarafından kuruldu.

Mato Yapı Malzemeleri İnşaat Nakliye Kömür Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mato Yapı Malzemeleri İnşaat Nakliye Kömür Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Budak tarafından kuruldu.

Kömür fiyatlarına yüzde 60 indirim yaptı! "Yine de kar ediyoruz!"

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, Rus kömür üreticilerinin yüzde 50 ila 60 arasında indirimle ihracat yapmak zorunda kaldıklarını, fakat yine de kar elde ettiklerini açıkladı. Avrupa Birliği, ağustos ayında Rus kömür ithalatına yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Bu kış ne doğalgaz ne kömür… Vatandaş yanacak! Yeni kömür fiyatları ağızları açık bıraktı…

Başta Avrupa olmak üzere dünya çapında yaşanan enerji krizinin etkisi ve akabininde arzda yaşanan bozulmalarla kömür fiyatları rekor kırdı. Buna göre kömürün ton başına fiyatı 436,71 dolara çıktı.

Karaman- Akçaşehir kömür ocağı projesinin çed olumlu kararı neden iptal edildi Haberi

Karaman- Akçaşehir kömür ocağı projesinin çed olumlu kararı neden iptal edildi

Rüzgâr erozyonu sebebiyle çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Konya Karapınar Kapalı Havzasında erozyonu karşı 1960 yılında çeşitli çalışmalar başlatıldı. 50 yıldan fazla süren çalışmalar sonucunda Karapınar’da zirai üretim artı, bunun sonucunda Konya bölgesinde sanayi de gelişti. Ancak Karapınar havzasında zengin linyit yataklarının bulunması üzerine, bölgede toplamda 5 bin 400 megavat (Mw) güç üretecek termik santrallerin kurulması için 2013 yılında hazırlıklar yapıldı. Termik santrallere yakıt sağlamak amacıyla 1 milyar 800 milyon ton linyit çıkarılması için bölgede üç kömür ocağı kurulması planlandı.  2014 yılında Konya-Karapınar ve Karaman Akçaşehir havzalarında linyit ocağı kurulması için 3 kömür ocağına ruhsat verildi. Karaman-Akçaşehir’de kurulacak kömür santralinin yer altı sularını kurutacağını ve Karapınar Kapalı Havzasında yapılan tarımın olumsuz zarar göreceğini savunan bölge halkı ÇED olumlu kararının...