05 / 05 / 2024

Karbon Fiber

Karbon Fiber

Koleksiyon ve Tasarım Vakfı 26 Mart Perşembe günü, Arizona Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mekaniği Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hamid Saadatmanesh’in verdiği “Karbon Fiber ve Kompozit Teknolojileri” başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Güçlü bir fiber alt yapı olmadan 5G’ye geçmek mümkün değil!

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 5G teknolojisinin fiber internet altyapısı ile hayata geçeceğine dikkat çekerek, fiber internet altyapısının yaygınlaşması ve güçlendirilmesi konusunda uyardı.

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla yapılan köy evi ve deprem konutu tamamlanıyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla hayata geçirilen köy evi ve konutun inşaatı tamamlanıyor.

Gaziantep Nurdağı'nda fiber kompozit bloklarla köy evi ve deprem konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler arasında yer alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, birbirine geçmeli fiber kompozit bloklarla bir köy evi ve 6 dairelik konut inşa ediliyor.

A101 fiber teknesi dev zamla beraber yeniden satışa çıktı! Gören duyan inanamadı!

A101, yakında sunacağı birçok teknolojik ürünü içeren kataloğunu paylaştı. Bu ürünler arasında beklenen fiber tekne de yer alıyor. İşte detaylar...

A101'e bu kez de Samba Deluxe Kamaralı Fiber Tekne geliyor! Fiyatını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız

Son dönemde sattığı bazı ürünlerle dikkat çekmeyi başarın A101 çıtayı bir seviye daha yukarı çıkardı. Bu kez ünlü market mağazalarında Samba Deluxe Kamaralı Fiber Tekne satışı yapacak. Peki A101'de lüks fiber kamaralı tekne kaç liradan satılacak? İşte detaylar...

Güneş Fiber Altyapı Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Fiber Altyapı Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nevruz Tatlı tarafından kuruldu.

Bina güçlendirmede mucize yöntem: İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi!

Hatay’da üçüz bloklardan biri adeta kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayakta kaldı. Ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemiyle güçlendirilmiş. İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi....

Fiber internet fiyatları belirlendi? 22 Ocak 2023 internet fiyatları listesi

İnternet kullanıcılarının her zaman hız ile ilgili sorunları vardır. Teknoloji ileri seviyelere geldi ve Fiber internet bu soruna çare oldu. Her firma fiber hızı farklı ücretlerle satıyor. Peki 2023 Fiber internet fiyatları nedir?

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla çevreci ürünler geliştirmeyi sürdüren OYAK Çimento, düşük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu da ürün gamına kattı. 

Türk Telekom fiber abonelerine güzel haber! İnternet hızı 200 mbps oldu! 16 Ekim 2022 fiyat listesi...

Türk Telekom, fiber abonelerine güzel haberi yeni kampanyası ile verdi! Hem yükleme hem de indirme hızı 200 mbps'e çıktı!

A101'e Fiber tekne ve Xiaomi cep telefonu geliyor! A101 indirimli aktüel kataloğu 13 Ekim 2022 fiyat listesi

A101'in 13 Ekim 2022 Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. 13 Ekim kataloğunda Xiaomi cep telefonu ve İsatek Aras Fiber tekne dikkat çekti. Peki, A101 kataloğunda bu ürünlerin fiyatı ne kadar kaç TL? İşte 13 Ekim 2022 A101 fiyat listesi...

Karbon Fiber Haberi

Karbon Fiber

Koleksiyon ve Tasarım Vakfı 26 Mart Perşembe günü, Arizona Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mekaniği Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hamid Saadatmanesh’in verdiği “Karbon Fiber ve Kompozit Teknolojileri” başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. 50’yi aşkın tasarımcı ve mimarın konuk olduğu özel etkinlikte; aynı zamanda kompozit endüstrisinde faaliyet gösteren Dowaksa’nın FRP Direktörü olarak görev alan Saadatmanesh, uçak, otomotiv ve enerji gibi önemli sektörlerde sık tercih edilen karbon fiber malzemenin tasarım ve mimarlık alanında da kullanılabileceğinin altını çizdi. Tasarım Vakfı, böylece tasarım ve mimarlık dünyasına bu yeni teknolojik malzemeyi önererek yeni uygulama alanları açmak adına somut bir adım da atmış oldu.


26 Mart Perşembe Günü Koleksiyon ve Tasarım Vakfı iş birliğiyle Koleksiyon Tarabya Kampüsü’nde birçok tasarımcı ve mimar ağırlandı. Arizona Üniversitesi İnşaat Mühendisliği...