05 / 05 / 2024

Kars barajları

Kars barajları

Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Sefaköy Barajı Hidro Elektrik Santrali'ndeki (HES) üretimin, barajda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı bulunmadığı gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi.

Barajlar enerji üretiminin altıda birini gerçekleştiriyor!

Barajlar küresel enerji üretiminin altıda birini gerçekleştiriyor; dünya genelindeki ekili toprakların yedide birini suluyorlar. Bugün dünya genelinde tam 57 bin büyük baraj var. Bu barajların dünyanın çehresini değiştirdiklerini söylemek yanlış olmaz

İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 75!

Veysel Eroğlu: "İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 75. Barajlarda 650 milyon metreküp suyumuz var. Su sıkıntımız yok. Arkasından Melen de devreye girecek. Bundan sonra kriz yönetime gerek yok"

İzmir barajları yağışlardan nasibini almadı!

Son 50 yılın en soğuk kışını yaşayan İzmir'in barajları yağışlara rağmen dolmadı. İçme suyu ve sulama ihtiyaçlarının karşılandığı barajların ortalama doluluk oranı yüzde 39 olarak belirlendi.

Yağışlar Bursa’daki barajları doldurdu!

Bursa’da 10 günden beri aralıklarla devam eden yağmur ve kar yağışı kentin su ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarını doldurdu.

Kars'ta kiralık ev fiyatları arttı mı?

Kars’ta başka illerden gelerek üniversite okuyan öğrenciler, ev sahiplerinin ve esnafın kendilerine insan olarak, değil, para kazanma aracı olarak baktıklarını ileri sürdüler..

İstanbul'un barajlarının yüzde 70'i doldu!

İstanbul'un barajlarının yüzde 70'i doldu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre, İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, yüzde 70,02'ye yükseldi.

Barajlar son 4 yılın en yüksek seviyesinde!

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, yüzde 66,71'e yükseldi. Ocak ayının ilk günü olmasına rağmen ulaşılan 3'te 2'lik doluluk, son 4 yılın en yüksek oranı oldu.

Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı inşa edilecek!

TOKİ, Birinci Dünya Savaşı’nda on binlerce askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılını anma etkinlikleri kapsamında 'Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı' inşa ediyor.

Ankara'nın barajları dolmuyor!

Aralık itibarıyla Ankara’daki içme suyu amaçlı barajların doluluk oranı yüzde 18,4 olarak belirlenirken; İstanbul'un oranı yüzde 54,6, İzmir'in yüzde 52,8 olarak ölçüldü.

İstanbul barajlarının yarısı doldu!

Ağustos ayında doluluk oranı yüzde 17,23’e kadar düşen İstanbul barajlarındaki su seviyesi yağışlarla yüzde 53,73’e yükseldi. Kazandere barajlarında doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.

Barajların yarısı doldu!

Ağustos ayında doluluk oranı yüzde 17.23'e kadar düşen İstanbul barajlarındaki su seviyesi yüzde 53.73'e yükseldi. Kazandere barajlarında doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken bu barajda kapaklar zaman zaman kontrollü olarak açılıyor

Erzurum ve Kars'ta kayak sezonu açıldı!

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında olan Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı ile Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de, hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar pistleri doldurdu. Pistleri dolduran kayak severler, snowboard ve kayak yaptı, kızak

İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 53'e yükseldi!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi verilerinden derlenen bilgiye göre, İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı, son günlerde etkili olan yağışlarla yüzde 52,94'e yükseldi.

Kars barajları Haberi

Kars barajları

Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Sefaköy Barajı Hidro Elektrik Santrali'ndeki (HES) üretimin, barajda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı bulunmadığı gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi.


Köylülerin şikayeti üzerine avukat Mehmet Parlak tarafından Erzurum 1. İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonuçlandı.


Mahkeme, barajdaki üretimi ÇED olumlu kararı bulunmadığı gerekçesiyle yeni ÇED raporu alınana kadar durdurma kararı aldı.


Avukat Mehmet Parlak, Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve Aydınkavak köylüleriyle yeni ÇED raporu konusunda bir araya geldi.


Parlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin Aydınkavak bölgesinde 3 yıldır üretimi devam eden ancak durdurulmasına karar verilen barajla ilgili kararın çevredeki köylüleri ilgilendirecek önemli bir karar olduğunu söyledi.


Aras Nehri üzerine kurulan Sefaköy Barajı'nın yapımı esnasında çevre hukuku mevzuatına uyulmadığı, barajda...