28 / 04 / 2024

kardeşlerin intifa hakkı miras

kardeşlerin intifa hakkı miras

İntifa hakkı, bir kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, intifa hakkı sahibi ölürse ne olur? İntifa hakkı miras yoluyla geçer mi?

İntifa hakkı miras kalır mı?

Bir kimsenin sahip olduğu mülkiyetinin kullanım hakkını bir başkasına devretmesi durumunda intifa hakkı ortaya çıkıyor. İntifa hakkı olan gayrimenkul kiraya verilebiliyor. Peki, intifa hakkı miras kalır mı?

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Reina ve Galatasaray adası Suada gibi bir dönemin gözde eğlence merkezleri başta olacak şekilde birçok yatırıma sahip Koçarslan kardeşlerin miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Kardeşi olanlara şok! Sizin de başınıza gelebilir! Eviniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden anneden çocuklara kalan ev için kardeşlerin birbirine kira ödemesi gerekip gerekmediğini ve oturan kardeşin tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

Üvey kardeşlerin mirasta hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde üvey kardeşlerin mirasçı olup olmadığını kaleme aldı.

Gayrimenkullerdeki intifa hakkı haczedilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde intifa hakkı bulunan bir gayrimenkulün haczedilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Kardeşlerin mirastaki hakkı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşlerin mirastaki saklı payını kaleme aldı.

Kardeşlerin miras paylaşımı nasıl yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras paylaşımını ve kardeşler arasındaki miras anlaşmazlığının nasıl çözüleceğini kaleme aldı. 

Kardeşler devredilmiş gayrimenkulde hak iddia edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının evini kendisine sattığını belirten okuyucu, tapuda intifa hakkı sahibinin babası, malikin kendisinin olduğunu aktardı. Okuyucu, babasının vefatı dairenin mülkiyetinin kendisine geçip geçmeyeceğini sordu. 

Kardeşlerin mirastaki saklı payı nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasının hayattayken borçlandığını belirten okuyucu, evine haciz konulmasına karşın evini kardeşine devrettiğini aktardı. Kardeşin evleneceğini ve eve ihtiyacı olduğunu, evden çıkmalarını söylediğini aktaran okuyucu hakkı olup olmadığını sordu.

kardeşlerin intifa hakkı miras Haberi

kardeşlerin intifa hakkı miras

İntifa hakkı miras yoluyla geçer mi?

İntifa hakkı, bir kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkı olarak tanımlanıyor. İntifa hakkı verilen taşınmazın geri kalan hakkı ise kuru mülkiyet olarak tanımlanıyor.


Hak sahibi kimseler, intifa hakkının sınırları nedeniyle gayrimenkul üzerinde fiili ya da hukuki tasarruflar yapamıyor.


İntifa hakkı kurulması için gereken belgeler:

- İntifa hakkı tesis edilecek taşınmaz malın tapu senedi,

- İntifa hakkı tesisini isteyen tarafların veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

- Tarafların birer vesikalık fotoğrafı.

- İntifa hakkı mahkeme kararı ile tesis edilecekse kesinleşmiş mahkeme kararı.


Belgelerin temin edilmesi ve intifa hakkı harcının ödenmesi durumunda kullanım hakkı sahibine geçmiş oluyor. Peki, intifa hakkı miras yoluyla geçer mi?


İntifa hakkı, konusunun tamamen yok olması ve taşınmazlarda tescilin terkini; yasal intifa hakkı, sebebinin ortadan kalkmasıyla sona...