28 / 04 / 2024

kardeş borcu için eve haciz gelir mi

kardeş borcu için eve haciz gelir mi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ölen kardeşin borcu için kişinin evine haciz gelir mi sorusuna yanıt verdi..

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

'Gram altın için uyarım var' diyen İslam Memiş altın borcu olanlara seslendi: İnanmayın...

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası düşüşe geçti. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki düşüşün kalıcı olup olmayacağını araştırırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Gram altın için uyarım var'' diyerek altın borcu olanları uyardı. İşte o açıklama...

2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? SGK yapılandırma ödemeleri nereden yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırma ödemeleri takvimi merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? Yapılandırma neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Sizin için çözüm yolu olabilir

Kredi kartı borcu olan vatandaşlar bu borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Kredi kartı borcu olan vatandaşlar için önemli bir çözüm yolu önerildi. Ancak uygulayıp uygulamamak size kalmış.

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası vatandaşlara sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Bu çerçevede taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10 oranının ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz tarihine kadar kaldırıldı.

Dolar için yeni rekor geldi! Dev banka peş peşe açıkladı! Tüm rakamları unutun! Dolar borcu olanlar yandı!

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. 19 TL'ye kadar dayanan doların ne kadar olacağı merak ediliyor. Dolar için yeni rekor geldi! Dev banka peş peşe açıkladı! Tüm rakamları unutun! Dolar borcu olanlar yandı!

İslam Memiş altın için yükseliş tarihi verdi! Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, son 4 haftadır düşüşe geçen altın için yükseliş tarihi verdi. Bu rakamı görenler tir tir titredi! Altın borcu olanlar çabuk bakın!

Miras hakkımı kardeşlerime devretmek için ne yapmalıyım? Miras ne zamana kadar paylaşılmak zorunda?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Özellikle mirasın nasıl paylaşılacağı ve bu paylaşım konusunda nelerin yapılacağına dair detayları sizler için işledik. İşte detaylar!

Gram altın için yeni rota belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş kesin net konuştu! Sakın altın borcu yapmayın

Altın Kahini İslam Memiş, gram altın için yeni rotayı açıklayarak yatırımcılara ''sakın altın borcu yapmayın'' diyerek vatandaşları uyardı.

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

kardeş borcu için eve haciz gelir mi Haberi

kardeş borcu için eve haciz gelir mi

Evimin kapısına haciz kağıdı yapıştırmışlar. 'Nedir?' diye merak ederken kardeşlerimden biri, bir başka kardeşimizin borcu nedeni ile hacze muhatap olduğumuzu, hiç görüşmediğimiz ve yaklaşık birbuçuk yıl önce ölmüş bulunan kardeşimizin borcu olduğunu söyledi. Bunu biz ödemek zorunda mıyız? • L.M. 


Bir kimse öldüğünde nasıl malvarlığı mirasçılanna kalıyor ise borçlan da aynen öyle mirasçılanna kalır. Kardeşiniz öldüğünde anne-babası sağ idi ise borç onlann, yok onlar daha önce öldü ise borç sizle birlikte diğer kardeşlerin. Şimdi bakın bakalım, ölen kardeşinizin borcu varmış bu tamam peki acaba mal varlığı varmıymış? Belki size büyük büyük gayrimenkuller miras kaldı haberiniz yok! Şayet böyle bir malvarlığı yok ise veya malvarlığı var da "Ben malını da istemiyorum" diyorsanız ölümü öğrendiğiniz tarihten itibaren üç ay içinde mirası reddederseniz...