16 / 05 / 2024

karapürçek cami

karapürçek cami

Halkın isteklerini her zaman göz önünde bulunduran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, başlattığı mahalle camileri uygulamasını sürdürüyor. Daha önce 4 camiyi Altındağ’a kazandıran Başkan Tiryaki, 4 caminin daha startını verdi.

Meclise Sunulan Ek Bütçe Kanun Teklifi Sonuçlandı mı? Hangi Gerekçelerle Sunuldu ve Ne Kadar Ödenek Talep Edildi?

Meclis Başkanlığı'na sunulan tekliflerden biri de Ek Bütçe Kanun Teklifi oldu. Bu teklif, Merkezi Yönetim Bütçesine 1 trilyon 119 milyar liralık ek ödenek beklemektedir. Ek ödenek ihtiyacı bazı gerekçeler gösterilerek Meclis’e taşınmıştır. Ek Bütçe Kanun Teklifi neden sunuldu, sonuç ne oldu?

Türk Telekom’un yerli eSIM teknolojisi akıllı telefonlar için hazır! Ek ücret ödemeden yararlanın

Türk Telekom, mobil dünyada çığır açan yerli eSIM teknolojisini yeni çıkan tüm akıllı cep telefonlarında kullanıma sunuyor. Türk Telekom kullanıcıları, yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarını değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabilecek.

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Sultanbeyli Belediyesi'ne imara aykırı inşaat soruşturması!

İBB, Sultanbeyli Belediyesi'nin özel aile hastanesinin imara aykırı ek inşaatına göz yumduğu iddialarına ilişkin harekete geçti. İBB konuyla ilgili evrakları belediyeden isterken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da soruşturma başlattı.

Grey Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grey Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bağıgül Özbörçek ve Sinem Gazi ortaklığında kuruldu.

Y İnşaat Orman Ürünleri Hafriyat Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Y İnşaat Orman Ürünleri Hafriyat Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Çalışkan ve Hızır Ekşi ortaklığında kuruldu.

İzmit'te ruhsata aykırı ek imalatlara ceza!

İzmit Belediyesi'nin haftalık encümen toplantısı İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Güler başkanlığında yapıldı. 

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Bayburt Belediyesi cami inşaatı için arsa tahsis etti!

Bayburt Belediyesi, Aktaş ailesi tarafından yaptırılacak cami için arsa tahsisinde bulundu. 500 kişilik caminin temel atma töreni gerçekleşecek.

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

İzmir Aliağa Hacı Tahir Şimşek Cami'nin temeli atıldı!

Aliağa’nın hayırsever iş adamları arasında yer alan  Osman Şimşek’in öncülüğünde Şimşek Group’un sahipleri Şimşek Ailesinin babaları Hacı Tahir Şimşek adına yaptırdıkları temel atma töreni yapıldı. 

Atatürk Havalimanı'nın taşınmasının tüm detayları açıklandı!

THY Genel Müdürü Ekşi, "Büyük taşınmamız 5 Nisan Cuma günü 22.00'de başlıyor. Taşınma, 6 Nisan'da 10.00'da bitecek. İlk uçuşumuz 6 Nisan saat 14.00'te" dedi...

karapürçek cami Haberi

karapürçek cami

Alemdağ, Beşikkaya, Karapürçek ve Gültepe mahallelerindeki camiler, 2015 yılında tamamlanacak.


Vatandaş istiyor Başkan Tiryaki yapıyor

Altındağlı vatandaşlar tarafından mahalle camilerine yoğun talep olduğunu belirten Başkan Tiryaki, bu ibadethanelerin 2015 yılında tamamlanacağı müjdesini verdi. Tiryaki, Altındağ’ın hızla değiştiğini söyleyerek daha önce Karapürçek, Beşikkaya ve Altın Köy’e 4 cami yaptıklarını hatırlattı. Ezan okunduğunda cemaatin rahatlıkla abdest alıp, erkenden namaza yetişebileceği ibadethaneler inşa ettiklerinin altını çizen Başkan Tiryaki: “Bu kutsal mekânlar bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacaktır” dedi. 


Tiryaki, mahalle camilerinin özelliklerinden de bahsetti. Altındağ’a yapılacak olan camilerin gösterişten uzak bir yapıda olduğunu ifade eden Başkan Tiryaki, ibadethanelerin alt kısmının ticarethane olarak kullanılmamasını istedi. Tiryaki, mahalle camilerinin her zaman temiz ve bakımlı olacağını da sözlerine ekledi.


Bu camiler bir başka…

Altındağ Belediyesi tarafından yapımına başlanan camilerde Selçuklu Mimarisi’ne ait...