06 / 05 / 2024

kart aidatı

kart aidatı

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren değişiklikler gelmekte. Yeni tüketici düzenlemesinin 1 Ekim'de yürürlüğe girmesiyle birlikte pek çok konuda yeni bir dönem geliyor. Kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara, satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar yeni uygulamalar yapılacak.

81 ilin borç haritası hazırlandı! Zirvedeki iller çok şaşırttı

BDDK, kredi değeri, kredi ve kredi kartı borçluluğu gibi değerler üzerinden Türkiye'nin borç haritasını hazırladı. 81 şehirde son bir yılda kartlarda ortalama yüzde 85, artışlar karşımıza çıktı. Batıklardaki ortalama artış hızı yüzde 69 seviyesinde.

Kredi kartı olanlar dikkat! Flaş karar çıktı

Kredi kartı olanları yakından ilgilendiriyor. Mahkemeden flaş karar çıktı. Faiziyle geri Ödenecek. Kahramanmaraş'ta bir vatandaş, bin liralık kartı aidat ücreti kesildiği için mahkemeye başvurdu. Tüketiciyi haklı bulan mahkeme, bankanın kesilen ücreti faiziyle ödemesine hükmetti.

Kredi kartı aidatlarına zam! Kredi kartı aidatları ne kadar oldu?

Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 oranında yükselten bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar çıkardığını duyurdu. Buna göre, bankalar ile vatandaşların senelerdir yaşadıkları kredi kartı aidat sorunu sürerken senede bir defa alınan kredi kartı aidatları 400 ila 1500 TL arasında değişiyor.

Kredi kartı aidatlı olanlar dikkat! Başvuru yapmayı unutmayın

İstanbul'da bir müşteri, bir bankadan kredi kartı alırken "aidatsız kart seçeneği sunulmadan" verilen karta yansıtılan 473 liralık aidat ücretini tüketici hakem heyetine yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı.

Kredi kartı kullananlara Hakem heyetinden müjde geldi: Kart aidatları bu şekilde iade alınabiliyor! SON DAKİKA!

İstanbul'da bir müşteri, bir bankadan kredi kartı alırken "aidatsız kart seçeneği sunulmadan" kendisine verilen kart için alınan 473 TL'lik aidat ücretini tüketici hakem heyetine yaptığı başvurunun ardından iade aldı. İşte ayrıntılar...

Kredi kartı sahipleri bunu yapmazsanız 639,50 kesinti yaşanacak! 

Kredi kartı kullananlara önemli bir uyarı geldi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu haber büyük önem taşıyor. Haziran ayı kart ekstrelerini kontrol etmeyenler 639,50 TL kesinti yaşayabilir. Kredi kartı aidatı kesintisinin bu aydan itibaren başladığı belirtildi. İşte konu ile ilgili önemli detaylar…

Kredi kartı kullananlar bu habere hemen bakın! Başvuran herkes 189 TL'sini geri alacak

Kredi kartı sahibi olan milyonlarca kişi için mahkeme emsal kararıyla önemli bir açıklama geldi. Senelik kart aidat masraflarına ait usuller tespit edildi.  İşte alınan kararın detayları.

Kredi kartı kullananlara müjde! E-Devlet’ten başvurarak bu parayı alabileceksiniz!

Bir kredi kartı sahibinin yıllık kart aidatının iadesi için başlattığı hukuk mücadelesinde mahkeme yurttaşın haklı olduğuna karar verdi. Emsal nitelikteki karar için haksız yere alınan 189 liralık kart aidatının yurttaşa iade edilmesi kararlaştırıldı.

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen kredi kart aidatlarının iadesi konusunda bu defa çok önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan yüksek mahkeme kart sahipleri lehine karar verdi. Kart aidatınızı almak için ne yapacaksınız? Hemen bakın!

Yıllardır ödenen kart aidatları geri alınacak mı? İade aidat ödemeleri için ne yapmak gerekir?

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısının aidatları geri ödenecek. Binlerce lira ödenmiş olan kart aidatları konusunda yapılan açıklama ile tüm kartı olan vatandaşlara müjde verildi. 

Kredi kartı kullananların içine soğuk sular serpilecek! Kart aidat iadesini hemen alabilirsiniz!

Kredi kartı aidatı ödeyenlere müjde. Ekstrenize yansıtılan kredi kartı aidatı iadesini hemen alabilirsiniz. İşte detaylar!

Kredi kartı olanlar dikkat! Flaş karar çıktı

Kredi kartı olanları yakından ilgilendiriyor. Mahkemeden flaş karar çıktı. Faiziyle geri Ödenecek. Kahramanmaraş'ta bir vatandaş, bin liralık kartı aidat ücreti kesildiği için mahkemeye başvurdu. Tüketiciyi haklı bulan mahkeme, bankanın kesilen ücreti faiziyle ödemesine hükmetti.

BDDK’dan bankalara 11 kolaylık talimatı!

BDDK, bankaların normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilerine kredi kartı aidatından emekli maaşına kadar kolaylık sağlaması için 11 maddelik talimat hazırladı.

Site yönetimleri 'kart ile online tahsilat” dönemine geçiyor!

Site aidatlarını kart ile online olarak ödemek site sakinleri için aidat takibini kolaylaştırıyor ve site yönetimlerinin tahsilat oranını da kayda değer ölçüde artırıyor.

Site yönetimleri kart ile online tahsilat dönemine geçiyor!

Site aidatları artık online tahsilatla ödenebilecek. Site Yöneticisinin Dijital Asistanı Apsiyon, aidatını ödeyecek kişilere; kart ile online olarak “hem taksitli hem de otomatik ödeme” seçenekleri sunuyor.

kart aidatı Haberi

kart aidatı

Tüketiciler için yeni dönem 1 Ekim'den itibaren başlayacak. Yeni tüketici düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle kredi hayatımızda birçok şey değişecek. Yeni kanun gereği, tüketici ve konut kredileri verilirken krediyle ilgili olmayan sigortalar, yan finansal ürün ve hizmetler yasak olacak. Tüketicilerin e-ticaret alışverişlerinde taraf olduğu mesafeli sözleşmelere ilişkin aracı hizmet sağlayıcılar, tüketicilerin bildirim ve taleplerini ileterek takip edebilecekleri kesintisiz bir sistem kurulacak. Özel servis istasyonlarına "yetkili servis istasyonu" algısı oluşturacak şekilde hizmet vermelerinin önlenmesi için fiş, tabela ve broşür gibi her türlü tanıtım ve faaliyetlerinde "özel servis" ibaresi kullanma zorunluluğu getirilecek. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Devre tatiline ilişkin düzenlemeler, kanunun yayımıyla birlikte yürürlüğe girdi. Kanundaki hükümlerin büyük bölümü ise 1 Ekim'den itibaren uygulamaya konulacak. Nisandan sonra bunlara ilişkin bazı ikincil düzenlemeler de yapıldı....