29 / 04 / 2024

Karşıyaka Opera Binası inşaatı

Karşıyaka Opera Binası inşaatı

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

Karşıyaka Opera Binası'nın yapımı durdu mu?

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

İzmir Opera Binası 429 milyon liraya yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'daki arazide 429 milyon liraya opera binası yapacak. 73 bin 800 metrekarelik tesis, Türkiye'de 'opera sanatına özel olarak inşa edilen ilk tesis' olacak. 

Mavişehir Opera Binası'nın temeli 2018'de atılacak!

Karşıyaka Mavişehir’de yapacakları Opera binası için Kamu İhale Kurumu'nun 2. ihale iptaline karşı açılan davanın kazanıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "2018’de opera ve bale binamızın yer teslimini yapıp temelini atacağız" dedi.

Karşıyaka Opera Binası ihalesi için karar yargıda!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kamu İhale Kurumu'nun iptal ettiği opera binası ihalesinde son kararı yargının vereceğini söyledi.

İzmir Opera Binası'nın ihalesine 2 itiraz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka'da inşa edilecek İzmir Opera Binası'nın ihalesinde, ihaleyi kazanan firma ile en düşük teklifi veren konsorsiyumu arasında 102 milyon lira fark olması itirazlara neden oldu.

İzmir Opera Binası ihalesinde 102 milyonluk fark!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’ya yapılacak opera binasının ihalesindeki en düşük teklif 379 milyon olarak gerçekleşirken, aradaki 102 milyonluk fazlalık dikkat çekti

İzmir Opera Binası'nın ihalesi gerçekleşti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık 2016'da ihalesi gerçekleşen Karşıyaka'da inşa edilecek opera binası için ikinci kez ihaleye çıktı. 1350 günde tamamlanacak projenin ihalesi dün gerçekleşti.

Karşıyaka Opera Binası ihalesinin 1. aşaması tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka’da kurulacak Türkiye'nin opera sanatına özel ilk binası için çıkılan yapım ihalesinin birinci aşaması tamamlandı.

Karşıyaka Opera Binası'nın ihalesi 15 Aralık'ta!

Karşıyaka Belediyesi’nin 2006’da gündeme getirdiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını Senem üstlendiği opera binasının ihalesi 15 Aralık’ta.

İzmir Mavişehir Opera Binası'nın inşaatı 2017'de başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 400 milyon liraya malolması beklenen Türkiye'nin ilk ve tek opera binasının yapım çalışmalarına yeni yılla birlikte Karşıyaka'da başlayacak.

İzmir Opera Binası'nın ihalesi Eylül'de!

İZMİR'in simge yapılarında biri olması beklenen, Karşıyaka Mavişehir girişine yapılacak İzmir Opera Binası'nın ihalesi eylül ayında yapılacak.

Karşıyaka Nergis Parkı imar planı yeşil alan olmalı!

İZMİR Karşıyaka'da Nergis Parkı'nın imar planlarına 'Yeşil alan' olarak geçirilmesini isteyen ve parka dikilen binaya tepki gösteren mahalle halkı, belediye binasının önünde basın açıklaması yaptı.

İzmir Karşıyaka'ya üniversite binası ve spor salonu yapılacak!

Karşıyaka'nın yıllardır süren üniversite hayalini sona erdirmek isteyen Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi ile dev bir işbirliğine imza attı. Üniversite binası ve spor salonunun inşaatı 18 ayda tamamlanacak.

Karşıyaka Opera Binası inşaatı Haberi

Karşıyaka Opera Binası inşaatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 73 bin 800 metrekarelik opera binası inşaatı ihalesini uzun zamandır gerçekleşemedi. İlk proje 2006-2007 yılında gündeme geldi ancak 10 yılda ihale bir türlü yapılamadı. En son 2017 yılında düzenlenen ihaleyi ortak aldığı Avusturyalı Waagner-Biro firmanın iş bitirme belgesi sayesinde 102 milyon lira yüksek teklif vermesi karşısında kazanan Çağdan Mühendislik, 25 Eylül 2018'de inşaata başladı. İnşaat süresi 1464 gün olacak. Ancak, bu zamana kadar aradan geçen 804 güne karşı inşaat temel seviyesinde seyretti. İhalede iş bitirme belgesi kullanılan Avusturyalı firma Kasım 2019 yılında çekip giderken, ihale şartnamesindeki özel şartı tek başına karşılayamamasına rağmen işin tamamının devredildiği Çağdan Mühendislik, inşaatı hızlanmadan devam ediyor. İnşaatı yaklaşık 1 yıl sonra başlayan İstanbul AKM'de ise kaba inşaatın yüzde 95'i tamamlandı. 

'AVRUPA ŞAMPİYONU...