08 / 05 / 2024

Kars-Tiflis-Bakü tren yolu

Kars-Tiflis-Bakü tren yolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yarın Kars-Tiflis-Bakü tren yolu hattında önemli kavşak olan Çıldır Mozeret Tüneli'nin temelini atacak.

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen birleştiriliyor! İki Havalimanı birbirine kenetlenecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ortasından geçecek hızlı tren yolu için betonların döküldüğünü açıkladı. Bu proje ile İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı adeta birbirine kenetlenmiş olacak. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hem kıtaları hem rayları birleştirdi!

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan en önemli hatlardan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolundaki ray açıklığı farkının düzeltilmesi için Kars Lojistik Merkezi'nde Türkiye'nin ilk çift ekartman rayının döşenme çalışmalarına başlandı...

Bakü-Kars Demiryolu'yla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi taşınıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Avrupa ile Orta Asya, Çin ve Orta Doğu aksını ekonomik, güvenli ve elverişli rota haline getiren Bakan Turhan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı vasıtasıyla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi, demir cevheri gibi ürünler taşınıyor." dedi.

Bakü-Tiflis-Kars hattının ikinci kısmı tamamlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının Hazar Denizi'ndeki limanlara kadar ulaşması ve Hazar'daki deniz ulaşımıyla ilgili altyapı ve tren feri hatlarının hizmete girmesi iş adamlarımıza önemli avantajlar sağlıyor." diye konuştu.

Ankara-Sivas YHT projesi Sivaslıların gündeminde!

Sivas Eşmebaşı Köyü'nde Ankara- Sivas arası hızlı tren yolu çalışması vatandaşları ikiye böldü. Evlerinin yanında çalışma yapılan vatandaşlar alternatif yol istedi. TCDD yetkilileri ise yol yerine alt geçit yapıldığını açıkladı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'yla Çin Maraş'a bağlandı!

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt yaptığı açıklamada "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'yla biz Kazakistan'ı, Türkmenistan'ı Özbekistan ve Çin'i Mersin'e, İskenderun'a, Gaziantep'e, ülkemizin batısına ve aynı şekilde Maraş'a bağlamış olduk." dedi.

Edirne’den Kars’a kadar hızlı tren olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Edirne’den Kars’a kadar hızlı tren hattını kesintisiz hale getirme çalışmalarımız da etap etap devam ediyor." dedi...

Kayseri'deki tren yolu hatları meclis gündeminde!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri ilindeki mevcut tren yolu hatlarının banliyö hattı olarak kullanılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

İran, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'na bağlanmak istiyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, İran'ın Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattına bağlanmak istediğini belirtti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı yapıldı!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun, doğu-batı aksında Avrupa ile Asya arasında taşıma koridorlarının kesintisiz hale getirilmesi adına çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Kars-Tiflis-Bakü tren yolu Haberi

Kars-Tiflis-Bakü tren yolu

Yarın Ardahan'da olacak olan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Aslan aynı günü de Kars-Tiflis-Bakü Tren yolu üzerinde bulunan Çıldır Mozeret Tüneli'nin temelini atacak. 


Çıldır köprü istiyor

Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü sırasında Kars-Tiflis-Baku Demiryolu projesinin hayata geçirilmesinde 'aktif rol üstlenen' Ahmet Arslan'ın bu proje evladı gibi. Öte yandan Mozoret Tüneli ile bu tünele bağlanacak olan yolun arıcılığın ve hayvancılığın merkez olan Çıldır Ovasını alt üst edip, binbir çiçekle donatılmış olan bölgede ki doğanın ölümüne neden olacağını ileri süren Çıldırlılar bu güzergaha yapılacak olan uzun bir köprü ile doğanın kurtarılabileceğine dikkat çekiyorlar. Bakan Arslan'a isteklerini iletmeye...